4:0
(4:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.09.2018 13:00

7.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Loni v I.B třídě, letos už se týmy utkaly v rámci I.A. Lažišťští Lhenice jasně přejeli


Branky


33

Oba soupeři vstupovali do utkání jako vzájemně dobře známí, neboť se, mimo jiné, utkávali v I. B třídě ve skupině B, ze které loni oba postoupili do vyšší krajské soutěže – Lažišťští suverénně z prvního místa, Lheničtí z druhého díky největšímu bodovému zisku mezi týmy ze čtyř skupin I. B umístivších se na druhých tabulkových příčkách. A i tentokrát si z lažišťského hřiště již v I. A odvezli čtyřgólovou nadílku jako i z posledního „mistráku“ ještě v I. B. A to zcela zaslouženě. Domácí v zápase dokazovali, že po pěti odehraných kolech nejsou na čele I. A třídy skupiny A náhodně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Byl to hostující tým, který si hned v samém úvodu utkání vytvořil gólovou šanci po vydařené kombinační akci, kterou zakončoval v šetnátce Mahák, jehož ale nedůraznou střelu s přehledem zachytil gólman Tesař. Domácí se hned následně revanšovali atakem, při němž si i lhenický gólman Dušek s jejich zakončením hlavou poradil. V pokračujícím průběhu hry získávali Lažišťští znatelně navrch a s tím přibývalo i jejich brankových příležitostí, které až do 25.´ zůstávaly nevyužity, a to díky jejich nepřesné střelecké koncovce i zásahům brankáře Duška.

 

Lheničtí odpovídali jen sporadicky útočnými výpady, jako v 16.´ Ilievem, kdy jeho křižní střela těsně minula branku, či ve 20., po nahrávce Ilieva, zase Trojanem, jehož boční střela měla konečnou u gólmana Tesaře. Následně narůstající lažišťský tlak počal být gólově efektivní. V něm během deseti minut, při nastalém lhenickém herním útlumu, domácí utekli o tři branky – ve 25.´ po centru Makošem (1:0), ve 28.´ Vokatým (2:0), ve 35.´ Sedláčkem (3:0). A když ve 43.´ další gólovou trefou, tentokrát Pěstovou, se na ukazateli objevilo průběžné skóre 4:0, odcházel poté hostující tým do poločasové otáčky s hrozbou debaklu.

Do druhého poločasu nastoupili Lažišťští, jak se ukázalo, s již vystříleným prachem. Také zřejmě proto, že s dostatečným brankovým náskokem již hráli to, co potřebovali, „na údržbu“.

 

Hostující tým se sice několikrát pokusil snížit pro něj krajně nepříznivý stav, avšak marně. V 59.´, po Málkově vysunutí Pořádka, co se ve vápně uvolnil, ale zamířil nad břevno, nebo v 65.´ při úniku Maháka, co jej k zakončení nedotáhl. Bylo již jasné, že o jednoznačném vítězství domácích je rozhodnuto, a tak oba týmy přistoupily k vyčerpání možného střídání, aby zápas v závěru spíše oboustranně spěl jen k naplnění jeho hracího času…

 

Autor: Jan Bumba



Ohlasy k zápasu



SK Lhenice
Václav Mareš (trenér): „Jeli jsme sem s tím, že bychom rádi něco urvali. Sice chyběl gólman Dvořák, ale to nic neřešilo. Lažišťští mají individuality, které zápas rozhodly. V prvním poločase jsme propadli absolutně ve všem. My měli sice hned na začátku dobrou šanci, ale nedali ji. Od nás to bylo vše, co jsme za celý zápas předvedli, domácí byli lepším týmem. Doufám, že se naši hráči z tohoto utkání ponaučí a v příštím zápase doma proti Vimperku to bude lepší, i když nám bude chybět několik hráčů. Doufám, že to zvládneme.“



Sestavy


FK Lažiště
D. Tesař [-] - M. Bednár [-] , J. Macek [-] , M. Hojdekr [-] , J. Albert [-] - M. Sedláček [-] , J. Volmut [-] (78. M. Stupár [-] ) , J. Rauscher [-] (76. P. Ostádal [-] ) , J. Makoš [-] (76. P. Holub [-] ) - T. Vokatý [-] (70. J. Hrbek [-] ) , J. Pěsta [-] (58. J. Linhart [-] )

SK Lhenice
P. Dušek [-] - R. Pořádek [-] , R. Iliev [-] (72. D. Lukač [-] ) , M. Mahák [-] (80. D. Kolář [-] ) , D. Trojan [-] , J. Beran [-] (72. T. Balica [-] ) , J. Málek [-] (75. D. Kiš [-] ) , P. Prenner [-] , L. Kopf [-] , T. Tůma [-] , D. Kiš [-] (78. R. Sura [-] )

ŽK: 40. M. Hojdekr , 89. M. Bednár - 12. R. Pořádek , 39. P. Prenner , 52. M. Mahák , 71. T. Tůma , 71. J. Málek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Petričák Daniel - MRÁZ Roman, FRČEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích