SESTAVA PODZIMU - Středočeský | Příbram | Okresní přebor , 2015-2016

Datum kola: 25.11.2015

0

Je to tady. Tohle je jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže. Hlasovat pro své favority můžete až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny.

Vybrat z tolika skvělých fotbalistů, kteří působí v okresním přeboru na Příbramsku, sestavu podzimu byla opravdu fuška. Na pověstné misce vah se posuzoval přínos jednotlivých hráčů pro své mužstvo, jejich výkony,  formu, vystupování a kvalitu. Nakonec z toho vzešla následující jedenáctka, ve které má dvojnásobné zastoupení lídr soutěže z Rožmitálu, druhý Pičín a Nová Ves. V sestavě naopak chybí zástupci třetích Luhů či Dublovic, které spoléhají spíš na týmové pojetí resp. jejichž výkony postrádaly vyrovnanost. Ze sestavy podzimu vybírejte nejlepšího hráče první poloviny soutěže, pro nějž můžete hlasovat do konce ledna.


Boj o podzimní brankářskou jedničku okresního přeboru se nakonec zúžil na souboj Davida Bohuňka z Pičína a nečínského Martina Kubína. K prvnímu jmenovanému se přiklonilo víc oslovených odborníků, kteří ocenili jeho reflex, klid a rozvahu, s jakou řeší složité situace před svou brankou. Díky tomu Pičín sahá v okresním přeboru po historickém maximu.
 
Třiatřicetiletý zadák Nové Vsi pod Pleší Jan Petrák ještě loni kopal divizi a jeho zkušenosti jsou znát. Díky skvělé kondici si bez problémů plní obranné povinnosti a nebojí se podpořit útok. Kromě toho často zahrává standardní situace, díky čemuž si připsal řadu asistencí.

V lednu 39letý fotbalista slovenského původu Peter Varadin je nejstarším členem jedenáctky podzimu. Stoper se zkušenostmi z vyšších soutěží patří k pilířům obrany Rožmitálu. Při jejím dirigování uplatňuje svůj klid a přehled, díky němuž téměř vždy včas zažehná nebezpečí před vlastní brankou.

Obrana nováčka z Kovohutí Příbram nebyla na konci sezóny nejpevnější, ovšem její vůdce a kapitán týmu Jan Neliba má za sebou výborný podzim. Bilanci devíti nastřílených gólů by mu mohl závidět leckterý útočník a nijak ji nesnižuje ani fakt, že některé byly z penalty. Ukazuje to naopak, že řízný bek vyzrál, na hřišti se uklidnil a díky svému fyzickému fondu a výskoku dokáže účinně podpořit ofenzívu.
   
Snad nejvíce diskusí vzbudilo u oslovených expertů jméno Marka Binara. Nikdo z nich nezpochybňoval fotbalové kvality ofenzivního tahouna Bohutína, ale mnoha byl trnem v oku exces třiadvacetiletého hráče v zápase béčka, po němž dostal dlouhý trest. Při jeho pětizapasové absenci se ukázalo, jak je pro nováčka důležitý. Bez něj v sestavě, jeho gólů a nápadů vyhrál jen duel na hřišti posledních Počepic.

Univerzál! Ať nastoupí Martin Švec z Krásné Hory kdekoliv, všude je oporou.  Přednostmi 32letého borce jsou síla v osobních soubojích, vynikající hra hlavou, nepřekáží mu balón a umí dát gól. Prostě komplexní hráč, jenž nesmí v sestavě chybět.

Kde by byla Nečín bez něj a jeho syna Jakuba? Nejspíš by ji stejně jako loni strašily obavy ze sestupu, Michal Gregor ji však táhne do středu tabulky. V sedmatřiceti stále oplývá rychlosti a pohybem, který spolu s myšlenkou uplatňuje při řízení nečínské ofenzívy. Neztratil ani zabijacký instinkt v koncovce, s 10 zásahy je střelcem týmu.

Společně s Janem Petrákem nechyběl v sestavě Nové Vsi na podzim ani minutu. I to ukazuje, že záložník Miroslav Durdil je klíčovým mužem celku a motorem jeho ofenzívy. Na hřišti nešetří krokem, působí jako dispečer, který rozděluje přihrávky spoluhráčům.
  
S 19 trefami vládne jasně pořadí střelců a jeho mužstvo kraluje soutěži. Rožmitálského snajpra Petra Moru by chtěl v týmu každý. S míčem kouzlí, s lehkostí střílí góly a připravuje šance. Když se lídr přeboru ocitne v nesnázích, on ho vytáhne z bryndy. Až na výjimky...

Za tři roky oslaví čtyřicítku, ale přesto nic neztratil že své vitality, fotbalové chytrosti a střelecké pohotovosti. Útočník či záložník Jindřich Suchan byl na podzim zcela určitě největší osobností a oporou dobříšské rezervy.

Nepatří mezi nejrychlejší plejery, jenže přednosti pičínského ostrostřelce Michala Lexy jsou jinde. Hráč s divizními zkušenostmi umí podržet i rozdat balóny. Pověstná je zvlášť jeho neomylná levačka, která budí některé gólmany ze sna. Čtrnáct branek je toho dokladem...

 

Je to opravdu jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže? Chybí podle vás někdo, kdo si v sestavě podzimu zasloužil být? Dejte do komentářů jeho jméno a důvod, proč zrovna on chybí. V sestavě podzimu můžete hlasovat pro své favority až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny. Ceny již brzy zveřejníme. Máte se na co těšit. Pokud se do TOP10 nedostane žádný z brankářů, pak se ten, který bude mít nejvíce hlasů ze všech, dostává do slosování a výběr se rozšíří na top11.

 

Jsi hráč v této sestavě a máš zajímavé foto ze zápasu nebo jiné, o které by ses rád podělil? Pošli ho v dostatečné kvalitě na info@fotbalunas.cz a uveď tvé jméno a soutěž.   

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 27.11.2015 12:00 do 31.01.2016 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.