FOTO: V hlavní roli opět sporná situace, Dolní Dvořiště veze z půdy nováčka tři body


Branky


3

Stejně jako v prvním vzájemném utkání na půdě Dolního Dvořiště, tak i ve druhém byl k vidění kontroverzní moment, který rozhodl zápas. Zatímco v prvním utkání vyrovnával Světlík na 2:2 a gól mu nebyl uznán kvůli postavení hráče v ofsajdové pozici (pomezní mávl ofsajd až po oslavách Dynama), tak v sobotním duelu byla opačná situace. Více v reportu s ohlasy několika hráčů k této situaci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sporná situace rozhodla utkání

Do utkání vstoupil lépe domácí Světlík, který v sedmé minutě zahrával standardní situaci. Vrábelův centr však adresáta nenašel. To o pár desítek vteřin později už byli domácí k brance mnohem blíž, ale jejich snažení skončilo pouze na tyči.

 

V 11. minutě se ukázali také hosté. Zpoza vápna pěkně vystřelil jeden z hráčů Dolního Dvořiště, Skipala na poslední chvíli vyrazil, míč však měl takovou faleš, že se pomalu kutálel za brankovou čáru. V tu chvíli vběhl za Skipalu Rýpar, aby jistil situaci, ale brankář domácích ještě stihl míč vyškrábnout před dotírajícím útočníkem. Poté světličtí obránci míč odkopli do bezpečí.

 

Po dvaceti minutách hry se do šance dostali opět domácí. Poslovo vyběhnutí nebylo zrovna dvakrát tím nejlepším řešením, čehož mohl využít Dědič, ale ke gólovému zápisu mu chybělo i trochu štěstí. Stav zůstával tedy stále bez branek.

 

Dědič byl v šanci i o pět minut později, kdy ho pěkným pasem našel Píšek, ale hostující obrana dokázala tento protiútok zneškodnit.

 

Po půl hodině hry měli hosté sérii rohových kopů ze strany směrem od kabin. Ten poslední skončil brankou. Nepovedený centr z rohu odvracel Vrábel pouze na hranici velkého vápna, odkud přišla střela, tu vyrazil Skipala pouze k zapomenutému Hoškovi, který bez problémů prostřelil z bezprostřední blízkosti Skipalu - 0:1! Inkasovaná branka se domácím nelíbila, protože Hošek byl v hodně hraniční situaci, avšak rozhodčí gól uznal. Nutno podotknout, že domácí pomezní praporek nad hlavu nezvedl.

 

Na toto téma se sešlo hodně odlišných názorů. Pár ohlasů k brance zvěřejňujeme.

 

- Štefan Bršťák, trenér hostí: "Z lavičky to vidět nešlo. Člověk, co stál u kabin mi řekl, že domácí zahráli špatně výběh na ofsajd. V době střeli byli zalezlí. Pak vyběhli a Patrik tam stal sám. Bohužel pro Světlík to ale už ofsajd není. Takhle mi to řekl i sudí. Prý dokonce tam stál a viděl to. Já to posoudit nemůžu."

 

- Imrich Hrabovský, nezávislý fanoušek, někdejší reportér této soutěže: "Ofsajd to asi byl, protože DD reagovalo na to, že nebylo máváno (nic o tom, že nebyl). Z mého pohledu fakt nevím. Rozhodující ale je, že signalizovaný ofsajd nebyl."

 

- Patrik Hošek, střelec branky: "Já sám nevím, jestli to byl ofsajd ani jsem nevěděl jestli se mám radovat. Nějak jsem se aktivně nevracel za obranu ale když jsme vystřelili a brankář vyrazil míč tak sem ho doklepl do brany. Ale asi jsem tam fakt nebyl, uznali to i lidi ze Světlíku, nejspíš se tam někdo zapomněl."

 

- Petr Píšek, obránce domácích, který byl k Hoškovi nejblíže: "Sledoval jsem odkop míče a nevím, jestli za mnou někdo stál nebo ne."

 

- Petr Vácha, hráč domácích: "Střela na bránu, odraz od gólmana k jedinému hráči v okolí, který byl necelé dva metry před brankářem. Podle mě jasný ofsajd."

 

- Jan Krenauer, hráč hostí: "Já byl na půlce, naši fanoušci říkali, že v době střely stál Hošek ve stejné pozici jako obránci, ale těžko říct. Bavil jsem se i s domácími fanoušky a někteří říkali, že to ofsajd byl, někteří zase že ne. Takže těžko dávat nějaké názory." 

 

- Oldřich Skipala, brankář domácích: "Peťa Píšků tam byl. Rozhodčí o něm nevěděl. Ten hráč byl celou dobu za obranou. Rozhodčí mi řekl, že ten hráč tam vbíhal, což je blbost. Jinak ten gól byl jasně můj."

