Rok 2016 zakončilo derby Lomnice a Svatavy, body zůstaly doma


0

Smutné zprávy. Poslední zápas tohoto roku je definitivně za námi. Lomničtí v něm na své půdě zdolali celkem hladce svatavského rivala a derby tak skončilo výhrou domácího týmu v poměru 6:1. Lomnice se tak díky svému poslendímu letošnímu utkání dotáhla zpět na lídra z Chodova na rozdíl jednoho bodu a čtyři zápasy před koncem základní části už má jistotu, že se v nadstavbě porve v lepší skupině o titul.  Svatava po posledním utkání roku z první pětice vypadla a je šestá. První jarní zápasy pro ní budou klíčové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Baník se držel v závěsu

Lomnice souepře možná i maličko podcenila a hrála v až příliš velké pohodě. Měla sice navrch, ale hrála stáel dost laxně a v zakončení chyběl potřebný důraz. Proto nedokázala výborně vzdorujícímu soupeři pořádně odskočit. I tak ale už od dvanácté minuty zásluhou přesné trefy Jana Oršuly vedla. Svatava si toho moc vytvořit neodkázla, ačkoli hrála velmi snaživě. Lomnice tak stále určovala tempo a zahazovala šance a náznaky šancí dál. Přesto se i tak opět dočkala. V osmadvacáté minutě se prosadil František Čermák a zdálo se, že vše je na nejlepší cestě za snadnou výhrou. Jenže po této brance polevila Lomnice ještě víc, a to už vyústilo také ve snížení v podání Lukáše Hroudy. V této fázi byla Svatava hodně nebezpečná a možná souepře i přehrávala. Lomnici hodně podržel brankář Procházka. Více už se ale v první půli posledního letošního zápasu nestalo. Do šaten se šlo za stavu 2:1.

Po hodině Svatavě došel dech

Ani ve durhé polovině se toho ze strany Lomnice příliš nezlepšilo. Domácí byli stále více na balónu, ale stále něco chybělo. Svatava navíc hrála velmi dobře a nedovolila souepři, aby jí odskočil. Po hodině hry jí ale došel dech, a když to potrestal Michal Štěpanovský, Baník definitivně odpadl. Od té doby hrála už jen Lomnice, který hravě přidávala další branky. Nejdřív se trefil Jakub Lippert a za tahoto stavu se pak dlouho jen v poklidu dohrávalo. Hosté na tom byli ale stále hůře, a tak v závěru přidala Lomnie ještě další góly. Znovu se prosadi Jakub Lippert a v posledních minutách ještě upravil na konečných 6:1 Jan Kníř. Lomnice zaslouženě vyhrála a v tabulce se opět udržela Chodovu v patách.



Ohlasy k zápasu


TJ Lomnice B
Roman Macek: Není, co rozvádět. Poslední zápas se nám povedl, první půle sice nebyla plně optimální, ale ve druhé jsme to prostřídali, byli jsme v koncovce více důrazní a vyhráli jsme. Soupeř byl nepříjemný a houževnatý. Myslím, že neodehrál špatný zápas, ale my jsme chtěli v posledním zápase naplno bodovat a udržet si kontakt s Chodovem. To se povedlo a teď se musíme už jen dobře připravit na jaro. A mě nezbývá nic jiného, než všem klukům za celý podzim a za jejich stabilní výkonnost poděkovat. Myslím, že můžeme být velmi spokojení.

TJ Baník Svatava
Václav Zetek: Zasloužená výhra domácích. My bychom potřebovali, aby se každý zápas hrál vždy maximálně tak hodinu, protože pak už jsme k ničemu. Do té doby to ale bylo celkem dobré. Ale stále hůře hraje naše obrana, kterou určitě pochválit nemohu. Je to stále horší a je dobře, že už je konečně přestávka.

Sestavy


TJ Lomnice B
J. Procházka [-] - M. Zach [-] , F. Obešlo [-] (16. M. Zelinger [-] ) , P. Lorenz [-] , S. Hauf [-] - J. Oršula [-] (52. J. Kníř [-] ) , R. Knaf [-] , M. Štěpanovský [-] , J. Lippert [-] (83. D. Furch [-] ) - T. Dlesk [-] , F. Čermák [-] (78. T. Troller [-] )

TJ Baník Svatava
P. Kiss [-] - - M. Šváb [-] , L. Hrouda [-] (67. M. Veits [-] ) , T. Pippenbacher [-] (46. P. Popovič [-] ) , V. Jílek [-] , R. Holub [-] , L. Pech [-] , B. Vágner [-] , D. Juhár [-] , J. Mráz [-] , J. Tříska [-] (56. P. Roth [-] )

ŽK: 60. M. Zelinger , 74. M. Zach - 74. M. Šváb .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Procházka Jaroslav - PTÁČEK Josef (N), LOVECKÝ Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.