3:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.06.2018 14:00

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: V Lišanech byla k vidění reklama na fotbal a loučení místních legend


Branky


15

Lišany - Svěřenci Václava Švelcha zažívají i přes prohru ve finále okresního poháru povedenou sezónu. Tu mohli zakončit doma se Senomaty, které se prezentují nevyrovnanými výkony. Utkání nabídlo spoustu šancí, ale vítěz může být jen jeden. O to více si mohli užít svou rozlučku dva aktéři z domácího celku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kučaba držel Senomaty

Začátek zápasu přinesl hned šanci Jelínka, který obdržel pas do běhu. Míč si ale moc předkopl a sebral ho Kučaba. V 6. min. si připsal pohotový zákrok Řepka, když vychytal Morozovu střelu na přední tyč. Jelínek se dostal do další příležitosti, to když ho vysunul Medřický a střela lišanského útočníka byla zblokována. Jeden z bránících hráčů míč ale špatně odkopl a dostal se opět k Jelínkovi, kterého tváří v tvář vychytal Kučaba.

 

Běžela 14. min. a v akci opět Jelínek. Karvai využil své rychlosti, nacentroval do vápna a domácí útočník lehce přizvedl míč přes padajícího Kučabu, ale pokus skončil těsně nad. O minutu později mohl rozvlnit síť Mutinský, ale svůj postup do vápna zakončil střelou těsně vedle přední tyče. Nedáš - dostaneš. A že těch šancí Lišany měly! K Máchovi se dostal míč po zaváháni domácí obrany a ten z hranice 20m přeloboval vyběhnuvšího Řepku - 0:1.

 

Ve 24. min. mohly Senomaty své vedení navýšit, ale Moroz svůj lob poslal jen do rukavic brankáře. Po chvilce to byl ale znovu ukrajinský útočník, který si našel loptu a poslal ji do tyče. Ve 30. min. opět souboj Jelínek vs. Kučaba. Paseka se probojoval do vápna a míč po souboji propadl k Jelínkovi, kterého opět Kučaba skvěle vychytal. Stejně tak jako si poradil i s další střelou lišanského útočníka, kterou musel na přední tyči vyrážet.

 

I senomatský brankář ale je jen člověk. Žaludův centr do vápna a nikdo netečoval a zapadl až na zadní tyč za bezmocného Kučabu - 1:1. Ve 36. min. další střelecký pokus Jelínka, který šel nad. Krátce poté se prezentoval krásnou dalekonosnou střelou Žalud. Ta šla pouze do středu branky, ale Kučaba musel nadvakrát likvidovat. Na druhé straně si přes dva bránící hráče dělal prostor ke střele Moroz. V tísni to ale dokázal, ale střela šla těsně vedle.

 

Obrovská šance před poločasem byla k vidění před Kučabou. Ten na poslední chvíli vyrazil centr Karvaie, pouze ale na střed vápna k Mutinskému, který nikým neatakován jen o kousek přestřelil. První poločas bohatý na šance tak skončil nerozhodně.

Senomaty ztroskotaly na Řepkovi

Šance ve druhé půli na sebe opět nenechala dlouho čekat. Paseka se řítil do vápna, jeho střela trefila jen boční síť. V 50. min. byl překonán Kučaba podruhé. Rohový kop L. Řepky se snesl k Šuterovi, který byl v pravý čas na správném místě a zařídil vedení - 2:1. A vedení mohlo být po chvilce navýšeno. Karnold svůj obranný odkop netrefil ideálně a míč málem zapadl do branky. Naštěstí pro Berany skončil pouze na brankové síti.

 

Na druhé straně Šutera hledal centrem Roušavého, který poslal míč z první vedle. Uklidňující branku přidal Mutinský, kterého vybídl ze středu vápna nahrávkou Šutera. Domácí desítka přehodila na zadní tyč Kučabu a přidala tak důležitý gól - 3:1. Senomaty mohly snížit, ale proti byl neskutečný Řepka, který chytil penaltu Havlovi po ruce Haiflera a následně i střelu za vápnem.

