2:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.10.2018 15:30

11.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lhenice v kvalitním zápase vydolovaly v Plané všechny body. Byli jsme lepší, smutní domácí


Branky


31

Planá se zatím o domácí hřiště opřít nemůže, tentokrát zde padla s Lhenicemi. Lhenický tým, jako nováček, měl dosavadní bodový zisk postavený především na zatimní domácí neporazitelnosti (z pěti zápasů 13 bodů). S příchodem nového trenéra Ivo Čecha k jednomu bodu uhranému venku (za plichtu v 5.kole v Nové Vsi u ČB 0:0) jich přidal šest za dvě vítězství po sobě (v 9.kole v Semicích 2:3 a v tomto 11.kole v Plané u ČB rovněž 2:3).

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tentokráte v Plané Lheničtí narazili na fotbalovějšího a zkušenějšího soupeře. Tento handicap nahrazovali nasazením, bojovností, týmovým nováčkovským entuziasmem a dobře zvolenou taktikou. V prvním poločase utekli domácím dvakrát o branku, ti však pokaždé jejich jednogólový náskok stáhli, a tak první dějství skončilo smírně 2:2. V tom druhém přeci jen dokázali strhnout vítězství na svou stranu. Za snaživý disciplinovaný výkon zaslouženě.

 

Plánský patřil úvod utkání a také několikrát nebezpečně ohrozili lhenickou branku. Ve 13.´stačil jejich střelu gólman Dvořák vyrazit na roh a ve 14.´, po jejich dorážce, skončil míč v síti, ale pro ofsajd gól nebyl uznán. V dalším hracím čase Lheničtí vyrovnali hru a i oni počali soupeřovu branku vystavovat v nebezpečí. V 15.´ a 16.´ Pořádkem, který nejprve po Mahákově centru do šestnáctky netrefil přesně balón a podruhé, též ve velkém vápně, zakončoval málo razantně. Běžela 27.´, kdy gólman Dvořák dlouhým pohotovým výkopem našel Málka, ten dále narážečkou Prennera, míč se následně dostal k Mahákovi, který zamířil přesně a poslal hosty do vedení (0:1). Zakrátko domácí Ondřejem Hotovým po skrumáži před brankou a nedůrazu bránících hráčů srovnali na 1:1. 30.´přinesla vydařenou lhenickou akci po ose Málek – Prenner – Pořádek – Iliev, kdy ji posledně jmenovaný zakončil „trefou do černého“ a hostující tým znovu utekl o gól (1:2). Hned nato připravili Iliev s Pořádkem gólovou šanci Beranovi, co sám před gólmanem Hotovým ji zahodil a nabízený únik soupeři o dvě branky se nekonal. Naopak ve 37.´ ze sporně nařízeného trestného kopu za faul Plánští z hranice šestnáctky Tomášem Pintérem opět vyrovnali (na 2:2) a za tohoto smírného stavu skončil i první poločas, aby v úvodu toho druhého se začínalo odznovu.

 

V něm hned ve 46.´ si domácí vypracovali gólovou možnost, zůstala však nevyužita. Následně se hra oboustranně přelévala – „nahoru, dolu“. Až v 57.´ to byli Lheničtí, co se po Pořádkově centru Mahákem revanšovali. Jím vypálený projektil ale stačili beci zblokovat. V 62.´ byla domácími z otočky vyslána střela na Dvořáka, naštěstí šla do středu branky, a tak si s ní bez problému poradil. 75.´ přinesla brejk lhenického Maháka, pro faul byl však zastaven. Následná 77.´, jak se ukázalo, rozhodla o osudu tohoto utkání. Domácí provedli standardku, střela z ní skončila v rukavicích gólmana Dvořáka. Ten bleskovým výkopem vyslal Ilieva, co následně předložil balón Prennerovi, který jej podél brankáře poslal do sítě (2:3). Domácí v závěru za herní převahy vyvíjeli snahu napotřetí po vyrovnání a také v 79.´ k tomu měli blízko, ale gólman Dvořák byl proti. Jejich střelu s gólovými parametry bravurně vytěsnil. Lheničtí těsné vedení za taktického střídání a i přes tříminutové nastavení hracího času udrželi a dosáhli na cenné vítězství na soupeřově hřišti.

 

AUTOR: JAN BUMBA



Ohlasy k zápasu


SK Planá
Jan Pintér (trenér): Utkání jsme bohužel výsledkově nezvládli. První poločas si troufnu říci, že jsme byli lepším týmem. I přesto, že jsme v utkání dvakrát prohrávali po našich individuálních chybách v obranné fázi. Naštěstí se nám podařilo vždy vyrovnat. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a v 52. minutě jsme měli kopat 1000% pokutový kop za stažení Lengyela v pokutovém území - viz doložené foto. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou a byl to klasický poločas jednoho gólu, kdo ho dá, tak vyhraje. Nakonec byli šťastnější Lheničtí a utkání už v klidu dohráli. Tahle prohra mě neskutečně mrzí, protože nás porazil prakticky jenom jeden hráč - skvěle hrající Iliev! Mysli si, že jsme byli celý zápas lepším týmem, ale na to se nehraje. Důležité jsou body a ty si vezou domu hosté. Máme tři kola do konce a bodů málo, musíme zabrat!

SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Utkání v Plané nebylo jednoduché, ale to jsme ani jinak nečekali. Prvních patnáct minut jsme prospali a trochu si koledovali, domácí byli fotbalovější. Podařilo se nám přesto dostat do vedení a hra se vyrovnala. Snažili jsme se eliminovat přednosti domácích, ale po akci Lengyela přišlo vyrovnání. V dalším průběhu jsme hrozili z brejků a po jednom z nich opět o branku vedli. Po přísně zapískané standardní situaci na hranici vápna těsně před koncem poločasu bylo vyrovnáno a od druhé půle se začínalo znovu. Druhý poločas byl bojovný, hrálo se náročně nahoru dolu a musím kluky pochválit, že to zvládli, ustáli a rozhodli o třech bodech, pro nás velmi pěkných třech bodech.“



Sestavy


SK Planá
J. Hotový [-] - O. Hotový [-] , J. Lašák [-] , J. Pintér [-] (54. J. Falc [-] ) , D. Kneys [-] , Z. Lexa [-] (73. T. Plojhar [-] ) , P. Šteyer [-] (88. S. Bukharin [-] ) , T. Pintér [-] , L. Kitzler [-] (67. M. Píchal [-] ) , R. Lengyel [-] , J. Carda [-]

SK Lhenice
J. Dvořák [-] - T. Tůma [-] , J. Pokorný [-] , L. Kopf [-] (46. D. Kiš [-] ) - J. Málek [-] (76. T. Balica [-] ) , J. Beran [-] , P. Prenner [-] , M. Mahák [-] , D. Kiš [-] - R. Iliev [-] (90. D. Trojan [-] ) , R. Pořádek [-] (93. D. Lukač [-] )

ŽK: 30. R. Lengyel , 87. O. Hotový - 36. J. Dvořák , 51. J. Pokorný , 74. J. Málek , 76. R. Pořádek , 83. T. Balica .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kříž Karel - KOLLMANN Jaroslav, VEJČÍK Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2018 09:58
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2018 00:31
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2018 21:28
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2018 16:13

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 22:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 20:32

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 20:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 16:55
Michal Špírek

Expert: Petr Šteyer
Tip experta: výhra domácích

Máme kvalitní tým a konečně se nám začíná dařit, proto věřím, že doma vyhrajeme.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 16:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2018 06:02

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 18:41

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 13:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 11:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2018 11:02

Tip: remíza