Nevšová veze výhru ze hřiště tečovického Bivoje, po brance z penalty čtvrt hodiny před koncem


Branky


75. P. Stratený (p.)
0

Šlágr kola se hrál v sobotním odpoledni na hřišti tečovického Bivoje. Domácí tým je štikou jarní části a o body chtěl připravit i lídra tabulky z Nevšové. Diváci, kteří dali utkání přednost před hokejovým semifinále Kanada vs Rusko, se určitě nenudili a viděli množství brankových příležitostí na obou stranách. Domácím se však nepodařilo překonat brankáře Konečného a tak o výhře hostí rozhodla penalta čtvrt hodiny před koncem. Tu proměnil slovenský legionář ve službách Nevšové Peter Stratený. V hektickém závěru už branka nepadla a hosté vezou z Tečovic velmi cennou výhru za tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

V Tečovicích se hrálo v sobotním odpoledni utkání domácího celku s lídrem tabulky z Nevšové. Domácí kopali hned v začátku roh T. Plachým, centr ale Konečný tečoval do strany, pak se dostal do slibné pozice Vopatřil po Závodově uličce, ale vše skončilo útočným faulem a po míči Ševčíka z pravé strany dával Vopatřil na Závodu, ten byl ale zablokován a protiútoku střílel v dobré pozici Gabko k tyči, Jokl kryl, ale celá akce byla posouzena jako postavení mimo hru. Pak po chybě domácí obrany na polovině hřiště se dostal do brejku opět Gabko, ale vše skončilo rohovým kopem, který domácí odvrátili. V 16. minutě kopali hosté trestný kop z hranice 18-ti metrů, ale  Stratený poslal míč mimo domácí branku. Z dalšího trestného kopu trefil Tomšú pouze do zdi a dorážku Zámorského Jokl vytáhl nad břevno. V 26. minutě prudký centr Vlachynského odvrátil Poulíček  a z následné akce domácí Chovanec poslal dlouhý míč na Frkala, ale hosté byli pozorní.  Z protiútoku hostí zprava poslal míč hlavou malou domů Ševčík do koše Joklovi.  Hosté pak kopali Strateným trestný kop, vše skončilo rohem a po další akci po pravé straně z nahrávky zpět do pole těžil ve vyložené pozici Tomšů, jeho střelu z první z osmi metrů však Jokl šťastně vyrazil nad břevno. Domácí měli příležitost po akci Frkala, který uvolnil Vopatřila – ten byl ale zablokován hostujícími stopery, neujala se ani akce Dorazína, který nahrál opět Vopatřilovi, ale ten trefil pouze nohy beků hostí.  Hosté měli šanci těsně před koncem půle po akci Tomšů, který dával kolmou uličkou na Strateného, vše ale vyřešil domácí golman včasným vyběhnutím.

 

Hosté rozhodli utkání brankou z penalty

Druhý poločas zahájili hosté bystřeji a dostali ze začátku domácí pod tlak. Po chybě Ševčíka vychytal Jokl v jasné pozici Gabka, Dorazin odvracel hlavou v poslední chvíli před Tomšú, odražený míč však Zámorský nastřelil pouze do Chovance. Následně po faulu na Vopatřila ponechal hlavní rozhodčí výhodu, Dorazín však poslal na Frkala dlouhý míč. Hosté byli aktivnější, „zlobili“ hlavně Stratený, Gabko a Tomšů, ale domácí obrana vše stačila vyřešit. Dvě dobré příležitosti nevyužil Tomšů, poprvé vleže střílel mimo, pak po zpětné přihrávce Dubce trefil pouze do Chovance. Na druhé straně po dlouhém výkopu Jokla neuspěl Dorazín a Vopatřilova střel z dvacítky šla doprostřed branky a Konečný si s ní poradil. Následně po nahrávce od Tomšů trefil Vlachynský pouze Chovance a z následného rohu hosté přestřelili nad břevno. Rozhodující okamžik zápasu nastal v 75. minutě, když Tomšů velice šikovně upadl v domácím pokutovém území v souboji s Chovancem a rozhodčí odpískal  přísně nařízený pokutový kop, který proměnil v jediný a vedoucí gól Nevšové Stratený. Domácí v závěru ještě tlačili ve snaze vyrovnat, ale neuspěli Závoda, Frkal ani Vopatřil, jehož střelu v poslední chvíli vyrazil Konečný. Hosté z brejku Gabka ještě trefili tyč a Tomšů střílel pouze do boční sítě. Když po rohovém kopu těsně před koncem nepomohlo ani přečíslení po vysunutí Jokla až před branku hostí, získali Nevšovští plný počet bodů.

