FOTO: Souboj sousedů v tabulce vyzněl lépe pro hosty z Černého Dubu


Branky


0

V Mladém změna trenéra nezabrala, na úvod jara prohrál B tým s Černým Dubem, když domácí nezachytili úvod zápasu. Vítěznou trefu hostí obstaral David Schneider.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod zápasu patřil hostům

V prvním jarním kole na sebe narazila mužstva, se shodným počtem, 13 bodů, tudíž pro obě zúčastněné strany se jednalo o důležité utkání. Domácí SK Mladé mělo soupeři z Černého Dubu co vracet, protože prohra 4:1 z posledního podzimního kola byla neočekávaná s ohledem na sestavu, ve které mládští do Dubu přijeli. 

 

Na lavičku SKM usedl po odstoupení z funkce trenéra Jana Frieda, hráč prvního mužstva Vojtěch Moudrý. Všichni v Mladém byli zvědaví a natěšení jak se s touto novou rolí popasuje.
Bohužel pro mládské zápas se pro ně nevyvíjel vůbec dobře. V 5. minutě se nechal o balon, ve středu hřiště, lacině připravit Miloš Schuster. Míče se zmocnil Viktor Karafiát, když se s ním dostal, až k autové čáře vypadalo to, že je nebezpečí zažehnáno. Karafiát se rozhodl pro centr do vápna, který mu vůbec nevyšel podle představ. Naštěstí pro něj dlouho letící míč zapadl na zadní tyč Dvořákovi branky – 0:1. O minutu později to bylo už 0:2. Obrovské chyby při zpracování se dopustil Szojka a nabídl tak Kapounovi volnou cestu až k brance domácích. Ten nabídku využil a obstřelem zvýšil na rozdíl dvou branek.

 

Po šoku z úvodních minut se osmělili i domácí a začali lépe kombinovat a vytvářet si šance. Z velkého vápna těsně minul branku Miloš Schuster. O pár minut se už skóre měnilo. Celá akce vznikla na levé straně hřiště a byla u toho bratrská dvojice Schusterů. Po výměně míče našel Pavel zpětnou nahrávkou na vápně úplně osamoceného Miloše, ten se pokusil o střelu. Jeho pokus byl zblokován, naštěstí pro domácí se míč ale odrazil k Zemkovi, který pohotovou hlavičkou snížil na 1:2. Pár minut na to mohlo být vyrovnáno. Pavel Schuster zachytil nepovedenou rozehrávku hostujícího brankáře a snažil se rychle uklidit míč do prázdné branky. Bohužel pro mládské jeho pokus nebyl dostatečně přesný, ani razantní aby překonal jednoho z obránců zastupujících na brankové čáře svého gólmana. Hra se vyrovnala a byly k vidění šance na obou stranách. Další velkou příležitost si připsal Szojka, kterého ve vápně nadýchaným centrem našel Pešek. Szojka se snažil zakončovat do protipohybu brankáře, ale jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 1:2, ale hosté ve 45. minutě rozehrávali roh. Na centr do vápna si naskočil Schneider a bylo to opět o dvě branky – 1:3.

Domácí stihl jen snížit

Do druhého poločasu nastoupilo do středu hřiště duo Šafrata – Kočvara, které patří k pilířům prvního týmu a to se hned ukázalo na hře. Domácí drželi více balón a snažili se dostat do zakončení, ale vždy chyběla přesnější finální přihrávka. Jak čas plynul, vsázeli domácí víc na útok než na obranu a tak na jejich polovině vznikala okénka, kterých se snažili využití hostující útočníci. Nemalou měrou tomu pomohly i chvílema až otřesné rozehrávky dvou nejzkušenějších hráčů v mládském dresu Peška se Součkem, kteří hned několikrát vyslali útočníky Dubu do samostatného úniku. Ti si se svými šancemi ale ani v jednom případě nedokázali poradit a tak se měnilo skóre na druhé straně. Opět celá akce vznikla na levé straně. Míč putoval po ose Schuster M. – Schuster P. – Szojka až do vápna Černého Dubu, kde se objevil na zadní tyči nikým nehlídaný Kočvara. Přetažený balón pohotově vrátil před branku, kde ho podruhé hlavou, v pádu uklidil do odkryté branky Zemek.

 

V další velké příležitosti se ocitl dvakrát Šafrata, který ale nedokázal prodat své zkušenosti a ani v samostatném úniku, ani při střele z malého vápna nedokázal trefit branku. Jednu z posledních šancí zápasu na vyrovnání měl Miloš Schuster. Z pozice, která je vlastní spíše jeho trenérovi Vojtovi Moudrému si postavil míč k pár metrů za hranici pokutového území. Jeho pokus ale skončil jen několik málo centimetrů nad břevnem. Jelikož se v zápase už nic vážnějšího nestalo, rozhodčí Hora po tříminutovém nastavení odpískal konec a první jarní body si domů odvezl z Českých Budějovic Černý Dub.  



Ohlasy k zápasu


SK Mladé B
Miloš Schuster (hráč): "Chtěli jsme Dubu vrátit podzimní porážku, ale po našich laciných chybách jsme hned z kraje zápasu prohrávali o dvě branky. Pak se nám podařilo snížit a měli jsme šance na vyrovnaní. Místo toho, ale přišel gól do šatny, kterým nám soupeř znovu odskočil do trháku. Ve druhé půli se naše hra zlepšila, ale na víc než snížení to nestačilo."

TJ Slovan Černý Dub
Václav Welser (hráč): "První poločas byla hra z obou stran vyrovnaná. Domácí měli sice větší držení míče, ale do šancí jsme se dostávali my a po chybách domácích jsme se dvěma slepenými góly na začátku zápasu dostali do vedení. Druhou půli měli jasně navrch domácí a my jsme mohli trestat z brejků, z kterých jsme už žádnou branku nepřidali a i když domácí snížili tak i přesto bereme cenné 3 body z venku."



Počet diváků: 30. Rozhodčí: HORA Karel - HLAVÁČ Josef (N), WELSER Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.