 

- Ladislav Vrábel, hráč domácích: "V mém případě toho moc říct nemohu, protože potom, co Olda vyrazil míč za vápno, jsem se rozbíhal za míčem na velké vápno. A jestli to ofsajd byl potvrdit nemohu."

 

V osmatřicáté minutě zahrávali standardku i hosté z Dolního Dvořiště. Následný střelecký pokus hostujícího forvarda skončil jen těsně vedle tyče domácí brány.

 

V samotném závěru mohli jít hosté do dvoubrankového vedení, ale jejich snaha o navýšení skóre byla zastavena zbytečným překombinováním akce.

 

První poločas moc fotbalové krásy nepřinesl. Oba soupeři se trápili s těžkým terénem a hru ztěžoval také silný vítr, jenž vracel letící balony. 

Světlík se snažil, ale žádnou velkou šanci neměl

S větším chtíčem začali druhou půli hosté a mohli úročit už po třech minutách. Unikající Hošek ovšem nemířil přesně a branku minul.

 

Druhá půle patřila spíše domácímu celku, který měl územní převahu a Dolní Dvořiště uzamkl na jejich polovině. Žádná velká šance z toho však neplynula. Hosté hrozili zejména z rychlých a smrtících protiútoků.

 

Závěrečná čtvrthodina přinesla větší snahu v řadách domácích, kteří se snažili ubojovat alespoň bod a neměli k tomu daleko, ovšem oponenti z Dolního Dvořiště se o body dělit nechtěli, ačkoliv značně herně povolili. Ani několik nebezpečných rohových kopů z kopačky domácího záložníka k vyrovnání nevedlo. Hostující obrana výborně fungovala a pomáhala svému brankáři řešit nebezpečné situace.

 

Osm minut před koncem měli hosté na kopačkách druhý zásah! Krenauer vybojoval na půli hřiště míč, posunul ho pěknou kolmicí Hoškovi, jehož střelu zastavila až horní tyč.

 

Záhy měli velkou šanci domácí, když chybujícího brankáře Posla nepřetlačil Rýpar. Brankář hostí pak na několik desítek vteřin zůstal ležet na hřišti s bolestí nohy.

 

O dvě minuty později měli domácí výhodu přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti. Míč si postavil Houska, který pěknou střelou vystrašil všechny hostující příznivce. Posel se ale blýskl parádním zákrokem.

 

K nevoli domácích se nastavovaly pouze tři minuty, i když by si utkání zasloužilo i pětiminutové nastavení, neb hráči Dolního Dvořiště v druhé polovině druhého dějství byli na zemi více než bylo zdrávo. Nastavení se odehrálo na polovině domácího týmu, který si tak připsal druhou těsnou porážku s těžkým soupeřem.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Dynamo Světlík
Adam Novotný, kapitán: Zápas se mi nehodnotí lehce, čekal jsem že navážeme na výkon ve Zlatce, ale bohužel se tak nestalo. Hodně lidí si stěžovalo na výkon sudího, pravda, některé výroky sudího byly přinejmenším zvláštní, ale mě spíš zaráží, že jsme si za 90 minut v podstatě nevytvořili šanci. Dvořiště nehrálo dobře, ale aspoň tu jedinou šanci využili. My jsme bohužel toho více nepředvedli, a to mě mrzí.

FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák, trenér: K zápasu jsme odjížděli bez Zemana, Marka a T. Macanoviče. I tak jsme si jeli pro body a ty jsme si odvezli. Bohužel pro nás to byl těžký boj. Místo toho, abychom výrazně vedli, tak se strachujeme o výsledek. Jenom Hošek měl na noze minimálně 4 branky. Fotbalu celkově vůbec neprospěla hrací plocha, nikoho nechci urazit, ale tohle musí štvát i domácí kluky na tomto hrát. Bohužel moc fotbalovosti se na tom vymýšlet nedá. Klobouk dolů před klukama, že to zvládli ve všech směrech a trochu vyzdvihnu Honzu Macanoviče, který zápas odehrál velmi dobře. Do sestavy kola bych dal i naše fans, kterých přijelo opět hodně. Dva venkovní výjezdy jsme zvládli a teď nás doma čeká Křemže.



Počet diváků: 55. Rozhodčí: Kemény Zdeněk - VINCÍK Jiří (N), POSEL Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 4. 2017 23:55
Pokud chces pripomenout tento zapas,tak nezapomen ze penaltu neodpiskal ani proti Malontum ;-)
18. 4. 2017 09:59
Ale pánové...vzpomeňte si co udělal váš rozhodčí v podzimním zápase s Malontama, kdy vytáhl z vápna penaltu, která byla dobré dva metry v pokutovém území..Takže být vámi vůbec nic nekomentuju, protože tehdy jste taky drželi hubu...!
17. 4. 2017 22:12
Muj coment zni trochu zmateně.Chtěl jsem tim jen řict,že i když rozhodči byl na ofsaidové urovni,tak vubec neměl přehled!