 

 

Z facebooku Nevšové:

 

Zápas se hrál na pohled na dobře připraveném trávníku, ale hřiště bylo tvrdé jako beton. Hráli jsme opatrně, na jednoho útočníka, vědomi si důležitosti utkání. Do vyložené šance se dostal ve 20. minutě Tomáš Munster, který nedokázal míč uklidit do téměř prázdné brány soupeře. Zahrávali jsme dvakrát trestný kop, ale bez účinku, kdy jedenkrát Stratený minul, podruhé Tomšů trefil zeď, kdy z následné dorážky hlavičkoval Olda Zámorský a protáhl tak gólmna Jokla, který se štěstím vyrážel na roh. Měli jsme více ze hry i držení míče, ale také chybovali v zadních řadách. Poločas tak skončil smírně, i když domácí v jeho závěru zahrávali trestný kop z dobré pozice, naši branku však nijak neohrozili, střela šla vysoko nad.
Druhá půle začala naším tlakem a stále častěji jsme se dostávali do vyložených šancí. Jen díky gólmanovi Tečovic se skóre neměnilo, Michal Gabko byl dvakrát ve vyložené šanci, ale vždy mu jeho střely zlikvidoval. V 75. minutě zápasu následovala přesná přihrávka Petera Strateného na Vaška Tomšů, který byl v pokutovém území faulován a odpískán pokutový kop. Ten Peter Stratený bez problémů proměnil, což diváci i funkcionáři nesli velice nelibě. Vedoucí mužstva, bývalý hráč a ikona Tečovic poplival našeho útočníka Michala Gabka a do konce zápasu už jsme poslouchali jen hrubé urážky. Přesto jsme mohli přidat pojistku, kdy smolař zápasu Michal Gabko trefil tyčku. Soupeř v závěru zahrozil, kdy jejich ojedinělou, ale vylouženou šanci vyrazil Dušan Konečný a další šanci vykopával Michal Foltýn z brankové čáry. Domáci mohli utkání vyrovnat, zahrávali ještě řadu rohových kopů, ale branku nevstřelili. V zápase jsme byli lepším týmem, bohužel jsme nedokázali využít vyložených šancí a utkání rozhodnout dříve.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Tečovice
Vladimír Kundera, funkcionář: V zápase, který měl pro diváka určitě náboj a hráči na obou stranách poctivě makali, mrzí snad jedině to, že hosté nezískali body tak, že by vstřelili branky z jasných gólových situací ve hře, které měli, ale zvítězili z přísně nařízeného pokutového kopu, který hlavní rozhodčí odpískal z pozice až na půlící čáře a měl tak jasno, že se nepotřeboval ani poradit s asistentem.

TJ Sokol Nevšová
Ladislav Durďa, trenér: Chtěli jsme odčinit domácí porážku s Veselou a k utkání přistoupit zodpovědněji. To se nám také podařilo, měli jsme čtyři vyložené šance a soupeř zůstaval ve hře jen díky vynikajícímu gólmanovi Tečovic. Pokutový kop pramenil z našeho trvalého tlaku. Domácí měli vyloženou šanci pouze v závěru, kdy nás v 90. minutě podržel gólman Konečný. Soupeř bojoval za Viktorii Otrokovice, které vzal body a proto byl celý zápas hodně emotivní, vyslechli jsme si řadu urážek a to už od první minuty zápasu. V současné době se jeví, že postupovat může více mužstev a tak myslím, že tato nevraživost není na místě.



Počet diváků: 130. Rozhodčí: NĚMEC Jiří - SCHNÜRMACHER Filip, BÖHM Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku