1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.06.2018 13:00

26.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola vyzněl lépe pro České Velenice, které postupují do I.B. třídy


Branky


23. J. Šára - 10. R. Mikudim , 71. V. Samec
27

Zaplněný stadion v Kunžaku viděl přímý souboj Studené s Velenicemi o prvenství v tabulce Okresního přeboru. Hosté potřebovali získat alespoň bod, aby se mohli radost z postupu do vyšší fotbalové soutěže, což se jim nakonec povedlo, byť měli namále. Studená si totiž v zápase vytvořila několik velkých šancí, ale žádné nedokázala dotáhnou do zdárného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil remízou

V posledním zápase soutěžního ročníku 2017/2018 studenští přivítali vedoucí České Velenice. Celý letošní ročník OP byl velmi vyrovnaný. A to jak v popředí tabulky, tak i na jeho chvostu, kde si spoustu týmu oddychlo, že nakonec sestupuje jen jeden tým. K poslednímu zápasu domácí nastoupili se stejnou sestavou jako v posledních dvou zápasech. V případě výhry mohli svého soupeře vystřídat na prvním místě a vyhrát tak celý ročník. Před zápasem byly Velenice favoritem, měly kompletní kádr, domácí postrádali stále důležité hráče. Přesto měli jasný plán a chtěli zvítězit. Od začátku zápasu, před parádní kulisou cca 200 diváků, bylo jasné, že se bude hrát na doraz. Velenice byly od začátku méně nervózní a přesnější v kombinaci. Díky tomu si vytvořili první šance, svou druhou hned v 10. minutě proměnili, kdy se po střele z hranice vápna prosadil Roman Mikudim – 0:1. Po prvním gólu z domácích spadla nervozita a pomalu se začali do zápasu dostávat. V 16. minutě měl obrovskou šanci Makovička, když ho našel centr Šimánka úplně osamoceného na zadní tyči. Obrovská šance, která bohužel zůstala nevyužita. Ve 23. minutě hosté centrovali z lajny, gólman Kadlec vyrazil centr jen před sebe, kde musel vytasit důležitý zákrok před kanonýrem Fialou. Během chvilky byli ale na druhé straně hřiště a po rychlé křídelní akci Mašky, servíroval precizně Doležal podél malého vápna na Jakuba Šáru, který předskočil svého strážce a vyrovnal na 1:1. Od této chvíle soupeře do konce poločasu jasně přehrávali a zápas i rozhodnout. Spoustu rohů, spoustu standardních situací, ale hlavně dvě veliké šance. V té největší selhal Mitas, když hlavičkoval již do prázdné brány, zezadu byl přistrčen a proto branku těsně minul.

České Velenice díky brance Samce vyhráli šlágr jara

Ve druhé půli domácí museli kvůli zranění střídat kapitána Bartoně a kvůli nuceným přesunům v sestavě se jim kvalitní hra rozpadla. Velenice po celý druhý poločas byly lepší a zaslouženě v 71. minutě vstřelili krásnou branku z rohu. Do vzduchu se pověsil kapitán Václav Samec a krásnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Studená už bohužel neměla dostatek sil na obrat a tak posledních patnáct minut se zápas už jen dohrával. Za zmínku stojí ještě krásná individuální akce Šimánka v 83. minutě, kdy se zbavil třech protihráčů a pěknou střelou těsně minul, v zápase celkem nejistý gólman Maroušek se pouze ohlídl. Nutno dodat, že Velenice byly v druhé půli lepší, domácí se ale rvali do poslední chvíle, proto by zápasu asi více slušela remíza. 

Autor: Petr Adamec

Statistiky zápasu:

Střely na bránu: 7:9

Střely mimo: 10:13

Rohy: 7:5



Ohlasy k zápasu


FK Studená
Petr Adamec (trenér): I přes prohru jsem velmi spokojený, zápas se silným soupeřem jsme zvládli. Jsem si jistý, že kdybychom byli komplet jako hosté, zápas bychom v první půli, kdy jsme byli lepší, zlomili ve svůj prospěch. Velenice po našem vynuceném střídání a gólu na 2:1 měly navrch a vyhrály zaslouženě. Já smekám před našim týmem, upřímně říkám, že jsem nečekal, že to dotáhneme tak daleko. Myslel jsem, že chybějící klíčoví hráči a absence domácího prostředí nám ublíží daleko více. Mladí hráči ukázali, že na nich nadále můžeme stavět. Jsem velmi spokojený. Neodpustím si a musím zmínit velmi nesportovní chování hostující střídačky. Mrzí mě, že v tak pěkném zápase, před pěknou kulisou musíme poslouchat celou druhou půli nadávky na adresu našich hráčů jací jsou nekopové. Za to by si hosté zasloužili potrestat, škoda, v první půli jsme je měli na lopatě. Nutno ovšem dodat, že si rozhodně první místo zaslouží. Vyhráli ho naprosto zaslouženě, byli nejfotbalovější a nejlepší. Hráči jako Samec, Kopecký, Fiala, Mikudim a další jasně převyšují kvalitu Okresního přeboru. Gratulujeme tedy soupeři k vítězství a postupu do B třídy.

TJ Lokomotiva České Velenice
Karel Macho (vedoucí mužstva): Do Studené jsme objednali bus a jelo se spolu s fanoušky. Kulisa utkání byla výborná. Začali jsme velice dobře a vytvořili jsme si hned několik šancí. Největší měl Milan Fiala, kdy šel sám na domácího brankáře, ale v koncovce ho nepřekonal. To se povedlo v 10. minutě Mikudimovi, kdy se proháčkoval domácí obranou a k tyči přesně zakončil. Hrál se pěkný fotbal. Ve 30. minutě měl Mikl velkou šanci, kterou domácí brankář zneškodnil a z rychlého protiútoku domácí po pěkné akci vyrovnali. Po vyrovnání byli domácí lepším týmem a měli do poločasu další slibné příležitosti, které neproměnili. Ve druhé části utkání jsme opět převzali iniciativu my, Po celý druhý poločas jsme soupeře přehrávali a vítězství na naší stranu po rohovém kopu hlavou strhl náš nejlepší hráč Venca Samec. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a potvrdili excelentní jaro. Do I. B se po dvou letech těšíme a doufám, že tým bude i tam pokračovat v dobrých výkonech jako na jaře.



Sestavy


FK Studená
O. Kadlec [-] - M. Bartoň [-] (51. M. Pelej [-] ) , L. Makovička [-] , J. Pospíšil [-] , R. Popelínský [-] (87. P. Šimek [-] ) - P. Maška [-] (87. L. Danyi [-] ) , J. Šára [-] , T. Přibyl [-] , J. Šimánek [-] (89. J. Krizan [-] ) - K. Mitas [-] (79. D. Krasnovský [-] ) , O. Doležal [-] -

TJ Lokomotiva České Velenice
T. Maroušek [-] - P. Zemánek [-] , M. Srpek [-] , O. Haumer [-] - V. Samec [-] , T. Kopecký [-] , J. Bittengl [-] - M. Fiala [-] (69. P. Sokol [-] ) , R. Mikudim [-] (90. J. Mikl [-] ) , J. Mikl [-] (76. J. Vetrák [-] ) , R. Banašík [-] (90. F. Malaník [-] ) -

ŽK: 39. L. Makovička , 42. O. Doležal - 42. J. Bittengl , 45. R. Banašík .
Hráči zápasu: V. Samec .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Lovětínský Daniel - JANÁK Pavel, JANÁK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 6. 2018 12:47
Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - TJ Lokomotiva České Velenice | Jihočeský | Jindřichův Hradec
V komentáři jsem zapomněl podotknout, že do utkání ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit náš hrající trenér a opora zadních řad Fanda Dvořák, který tento skvělý tým dal v podstatě opět dohromady. Byl příkladem po celou sezonu na hřišti a i mimo něj. Moc se na to těšil a nakonec ho sledoval pouze z lavičky. Kluci mu dali ten nejlepší dárek za celou sezonu. Bohužel místo dokopné jsem skončil v nemocnici já a nemohl jsem mu přede všemi poděkovat za výborně odvedenou. práci. Proto Fando alespoň touto cestou. Díky moc za to, kolik času a úsilí si tomu věnoval. Vyplatilo se to. Udělal si z Velenic opět partu kluků, kteří se chtějí fotbalem bavit a rozdávat fotbalovou radost svým příznivcům.

Tip experta: výhra domácích

Můj favorit je Studená.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - TJ Lokomotiva České Velenice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů