Lídr tabulky z Nevšové se na výhru v Lužkovicích hodně nadřel


Branky


0

V Lužkovicích se představil vedoucí celek tabulky z Nevšové, který zde chtěl bodovat naplno. Zabránit mu v tom měl domácí tým, který nastoupil i s Ivošem Světlíkem, naopak Nevšové chyběl tvůrce hry Tomáš Munster. Úvod utkání patřil hostím, které poslal  brzy Gabko do vedení. Domácí celek srovnal z penalty kanonýrem Procházkou. Nevšová poté vstřelila domácímu týmu gól do šatny a po půli vedla o jedinou branku. Ve druhém dějství se domácí snažili o vyrovnání, hosté to ale nedopustili a čtvrt hodiny před koncem pečetil výsledek nejlepší střelec soutěže Vašek Tomšů. Nevšová si veze na Slavičínsko tři body, Lužkovice ještě bude čekat tuhý boj o záchranu v soutěži. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padly hned tři branky

 

V utkání dvou celků z opačných míst v tabulce začali náporem hráči Nevšové. Domácí se postupně z tlaku vymanili a mohli jít do vedení v 6. minutě, když míč na brankové čáře zachytil brankář Konečný. Nedáš – dostaneš opět platilo v 9. minutě po rychlém brejku hostů, když po několika narážečkám vyběhnuvšího brankáře  Jenčeka prostřelil Gabko – 0:1. Poté se hra vyrovnala a domácí byli více než vyrovnaným soupeřem Nevšové, posílené o kvalitní hráče ze slovenských vyšších soutěží. Ve 14. minutě pronikal do vápna M. Procházka, byl faulován a nařízený pokutový kop sám proměnil – 1:1. V té chvíli neměl zápas favorita, protože domácí dostali soupeře pod tlak a měli místy  více ze hry. Hosté zahrozili v samém závěru prvního poločasu když ve 45. minutě po centru trefil neobsazený Vlachyský horní roh domácí brány – 1:2.

 

 

"Již před zápasem jsme věděli, že utkání bude náročné, v Lužkovicích jsme nikdy nevyhráli, i když jsme vždy hned v úvodu vedli. A scénář se opakoval. Ještě před zahájením se při rozcvičce zranil kapitán týmu Tomáš Munster a do základní sestavy se tak dostal gólman Olda Zámorský, jelikož další hráče máme zraněné. Hned v 5. minutě po přesné přihrávce Vaška Tomšů se nemýlil Michal Gabko a poslal nás přesnou trefou do vedení. Bohužel jsme se dlouho neradovali, jelikož v 15. minutě byl nařízen pokutový kop, který domácí proměnili.
Následoval tlak Lužkovic, které zahrávali řadu trestných i rohových kopů, ale dokázali jsme tomu odolat. Od 30. minuty jsme měli více ze hry, ale bez gólového efektu, přestože jsme měli k brance blízko. Ve 45. minutě rozehrál standartní situaci Peter Stratený, který přesně našel Jana Vlachynského a ten hlavou dokázal překonat vysokého gólmana domácích a vstřelil tak důležitou branku v utkání a poločas tak pro nás končil těsnou výhrou 1-2", hodnotí duel nevšovští funkcionáři.

 

 

 

 

Hosté přidali třetí branku a vezou domů tři body

Ve druhém poločase to domácí nevzdali a byli v poli lepším mužstvem s několika šancemi. Bohužel pro domácí šance Grubera a M. Procházky se minuly účinkem. Hosté po ojedinělé šanci po chybě domácí  obrany zvýšili na 1:3, když  Tomšů trefil od břevna do sítě. Domácí hráči to nezabalili a mohli snížit v 78. minutě M. Procházkou, který z malého vápna pálil jen do náruče brankáře Konečného. Další šanci v 90. minutě neproměnil Škrabal, jehož střela jen těsně minula bránu hostů. V zápase velmi vyrovnaném zvítězili hosté díky rychlým brejkům a hlavně proměňováním svých šancí.

 

 

"Druhá půle začala naším tlakem, kdy se v 50. minutě uvolnil Vašek Tomšů a levačkou prověřil pozorného gólmana domácích a tak se skóre neměnilo. Hra byla hodně tvrdá, schytali jsme řadu ostrých zákroků i soubojů, ale byli jsme si vědomi důležitosti zápasu a všichni hráči bojovali. Domácí dokázali hrozit zejména ze standartních situací, ale i rychlými přechody. Měli vyloženou šanci utkání vyrovnat, tuto však bravurně zlikvidoval náš gólman Dušan Konečný, i ostatní jejich střely vždy vystihl a nepřipustil tak změnu skóre.
Často jsme se dokázali dostat rychlými průniky dostat do pokutového území domácích, ale zde jsme se potýkali s tvrdou hrou soupeře. V 70. minutě utkání byl nešetrně atakován Michal Gabko, který při svém průniku chtěl ohrozit soupeřovu bránu, ale míč se při střetu s obráncem Lužkovic odrazil k Vaškovi Tomšů a ten propálil vše co mu stálo v cestě a prudkou střelou pod víko nedal gólmanovi Lužkovic žádnou šanci a zvýšil naše vedení na 3-1. I poté jsme mohli ještě přidat další branku, kdy Peter Stratený ze standartní situace dobře našel Vaška Tomšů, tomu však scházel kousek k další trefě, kdy jeho střela minula těsně bránu soupeře.Velice těžké utkání tak skončilo naší zaslouženou výhrou. Všichni hráči bojovali a sáhli si na dno svých sil, výsledek však stál za to", hodnotí druhý poločas na svém facebooku tým z Nevšové.



Ohlasy k zápasu


FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Hosté šli brzy do vedení, nám se podařilo z penalty vyrovnat a poté jsme hosty přitlačili na jejich polovinu, v závěru jsme však inkasovali branku do šatny. Ve druhé půli jsme se snažili o vyrovnání, ale branka nepadla, tu vstřelil až hostující Tomšů. V závěru jsme mohli snížit M. Procházkou, který z malého vápna pálil jen do náruče brankáře Konečného. Další šanci v 90. minutě neproměnil Škrabal, jehož střela jen těsně minula bránu hostů. V zápase velmi vyrovnaném zvítězili hosté díky rychlým brejkům a hlavně proměňováním svých brankových šancí.

TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: "Věděli jsme, že utkání v Lůžkovicích bude náročné, ale zvládli jsme ho dobře. V takových zápasech se vždy ukáže jaká je síla mužstva a pokud neschází bojovnost, přichází ovoce. Všem hráčům patří za tuto bojovnost poděkování, i když si většina odnesla řadu bolestivých šrámů věřím, že budou zase fit a připraveni znovu zabojovat, jelikož každý zápas, který bude nyní následovat už nebude jednoduchý.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: FILGAS Jan - RUMAN Josef, VAJDÁK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 18 49:30 32
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku