5:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2017 17:00

20.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Římov vrátil Mladému podzimní porážku i s úroky


Branky


0

Domácí hráči, kteří minulé kolo ztvrdili postup na hřišti Rudolfova, potvrdili roli lídra v zápase s Mladým B. Soupeři, který je jako jediný porazil v soutěži, porazili 5:0 a vrátili mu podzimní porážku 1:4.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Římov šel do vedení po nešťastně teči hostujícího Peška

V parném sobotním odpoledni řešil tým SK Mladé klasický problém. Oba týmy hrály ve stejný čas a muselo se rozhodnout, kdo s kým pojede. B – týmu chyběly některé opory, a tak musela být povolána většina dorostenců, kteří už měli jeden úspěšný zápas v nohách. Ale ani to nestačilo, a proto musely přispěchat na pomoc některé Mládské legendy, jmenovitě Pavel Smolek a Václav König starší, který si poprvé a dle jeho slov také naposled zahrál soutěžní utkání se svým synem.

 

Béčko tedy v netradiční sestavě vyrazilo do Římova, který už měl z předešlého zápasu na Rudolfově zajištěný postup do Okresního přeboru. Tradičně jsme se převlekli v kabinách, pamatující ještě zakládající členy klubu SK Mladé, na židličkách z dob obecné školy. Následovala rozcvička po vzoru právě se konajícího půl maratonu v Českých Budějovicích, tedy Římovský půlkilometrový pochod na nové hřiště. Nutno podotknout, že vyčerpáni jsme byli přibližně stejně jako běžci v jihočeské metropoli. Po pár nepříjemnostech s absencí postranního rozhodčího hostů mohl hlavní arbitr zahájit zápas.

 

 

Tempo hry bylo hned od začátku velmi pomalé a zvěstovalo divácky neatraktivní utkání. Oba týmy se snažily proniknout soupeřovo obranou, ale vždy to skončilo na některém z obránců. Domácí se po vzoru světových velkoklubů snažili roztáhnout hru po celém hřišti a vymyslet nějakou kombinaci. Naštěstí pro Mladé se jim to nedařilo, přestože v týmu měli „Messiho“. První nešťastný okamžik přišel pro hosty ve 22. minutě, kdy po jedné úspěšné kombinaci vystřelil zpoza velkého vápna Petr Maršán a trefil bránícího stopera Peška, který přední částí těla uklidil míč do Dvořákovy brány – 1:0. Zbytek prvního poločasu byl z obou stran neslaný nemastný a nepřinesl žádné povedené akce. 

Domácí ve druhém poločase přidali čtyři branky

Po přestávce začal domácí tým stupňovat agresi vůči hostům a hřiště se pomalu proměňovalo spíše v zápasnický ring. Fotbalu pramálo, ale fyzické a ústní napadání se začalo objevovat čím dál tím častěji. Pomyslný poslední hřebíček dodal domácí fanklub, čítající asi 10 místních povalečů, kteří dokázali svou vysokou inteligenci a nebáli se vaginálními opisy častovat ani nejmladší dorostence, hrající v Mládském týmu.

 

Svou fotbalovou vyspělost ukázali také hráči na hřišti, když nazvali středopolaře Michala Drábka, který vedl míč k velkému vápnu soupeře, „povolnou dívkou“ z důvodu, že si nechtěl nechat líbit čtyřnásobný faul, načež soupeř argumentoval: „Když máš míč tak do tebe kopat můžeme“. S tímto výrokem úplně nesouhlasil hlavní rozhodčí a udělil domácímu agresorovi žlutou kartu s napomenutím, že by také nemusel dohrát.

 

Po těchto incidentech tým Mladého lehce rezignoval a raději se stáhl do ústraní, aby dohrál v plném počtu bez zranění a mohl se soustředit na příští utkání. Římov ovládl celé hřiště a v 50. minutě to vyústilo v gólovou příležitost pro Ivo Poláka, který kopem, za který by se nemusel stydět ani Karate Kid, poslal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0. V 60. minutě byl propad obrany hostů potrestán už potřetí, když se prosadil Jakub Daniel – 3:0.

 

 

Na druhé straně se v jedné šanci naskytl Linhart po milimetrovém pasu od Faltýna, bohužel ve snaze nepřestřelit bránu a uklidit míč k tyči, trefil pouze připraveného gólmana Nováka. Římovští dále pokračovali v tlaku, ve snaze přidat další gól a udělat si tak krásnou oslavu postupu. To se jim povedlo až v 87. minutě, kdy po nedůrazu Mládské obrany dal už druhý gól Jakub Daniel – 4:0. Tempo posledních minut bylo už pouze v chůzi, a tak nabuzení domácí v 89. vsítili poslední gól z kopačky Jiřího Martiše a poslali SK Mladé zpět domů s konečným výpraskem 5:0.

 

autor: Tomáš Linhart



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Římov
Pavel Crkva (hráč): "V prvním poločas se hrálo především na polovině hostů, ale domácí si nevypracovávali mnoho šancí. Když se ve 22. minutě trefil domácí stoper Maršán po rohovém kopu a hosté následně neproměnili velkou příležitost po rychlém protiútoku, skončil první poločas 1:0. Ve druhém poločase domácí již zcela ovládli zápas a to i díky brance Poláka z 50 minuty, která dodala domácím potřebný klid. Bylo jen otázkou času, kdy domácí přidají další branky. To se i stalo, nejdříve se ukázal střídající Daniel, který v 60. minutě pěknou střelou z hranice vápna dával na 3:0. V samém závěru ještě domácí pečetili výhru dvěma góly a to opět Daniel a v 90. minutě uzavřel zápas Martiš na konečných 5:0."

SK Mladé B
Tomáš Linhart (hráč): "Největší problém nastal už před zápasem, kdy jsme nevěděli jestli vůbec do Římova odjedeme. Samotný zápas nenabídl nikterak oslnivou podívanou. Domácí o svém vysokém vítězství rozhodli ve druhém poločase a jelikož jsme byli směrem dopředu neškodní, vyhráli zaslouženě."



Sestavy


TJ Sokol Římov
P. Novák [-] - M. Bauer [-] - J. Štrajt [-] - J. Martiš [-] , P. Maršík [-] , L. Baštýř [-] , M. Koupal [-] , M. Mesároš [-] , F. Šmíd [-] , M. Kopt [-] , I. Polák [-]

SK Mladé B
L. Dvořák [-] - D. Vrzal [-] , P. Šimek [-] , Š. Masák [-] , J. Kotzina [-] , V. König ml. [-] , M. Drábek [-] , J. Faltýn [-] , T. Linhart [-] , A. Kolář [-] , M. Pešek [-]

Počet diváků: 40. Rozhodčí: BROM Josef - FUXA Jaroslav (N), KORCH Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.