Patrik Matula: V Příkosicích jsme poprvé v kariéře brali za vítězství pouze bod

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal již podruhé v této sezóně kapitán SK Slovan Plzeň 1910, Patrik Matula. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, jsi první hráč v sezóně, který stihl anketu ovládnout už dvakrát. Jaký je to pocit?
Jsme první v tabulce. Je jasný, že se v této anketě často objevujeme. No a Mary je v těchto případech samozřejmě na značkách a nedovolí, aby triumf a příspěvek do kasy unikl.
V posledním zápase jste remizovali v Příkosicích 3-3. Jak bys zhodnotil váš výkon?
Ze začátku to bylo mdlé. Ten náš diesel startuje v zimě pochopitelně hůř. Ale jakmile se to zahřálo, hned jsme otočili zápas v náš prospěch. Nicméně v Příkosicích je ten zápas vždy těžký. No výsledek je tentokrát ve velké míře ovlivněn výkonem rozhodčího.
Který vám v úplném závěru zápasu neuznal branku na 4-3.
Ano, je to tak. Prosadil jsem se i počtvrté. Všichni už slavili, fotbalisté Příkosic naopak obviňovali jeden druhého za to, kdo udělal chybu. Když asi po pěti sekundách od vstřeleného gólu si AR2 na lajně řekl, že by do toho mohl vstoupit mávnutím ofsajdu. K překvapení všech měl hlavní rozhodčí pro tohoto pána pochopení a ofsajd byl písknutý. Šílený výkon rozhodčího byl ale po celou dobu utkání. A tak jsme poprvé v kariéře brali za vítězství pouze bod.
Slovan je stále v čele soutěže, ale v jarní části sezóny jste si připsali dvě nečekané ztráty, myslíš, že se na vás podepisují zranění v defenzivní řadě?
Nutno říct, že jsme měli hodně smůly, jelikož proti Chrástu jsme dostali gól v poslední minutě a proti Příkosicím nám byl naopak gól v poslední minutě ukraden. Bodů tedy mohlo být více, ale je potřeba být dál pozitivní a znovu vyhrát už teď v sobotu proti Zbirohu.
Ty sám jsi ovšem formu neztratil a branky střílíš dál. Věříš si v tomto ročníku na "krále střelců"? Na prvního Jakuba Pěče z Dýšiny ztrácíš pouze jeden gól.
Každý rok bojují o tuto trofej zhruba stejní hráči. Věřím, že letos to dopadne stejně jako loni, tentokrát ale i s postupem!
Minule jsi mi prozradil, že spoluhráč Josef Reischig každoročně začíná zimní přípravu až v červenci. Chyběl i tentokrát?
Tentokrát přišel o něco dříve. Bohužel je ale momentálně taky zraněný, tak nám snad brzy pomůže.
Věřím, že ty jako kapitán jsi šel příkladem a tréninky jsi absolvoval poctivě všechny nebo se pletu?
Díky práci jsem na všech trénincích nebyl. Ale vše, co bylo možné, jsem samozřejmě absolvoval.
Na Apríla vás čeká domácí utkání se Zbirohem, který jste na podzim na jeho hřišti porazili těsně 1-0. Očekáváš i tentokrát vyrovnané utkání?
Se Zbirohem očekávám náročné utkání, které nakonec zvládneme 4:1. Jelikož v Příkosicích nemají internet a nikdo z místních neměl ani mobilní telefon, aby natočil můj první gól, který mohl obletět svět a kandidovat na gól roku, budu to muset zopakovat před domácími fans a otevřít tím skóre. Další gól přidá Marek Koranda nůžkami a odškrtne si svůj jeden gól na půl sezóny. Další pak přidá Michal Ráb škorpionem, čímž prokáže svou extra třídu. Utržený vagón Mirek to uzavře bombou ze 30 metrů levasem, jak je zvyklý.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.