Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2017 16:30

21.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Soběslavské duo Šmídmajer - Dvořák opět rozhodla o třech bodech


0

Vedoucí tým tabulky dál pokračuje na vítězné vlně. Tři body si připsal v domácím zápase proti Třeboni, která sice kousala do poslední minuty, ale závěrečná desetiminutová přesilovka vyrovnání nepřinesla. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šmídmajer potvrdil jarní formu

Lídr tabulky ze Soběslavi přivítal v pátek na svém hřišti trápící se Třeboň. Domácí mohli před víkendovými zápasy navýšit náskok na čele tabulky a měli k tomu ideální příležitost, protože hosté z Třeboně na jaře dokázali porazit jen poslední Planou nad Lužnicí. Navíc to byl jediný zápas jara, ve kterém se dočkali branek.

 

Zápas začal vyrovnanou partií. O něco více před branku se tlačili přeci jen domácí, kteří hrozili zejména centrovanými míči do pokutového území Třeboně. Se všemi pokusy si, ale třeboňská obrana v čele s brankářem Skálou poradila. Hosté o sobě dali poprvé vědět po čtvrt hodině hry. Holzepl vybojoval míč a poslal přesnou přihrávku do křídla na rozběhnutého Maxu. Ten odcentroval přes vyběhnutého brankáře Kuníka, ale Průcha na zadní tyči na míč nedosáhl.

 

Hra pokračovala za mírné převahy domácího týmu a po půl hodině se dočkali diváci úvodní branky. Centr Fischera propadl až na zadní tyč, kam si naběhl Šmídmajer, který rozvlnil síť za brankářem Skálou – 1:0. Útočník Soběslavi tak potvrdil jarní formu šestou brankou v šestém utkání.

 

Ve 37. minutě mohli domácí přidat druhou branku, když dostali po faulu na Nohavu výhodu přímého kopu kousek za hranicí vápna. K míči se postavil Mazouch, ale jeho pokus přes zeď jen těsně minul Skálovu branku. Na druhé straně mohl vyrovnat Maxa, když v rozehrávce chyboval Boháč. Jeho střelu, ale srazil jeden z vracejících se obránců na roh. Do kabin šli tak s vedením 1:0 domácí hráči.

 

 

Třeboň zaspala vstup do druhé půle. Závěrečnou přesilovka hostí k remíze dospěla

Vstup do druhého poločasu vůbec nezachytila hostující Třeboň a během deseti minut inkasovala dvě branky. Ve 48. minutě vybojoval míč Fischer. Poslal míč do strany na Šmídmajera a ten krásnou křižnou střelou do šibenice nedal brankáři Skálovi nejmenší šanci zasáhnout – 2:0. V 53. minutě se nejprve tlačil do zakončení hostující Průcha, ale k zakončení mu scházel krůček. Prakticky z protiútoku se dostal míč za obranu Třeboně, kam si naběhl Dvořák a sám proti Skálovi nezaváhal – 3:0.

 

O výsledku zápasu se tak zdálo být rozhodnuto. Jenomže domácí hráči postupně polevili v koncentraci a hosté toho záhy dokázali využit. V 67. minutě vhodil rychle aut Holzepl, Průcha se protáhl kolem Podráského s Boháčem a střelou kolem Kuníka snížil na 3:1.

 

Ještě větší komplikace přišla pro domácí deset minut před koncem. Střela z kopačky Maxi směřovala nejspíš do sítě, ale míč zasáhl nešťastně do ruky domácího Boháče. Hosté dostali výhodu pokutové kopu a domácí šli do deseti. Vyloučený Boháč pak celou situaci komentoval takto: „Nepřišlo mi, že bych šel nějak proti míči rukou nebo ji měl daleko od těla, prostě mě do ni trefil. Proti verdiktu rozhodčíh, jsem ale nemohl říct ani popel, jen mě štve, že přijdu o zápas v Katovicích.“

 

 

K pokutovému kopu se postavil Cahyna a proměnil jej. Jenomže rozhodčí Vican nepostřehl, že se Boháč při zahrávání penalty, ještě pohyboval na hrací ploše a tak se musela penalta opakovat. Cahyna však zachoval chladnou hlavu i podruhé a bombou pod břevno snížil na rozdíl jedné branky – 3:2. I přes závěrečný platonický tlak Třeboně, ale k vyrovnání nedošlo a Soběslav opět odskočila svým pronásledovatelům v tabulce.



Ohlasy k zápasu


FK Spartak Soběslav
Jan Boháč (hráč): "Pro nás zápas v naší režii, kdy máme hru pod kontrolou, v poločase si řekneme nějaký věci, který se nám podaří splnit. Dostaneme se do vedení 3:0 a místo toho abychom hru dál kontrolovali a přidali další góly, tak polevíme a opět po našich chybách si necháme dát zbytečné góly. Takže opět musím říct, zaplať pánbůh za tři body"

TJ Jiskra Třeboň
(hráč): "Přijeli jsme na zápas s tím, že horší už to být snad ani nemůže. Od úvodního hvizdu jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, bohužel se opět opakuje to samé. Nejsme schopni dát gól ani z nejvyloženějších šancí a poté inkasujeme. Tentokrát měli šance Holzepl a Průcha. Ve druhé půli jsme nezachytili nástup a po individuálních chybách (Franěk,Havlík) dvakrát inkasovali. Podařilo se nám snížit Průchou a po krásné individuální akci Kodrase a následné penaltě (nadvakrát proměněná Cahynou, opakovala se kvůli "neúmyslné" chybě pana sudího) dostat jen na rozdíl gólu, bohužel jsme ani po velkém tlaku nedokázali srovnat."



Sestavy


FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - J. Boháč [-] , D. Maršík [-] , K. Chotovinský [-] , L. Podráský [-] - T. Mazouch [-] (69. P. Janoušek [-] ) , R. Fischer [-] (83. M. Hromada [-] ) , V. Žalda [-] , P. Nohava [-] - M. Dvořák [-] (77. J. Peltán [-] ) , J. Šmídmajer [-] (90. M. Mazouch [-] )

TJ Jiskra Třeboň
J. Skála [-] - T. Maxa [-] , M. Franěk [-] (54. J. Matoušek [-] ) , J. Kopecký [-] , T. Lonsmín [-] , D. Kodras [-] , T. Havlík [-] , M. Průcha [-] , K. Holzepl [-] , J. Divoký [-] , O. Cahyna [-]

ŽK: 72. D. Maršík , 79. J. Šmídmajer , 87. J. Peltán , 90. M. Kuník - 20. T. Maxa , 38. J. Divoký , 62. M. Průcha , 66. J. Kopecký , 90. O. Cahyna . ČK: 80. J. Boháč .
Počet diváků: 260. Rozhodčí: Vican Miroslav - REISNER Jiří, SEBERA Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.