FOTO: Mělník v závěru rozhodl derby


Branky


0

Výborná divácká kulisa 200 diváků viděla ve Velkém Borku dramatické utkání. Šťastnější však nakonec přeci jen byli hosté, kteří brankami Dvorného a Rolence z druhé půle dovedli zápas do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velký Borek je lepší, gól ale nevstřelil

Jak známo, derby nemá favorita, tentokrát by ale vítězství Velkého Borku bylo přeci jen překvapením. Domácí se ale o něj chtěli postarat a začali zápas výborně - hned ve 2. minutě dostal míč za obranu Mihalík, brankář Horvát u něj ale byl o krok dřív a ve skluzu dokázal odvrátit. Stejně se vedlo i o chvíli později Kubištovi, a tak stav zůstával nerozhodný. Ne zcela ideální vstup Mělníka do zápasu navíc podtrhla 17. minuta a nucené odstoupení Volfa ze hry kvůli zranění. V další šanci se objevil opět domácí tým, Mihalík ale po přímém kopu hlavičkoval jen mimo branku. Stejně se vedlo o chvíli později i Štruplovi, jehož hlavičku Vála zblokoval na roh. Teprve poté se ke slovu dostali i hosté a Vernek hlavou jen těsně minul Procházkovu branku. V úplném závěru poločasu pak mohl strhnout vedení na stranu domácích opět Štrupl, zcela osamocený na malém vápně ale hlavičkoval opět nad, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

 

 

Mělník převírá iniciativu a střílí i góly

Také první šanci druhé půle měli na svých kopačkách domácích, úspěšný exekutor a nejlepší hráč minulého kola Jeřábek ale tentokrát orazítkoval pouze břevno. Poté však jako by domácím začaly trochu docházet síly a do hry se více a více dostávali Mělničtí. Domácí obrana měla najednou co dělat a v 66. minutě přišla trochu smolně o čisté konto. Dvorného střela zpoza vápna sice nebyla příliš povedená, domácí stoper Paloušek ale ve snaze o odkop míč pouze tečoval a ten zapadl za záda bezmocného Procházky. 0:1. Hostům dodala vstřelená branka ještě více energie a v 76. minutě zřejmě přišlo definitivní rozhodnutí. Krásnou individuální akcí se prezentoval Rolenc, který se došel pro autové vhazování, obešel hned trojici bránících hráčů a tvrdou střelou k tyči nedal Procházkovi šanci. 0:2. V závěru zápasu se pak domácí snažili o závěrečný tlak, obrana Mělníka ale byla pevná a nedopustila drama. Na druhé straně pak mohl další krásnou branku přidat Jiskra, jeho bombu z voleje ale brankář vyrazil, a tak se konečný stav již neměnil.



Ohlasy k zápasu


SK Slavia Velký Borek
Michal Kubišta - kapitán: Do zápasu s Mělníkem jsme vstupovali s vědomím silného útoku soupeře, a proto trenér udělal nějaké změny v sestavě. Do obrany nastoupil na levý kraj T. Krajník, já jsem se posunul místo něho do střední zálohy a na moje místo předstopera se postavil J. Paloušek, aby právě on co možná nejvíce eliminoval střelce M. Veselého. Myslím, že zápas byl z naší strany ode všech odbojovaný, hostům jsme byli po většinu zápasu vyrovnaným soupeřem a za výkon se nemusíme stydět. Myslím, že v zápase jsme mohli nějaký bod urvat, ale hosté prokázali v závěru svou sílu a zkušenost. Zápas opět přitáhl do Borku i početnou diváckou návštěvu, což nás těší.

FC Mělník
Jiří Horvát - brankář: Pro mě osobně to byl těžký zápas, protože jsem toho tuto sezonu moc neodchytal, jsem rád, že jsem dostal od trenéra příležitost a mohl jsem tak klukům pomoct. Nakonec jsme se štěstím odvezli povinné tři body .



Počet diváků: 200. Rozhodčí: CHLÁDEK Michal - REMENEC Lubomír, MÁJ Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.