HISENSE SESTAVA ROKU - I.A třída sk. A Jihočeského kraje, 2023/2024

Datum kola: 20.06.2024

0

Sezóna je za námi! Suverénní postup si vybojovaly Strunkovice, naopak o patro níže míří Borek a Hrdějovice. Za pomoci našich spojek v jednotlivých klubech nyní přinášíme sestavu roku!

Strunkovice předvedly dominantní postup sezónou, z 26 zápasů jich 21 vyhrály a za zmínku jistě stojí jen 16 inkasovaných branek. Z Blaníku by místo v sestavě roku slušelo jistě více hráčům, z ostatních klubů zaznělo třeba jméno brankáře Vojtíška, ale trenérský štáb nakonec nominoval trojici Adam Kadlec, Roman Žurek a Tomáš Koloušek. Forma Romana Žurka gradovala postupem ročníku, na jeho konci předváděl naprosto perfektní výkony a nakonec si vystřílel s 27 góly korunu krále střelců. Žurek odehrál 24 zápasů, 1979 minut. O tu by jistě soupeřil i Tomášem Kolouškem, který podzim strávil ve Vimperku a měl nakročeno k metě třiceti branek. Jenomže na jaře ho v dresu Strunkovic zabrzdilo zranění. Přesto stihl za 21 zápasů (1815 minut) stejný počet branek a dělí se o pozici třetího nejlepšího střelce soutěže. Záložník Adam Kadlec přispěl ke strunkovické jízdě 13 góly, ve 21 zápasech odehrál 1844 minut.

 

Zlatá Koruna skončila na druhé pozici. Doporučeni nám byli za celý ročník stoper Martin Kollár, pravý obránce Michal Kroupa a defenzivní střední záložník Lukáš Voráček. Od zástupců jiných týmů byli zase z kádru Zlatky chváleni Beránek a Šebelka. Nám se do sestavy hodil Kroupa, na kterého byl spoleh, odehrál 24 mačů (2001 minut), dvakrát přispěl gólově a hrál čistě, inkasoval jen tři žluté karty.

 

Na třetím místě se umístilo Dolní Dvořiště a kouč si samozřejmě nemohl vynachválit výkony záložník Šimona Štiftera, ostatně tipy na něj přicházely i od protivníků. Kapitán týmu odehrál 25 zápasů, v nich nikdy nestřídal (2250 minut), nasázel 19 gólů (5. nejlepší střelec soutěže). Dalším vyzdviženým hráčem byl ze strany kouče Bršťáka Patrik Micák, zástupcem jiného celku pak zase Marek Urazil.

 

Čtvrtá pozice patří Plané, které vytrhl co se týče ofenzivní části hry trn z paty příchod Pavla Svobody z Rakouska. Za 19 zápasů (1711 minut) se trefil desetkrát, k tomu přidal spoustu gólových asistencí a byl suverénně nejproduktivnějším hráčem týmu.

 

Páté místo obsadily Vodňany. Tvůrcem a mozkem jejich hry je střední záložník Jaroslav Volmut, který přidal pět branek. A pozor, Volmutovy branky většinou nebývají ledajaké, má totiž talent na krásné góly a jistě by jich hned několik měl mezi nejhezčími brankami soutěže za celý ročník. Odehrál 21 zápasů, 1831 minut. Tým se mohl spolehnout na brankářskou oporu Jana Budína, který navíc disponuje výbornou kopací technikou. Nejlepším střelcem byl Aliaksandr Hrynevich, který se trefil čtrnáctkrát (šestý nejlepší kanonýr).

 

Pokračujeme šestým místem, na kterém je Kaplice. Trenér vybral jako hráče roku brankáře Františka Říhu a obránce Vojtěcha Čutku. Nastoupil do 18 zápasů (1440 minut) a hrál čistě, inkasoval jedinou žlutou kartu. Plánského kouče Pintéra zase zaujaly výkony Martina Pulce.

 

Na pozici číslo sedm skončily Prachatice, které si nemohly vynachválit výkony brankáře Coufala. Vynikal i Jakub Rauscher, který si v sezóně zahrál na stoperu i v útoku a s oběma rolemi se popasoval naprosto skvěle. Rauscher odehrál 25 duelů (2228 minut), šestkrát slavil gól. Kvalitními výkony se prezentoval i střední záložník Jiří Pravda.

 

Čkyně obsadila osmou příčku a už je tradicí, že jejím nejlepším hráčem byl trenéry vybrán střední záložník Josef Král.

 

Vimperk obsadil s nejmladším týmem v soutěži deváté místo a dá se očekávat, že jeho umístění bude nyní rok od roku lepší, pokud se mu povede podržet kádr pohromadě. „Hráči v kabině zvolili za hráče roku téměř jednohlasně Matyáše Osvalda. Našeho brankáře, který nás podržel v důležitých zápasech. Trenérský tým zvolil našeho kapitána Jana Čecha, obránce ,který šel celou sezónu příkladem všem našim hráčům a podával stabilně výborné výkony,“ okomentoval vimperské hráče roku kouč Lukáš Sýs. Osvald zažil speciální ročník, podzim odchytal jako prachatická jednička, pak přešel do kádru konkurenta, kde navázal na podzimní výkony, nebo je dokonce překonal. Celkem odchytal v sezóně 25 utkání.

 

Desáté Sousedovice se spoléhaly na kanonýra Josefa Šourka. Ten nakonec nasázel 22 branek a obsadil tak druhou pozici mezi střelci (23 zápasů, 2061 minut). Kapitán týmu Hrach dále ukázal na spoluhráče Marka Hromíře.

 

Blatná skončila na 11. příčce, z její soupisky se nabízí třeba sedmigólový záložník Michal Kůst nebo brankářská jednička Jaroslav Chlanda.

 

Kamenný Újezd se udržel v soutěži a přispěli k tomu i útočník Jakub Greguš, který se bohužel na jaře zranil a jako rozdílový hráč týmu velmi scházel, jinak by atakoval i umístění v top 11 soutěže. K vynikajícím výkonům se rozehrál stoper Jiří Komberec a stálicí zálohy byl Aleš Černý.

 

Borek se jarem protrápil a nakonec padá do I.B třídy. Vysoký standard si držel Martin Leština, bohužel pro něj ho často trápila zranění.

 

Hrdějovice sice za sezónu jen třikrát vyhrály, ale svými výkony zaujal nadějný útočník Lukáš Kaisler, oporou byl kapitán mužstva a stoper Přemysl Kukačka a také dříč, spolehlivý obránce i gólman Pavel Voráček.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Způsob hlasovaní:

  • Přihlášený může hlasovat jednou za hodinu. (přihlásit)
  • Nepřihlášený může hlasovat jednou za 4h.

Hlasuj pro hráče kola!

Pro hráče kola můžeš hlasovat jednou za hodinu. Dej hlas svému favoritovi a pomoz mu stát se hráčem kola!

Hlasovat pro hráče můžete od 20.06.2024 11:04 do 15.07.2024 19:59

Hlasování běží!

Hlasujte pro svého favorita! Hlas mu můžete dát každou hodinu a to až do 15.7.2024!

Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.