3:2
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2017 17:00

17.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO + VIDEO: Kájov hrál jen dvacet minut, Světlík senzaci jako s Horní Planou ale do konce nedotáhl


Branky


10. L. Kolaj , 17. S. Werner , 22. L. Kolaj - 77. O. Dědič , 81. J. Houska
0

Druhý Kájov přivítal Světlík, který třikrát za sebou vyhrál. Utkání začali mnohem lépe domácí, ale poté přestali hrát a do posledních vteřinek utkání se báli o výsledek. Závěr zápasu překypoval emocemi...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři rychlé góly do sítě Světlíku

V první větší šanci se ocitli Světličtí, kteří si pochvalovali pěkný kájovský plácek. Novotný ve vápně přistrčil míč Rýparovi, ten ale levou nohou těsně přestřelil Galkovu bránu.

 

O pár desítek vteřin zahrával Světlík rohový kop, i z něho mohla padnout branka, ale domácí obrana odolala. Z následného rychlého protiútoku se ale domácím povedlo skórovat! Anderle vysunul Kolaje, který vyběhnuvšího brankáře Skipalu obstřelil a míč zapadl přesně k jeho levé tyči - 1:0!

 

 

Druhý branka přišla v minutě sedmnácté. Opět rychlý protiútok. Petřík přihrál Maškovi, který sklepl Wernerovi, jehož střela skončila přesně v pravé šibenici světlické brány - 2:0!

 

Dvaadvacátá minuta a do třetice rychlý protiútok domácích. Osvědčená spolupráce Anderleho s Kolajem zafungovala podruhé a druhý jmenovaný poslal Kájov do tříbrankového vedení - 3:0!

 

 

Mezi góly měli domácí ještě pár šancí, ale s těmi si dokázala hostující obrana poradit či kájovští hráči nedokázali seřídit mířidla. Od třetí vstřelené branky však Kájov přestal hrát a Světlík se postupem času dostával do tempa. Kájovské hráče sice uzavřel na jejich polovině, ale do žádné větší šance se nedostal. Za zmínku snad stojí jen střela Dědiče či střela F. Píška, která ovšem mířila hodně vysoko nad.

 

První poločas měl hned několik nepříjemností. Kájovští pořadatelé měli problém s míči, a tak se několik desítek vteřin čekalo, než míč někdo vyloví z potoka. Do hry totiž poslali jen dva balóny, podle pravidel by ale měly být ke hře připraveny tři.

 

Dalším problémem byl herní čas. Rozhodčí Marek totiž ukončil poločas o dvě minuty před jeho koncem. Nehledě na to, že se desítky vteřin čekalo na míč...

Emoce, simulace, góly

Druhá půle se nesla v duchu té první, tedy její druhé poloviny. Kájov dopředu nic nepředvedl a bránil svůj tříbrankový náskok. Hra se začala přiostřovat a zejména domácí Mašek byl plný emocí. Jeho kontroverzní pády po některých "zákrocích" světlických obránců byly také více než zajímavé, když vezmeme v potaz, jakou postavu Mašek má. Zejména ten, po kterém měli Kájovští výhodu přímého kopu. P. Píšek byl od Maška vzdálený více než půl metru, ale domácí fotbalista přesto ochotně spadl na zem, což mu rozhodčí Marek stále pohybující se po středovém kruhu doslova "sežral". Nutno říci, že Mašek v tomto případě ukázal své zkušenosti.

 

Pojďme ale zpět k fotbalovému dění. Světlík pomalu začal domácí Kájov tlačit a z toho plynuly také šance. První obrovskou měl Vrábel po přihrávce Dekreta, kterou ještě zkušeně za sebe pustil útočník Dědič. Vrábel ale ve vyložené příležitostí s obráncem na zádech těsně minul levou tyč.

 

V další obrovské šanci se ocitl po hodině hry Novotný, který těžil z výborného centru z levé strany. Hostující kapitán ale měl ke Galkovi příliš blízko, a ten míč dokázal ztlumit svým tělem.

 

Šance Světlíku přibývaly. Několik nebezpečně zahraných rohových kopů, ale brankou neskončilo. Snížit se povedlo až v 77. minutě, kdy Novotný zatáhl míč do vápna, uvolnil Dědiče, který nekompromisně poslal míč pod břevno u bližší tyče - 3:1!

 

81. minuta a další gól v síti Kájova! Faul za hranicí vápna potrestal parádně zahraným přímým kopem Houska a bylo to už jen o gól - 3:2!

 

Závěrečný nápor světlických fotbalistů k žádné větší šanci nevedl. Hra se kouskovala a hosté chtěli až příliš. Proto bylo k vidění několik nepřesností z jejich strany. To domácí pouze odkopávali míče daleko od své svatyně. K odkopnutým míčům se většinou dostával Mašek, ale toho zastavil vždy zvednutý praporek. Nutno říci, že ofsajdové situace byly občas velmi hraniční.

 

Dvě minuty před koncem se ke slovu přihlásil opět Mašek, který úplně nesmyslně na půli hřiště atakoval F. Píška. Míč byl před brankou domácích, přesto rozhodčí Marek udělil Maškovi pouze žlutou kartu.

 

Po skončení utkání za stavu 3:2 pro domácí Kájov bylo k vidění emoční vypětí mezi domácím Maškem a hostujícím brankářem Skipalou. K tomu všemu se několika nadávkami přidal domácí Werner, na které mu někteří hostující fotbalisté odpovídali stejnou měrou. Emoce dokázal v sobě udusit Dekret, kterému moc nechybělo, aby je dal všem najevo. 

 

Emoce se uklidnily až po zmizení obou týmů v šatnách. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kájov
Miroslav Grabec, trenér: Mladé mužstvo Světlíku dělalo v první půli chyby v obraně a toho naši zkušení útočníci využili na rychlé vedení o tři góly. Po půli soupeř přidal v osobních soubojích a ve středu hřiště nás přehrával a dotáhnul na rozdíl jednoho gólu. Nakonec jsme těsné vítězství taktickou hrou uhájili.

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Zápas s Kájovem byl pro nás zase tvrdý oříšek, začátek nám utekl a do poločasu jsme prohrávali o tři góly. V druhém poločase neukázal soupeř nic jen simulace a nadávky a rozhodčí byl ten nejhorší na hřišti. Dokázali jsme dát dva góly, to bylo ale málo snad příště.



Sestavy


TJ Sokol Kájov
T. Galko [-] - J. Petřík [-] , V. Žilavý [-] , J. Němec [-] - J. Čer [-] , M. Anderle [-] , J. Haláček [-] , J. Baláž [-] , P. Doubek [-] - L. Kolaj [-] , L. Mašek [-]

TJ Dynamo Světlík
O. Skipala [-] - P. Píšek [-] , J. Mondšpigl [-] , Z. Rýpar [-] (82. J. Farkota [-] ) - J. Houska [-] , M. Hüttner [-] , R. Dekret [-] - A. Novotný [-] , O. Dědič [-] - F. Píšek [-] , L. Vrábel [-]

ŽK: 44. S. Werner , 49. T. Galko , 88. L. Mašek - 70. J. Mondšpigl .
Hráči zápasu: O. Dědič , J. Houska .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Marek Jan - KORBEL Karel (N), HUSVÉTH Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.