 

 

Senomaty dále nic nevzdávaly a tlačily se za gólem. Dobrou příležitost k tomu měl Karnold, který byl ale v ofsajdu. A i kdyby v něm nebyl, tak na místě opět pohotový Řepka. V téže minutě se do statistik zápasu mohl zapsat i jeho bratr Lukáš, ale svou střelou trefil pouze tyč. V 84. min. nevyzrál na Řepku se svou dalekonosnou střelou Mácha. Poslední šanci hostí zblokovala skluzem nadvakrát domácí defenziva, a tak si Lišany připsaly zasloužené vítězství.

 

Zápas byl zároveň posledním pro Jiřího Jelínka v roli hráče a pro Václava Švelcha na trenérské pozici. "Byť jsme si také dokázali vytvářet šance, řekl bych, že Senomaty byly v úvodní dvacetiminutovce lepším týmem, lépe kombinovaly a zaslouženě šly Máchou do vedení. Postupně jsme však přebírali iniciativu, po půlhodině srovnali Žaludem a už v závěru první půle se zdálo, jakoby hosté začali odpadat fyzicky. Ve druhé půli jsme brankami Šutery a Mutinského utkání otočili, avšak vzápětí jsme si mohli zkomplikovat situaci, když Haifler nešťastně zahrál rukou v šestnáctce. Penaltu však Havlovi skvěle chytil Řepka a vítězství už jsme si v závěru pohlídali. I když už o mnoho nešlo, z výhry mám dvojnásobnou radost, neboť to byl po patnáctileté kariéře můj poslední zápas v roli trenéra mužstva dospělých a Jirky Jelínka, který za mě převezme trénování, v roli hráče. Lišanskému klubu nicméně zůstávám věrný, jen v jiné roli, ale na dokopné, když se se mnou kluci oficiálně loučili, jsem byl docela naměkko," neskrýval emoce srdcař lišanského SK. 



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: "Zápas jsme vzali nějakým způsobem tak, aby si zahráli všichni hráči. Nikdo už nemohl před nás, ani my jsme se nemohli posunout vzhůru v tabulce. Proto kluci, co měli drobná zranění, ani nenastoupili. Na výkonu to nemělo žádný ohlas. Sice začátek pro nás nebyl nejlepší, ale postupem času jsme převzali otěže zápasu. Pro fanoušky si myslím, že to byl hezký zápas plný šanci a pro nás s příjemným koncem v podobě dokopné, kde bylo co slavit. Ať už skvělá sezóna, tak rozloučení s novodobými legendami lišanského fotbalu."

SK Senomaty
Jakub Vávra, záložník: "Tenhle zápas pro nás trval 20 minut, kdy jsme hráli alespoň něco a po hezkém lobu Máchy šli do vedení. Poté jsme jakoby měli myšlenky už na dokopné a bylo po zápase. Bohužel takové zápasy jsou a Lišany zaslouženě vyhrály."



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , P. Ledvinka [-] (67. L. Krůta [-] ) , J. Haifler [-] , R. Žalud [-] (65. M. Hájek [-] ) - J. Karvai [-] (51. J. Hamouz [-] ) , V. Mutinský [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , M. Chládek [-] (46. M. Šutera [-] ) - J. Jelínek [-] (59. D. Roušavý [-] )

SK Senomaty
O. Kučaba [-] - O. Havel [-] , T. Pichner [-] , J. Vávra [-] , M. Karnold [-] , L. Mácha [-] , D. Moroz [-] , D. Hůla [-] , M. Sailer [-] , J. Kodeš [-] , R. Trešl [-]

ŽK: 69. M. Karnold , 72. R. Trešl .
Hráči zápasu: Z. Řepka , L. Řepka , M. Šutera - D. Moroz .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: AKSAMIT, PAEDR. Miroslav - HUSÁK Jan, KOZÁK Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Rakovník

Expert: Martin Krupička
Tip experta: výhra domácích

Lišany zažívají povedenou sezónu, kterou by měly završit domácí výhrou nad Senomaty.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

11. 6. 2018 14:16
Doma věřím ve vítězství!