3:4p.
(2:1)
14. A. Heller
50. K. Soukup (vl.)
90. M. Kučera (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2017 17:00

24.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lhota se stala vítězem okresní soutěže Plzeň - město a postupuje do 1.B třídy


Branky


11. V. Muzika , 25. J. Špánek , 49. T. Křen - 14. A. Heller , 50. K. Soukup (vl.) , 90. M. Kučera (p.)
0

Lhota měla v hlavách, že dva body ze zápasu s Dýšinou jí zaručí postup. V zápase jí to svazovalo nohy a Dýšina se dostala po přestávce už do dvoubrankového vedení. Zápas nakonec po faulu domácího brankáře a proměněné penaltě rozhodly pokutové kopy. Lhota urvala druhý mistrovský bod a je jasné, že druhý Smíchov ji už nemůže dohnat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Svazané nohy

Dýšina po sérii nezdarů vyrukovala na lídra tabulky s velmi sympatickým výkonem. Zpočátku se hra přelévala ze strany na stranu, ovšem bez vážnější příležitosti na jedné či druhé straně. První šance přišla v páté minutě, kdy lhotecký Ondřej Kotrnoch přstrčil míč k Davidu Křížkovi, který vystřelil přesně do náruče domácího brankáře Josefa Fialy. V 11. minutě se domácí družina dostala do vedení, kdy Tomáš Křen nejdříve vybojoval balón na půli, aby pak následně poslal krásnou ulicí přihrávku na nabíhajícího Václava Muziku. Ten postupoval sám a prostřelil k levé tyči Lukáše Bőhma - 1:0. Ve 14. minutě si vyměnili Lhotečtí míč na velkém vápně a střílející Adam Heller s pomocí teče domácí obrany dostal míč mimo dosah Josefa Fialy - 1:1. Pak měla Lhota lehce navrh z čehož pramenilo několik nepřesných střel. Konkrétně po souboji a vybojovaném míči střelecký pokus ze 30 metrů nad, dále pak po standardce osa Nejdl-Korous-Langer a mimo hlavičkují David Křížek. Dýšina rozjela v 25. minutě akci z pravé strany a přesně umístěnou střelou na bližší tyč Jaroslav Špánek poslal svůj tým do hubeného vedení - 2:1. Ze strany Lhoty byla cítit nervozity z důležitosti utkání, nelepilo to a většina střel končila mimo tři tyče. Zatímco Dýšina s minimem chyb vzadu a aktivním přístupem k soupeři dávala zapomenout na šest předešlých proher. 

Nervozita stoupá ještě o level výš

Veselo bylo v táboře dýšinských ve 49. minutě, kdy Lhota propadla ve středu hřiště a domácí útočníci Tomáš Křen v tandemu se střídajícím Jakubem Pěčem postupovali od půlky sami na brankáře. Tomáš Křen vzal zodpovědnost na sebe a utěšenou polovysokou střelou na zadní tyč nedal Tomáši Bőhmovi šanci vyniknout - 3:1. V 50. minutě bylo ale vše zase jinak. Jakub Langer zatáhl hru z levé strany k vápnu, centrem však nenašel hlavu Adama Hellera, ale za ním stojícího domácího Karla Soukupa, který trefil šibenici za vlastním brankářem - 3:2. Lhota tak měla skoro celou druhou půli na kýžený vyrovnávací gól. Ovšem ta nepřicházela. Domácí Karel Soukup pak přihrával na Tomáše Křena, jenže obrana Lhoty částečně uhasila počínající nebezpečí, ale po špatné domluvě se k nakutálenému míči dostal nabíhající Julius Šesták, který bombou minul vzdálenější šibenici jen o několik decimetrů. Lhota posledních dvacet minut skoro nepustila Dýšinu z vlastní poloviny. Jenže jejich šance domácí odvraceli odkopy nebo se sama připravovala o balón špatnou muškou, přetaženými centry nebo nepřesnostmi v přihrávkách. Když už se dostala na dostřel domácí branky, tak střely pouze míjely zařízení. Pro zranění operovaného kolene musel v 88. minutě odstoupit Ondřej Kotrnoch a rozhodčí tak musel nad rámec předepsaných devadesáti minut přidat ještě další čtyři. Půl minutka chyběla, když se přes obranu prodral Zbyněk Černý, který si položil brankáře a pak se o jeho ruce doslova přerazil. Rozhodčí zůstal v klidu, jenže když se Zbyněk zvedal, zbytečně po něm brankář Josef Fiala sáhl a stáhl ho zpět k zemi. Žlutá karta a penalta pro hosty. Miroslav Kučera se pak z nabídnuté příležitosti nemýlil - 3:3.

Lhota brala postupový bod

Julius Šesták začal penalty úspěšným pokusem do protipohybu Lukáše Bőhma. Pak se hosté dlouho neměli k tomu, aby šel někdo kopat a vzal na sebe zodpovědnost. V ten moment přišla chvíle asistenta Lhoty Jana Fürbachera, který šťavnatou poznámkou "To mám jako místo mládenců jít kopat já?" popichoval své svěřence, aby se už něco začalo dít. Nakonec Jakub Horník napodobil Julia Šestáka a na chlup stejným pokusem srovnal. Druhý dýšinský nositel jména Julius Šesták stejně jako Lhotský Jakub Horník uspěli opět pokusy do protipohybu obou gólmanů. Ve třetí sadě Vlastimil Totzauer také poslal gólmana na druhou stranu než míč, lhotský Patrik Salák svým pokusem div neprotrhl síť. Ve čtvrté sérii Lukáš Bőhm vystihl pokus Jakuba Pěče. Lhotský Shamir Litaev nekompromisně zavěsil. Lukáš Bőhm pak zneškodnil i pokus Vojty Šedivce a ziskem druhého bodu bylo jasné, že Lhota se stala vítězem okresního přeboru pro sezónu 2016/2017. 



Ohlasy k zápasu


FK Dýšina
Michal Ježek - trenér: Byl to náš nejlepší výkon na jaře, i když to bylo ukopané. Bod je pro nás zlatý v té situaci, v jaké jsme.

TJ Sokol Lhota B
Jan Fürbacher - asistent trenéra: Velké drama. Počítalo se s jasnými body. Bylo vidět, že jsme povolili a byli jsme za to trestaní. Herně v první půli vyrovnané, v druhé půli jsme zamakali víc. Byly to obrovské nervy.



Sestavy


FK Dýšina
J. Fiala [-] - K. Soukup [-] , V. Šedivec [-] , J. Soroka [-] - J. Špánek [-] (60. J. Šesták [-] ) , T. Křen [-] (87. F. Vetešník [-] ) , J. Šesták [-] - - V. Totzauer [-] , P. Kolář [-] (68. J. Chaloupka [-] ) , V. Muzika [-] (46. J. Pěč [-] ) , V. Nový [-]

TJ Sokol Lhota B
L. Böhm [-] - J. Langer [-] , O. Kotrnoch [-] (88. K. Xuan Hoai Nam [-] ) , P. Salák [-] , Z. Černý [-] , D. Křížek [-] , L. Nejdl [-] , A. Heller [-] (80. S. Litaev [-] ) , P. Korous [-] , M. Kučera [-] , J. Záhrobský [-] (78. J. Horník [-] )

ŽK: 29. J. Špánek , 44. T. Křen , 54. K. Soukup , 75. J. Pěč , 89. J. Fiala - 32. P. Korous , 87. Z. Černý .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: Levý Vítek - ADAMČÍK Miroslav, OPALECKÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.