Když jsem byl malý, měl jsem moc rád Ronaldinha. Teď se mi hodně líbí Joshua Kimmich z Bayernu, říká hráč 19. kola a střelec jednoho gólu David Obermajer

Spartak Průhonice slaví, jelikož díky vítězství odskočily z poslední příčky tabulky. Velký podíl na tom má i fotbalista David Obermajer, který se blýskl jak skvělým gólem, tak také perfektním výkonem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, na jaře se vám zatím daří, v čem vidíte největší rozdíl oproti podzimu?
Největší rozdíl vidím v tom, že neděláme individuální a týmové chyby. Z chyb jsme se poučili a v zimní přípravě na nich zapracovali. Poctivý trénink v zimní přípravě se zatím vyplatil, jde to vidět na výsledcích a předvedené hře.
Jedná se o vaší druhou branku v soutěži, jakým způsobem jste ji oslavil?
Na začátku musím říct, že nedávám moc často průchod svým emocím, když vstřelím gól, ale při tomhle gólu jsem to porušil. Oslava byla klasická. Sprint do rohu, pak výskok, a nakonec oslava se spoluhráči. Byl to pro nás důležitý zapas, takže oslava gólu byla samozřejmostí.
Díky tomuto vítězství jste se odlepili z posledního místa tabulky, myslíte že vás to jako tým nakopne do dalších zápasů?
Myslím, si že nás to určitě nakopne. Vždy, když se vyhraje, tak následující týden je nálada lepší. Teď máme dva těžké venkovní zápasy.
V prvním vzájemném zápase jste s Berounem padli na jejich domácím hřišti 2:0, jak moc náročné utkání to bylo tentokrát?
Zápas byl velmi náročný. Věděli jsme, že je to pro nás důležité utkání se soupeřem z dolních řad tabulky. Beroun byl nepříjemný hlavně ve standardních situacích. V prvním poločase jsme byli v prvních minutách aktivnější. Beroun byl druhou polovinu prvního poločasu o něco lepší a vyústilo to tím, že jsme dostali gól. Naštěstí se nám podařilo na konci poločasu vyrovnat. Druhý poločas si tipuji říct, že jsme byli povětšinu času lepší. Herní převahu jsme zužitkovali dvěma góly z rohu. Také nám hodně pomohli fanoušci, kteří chodí pravidelně ve velkém počtu na naše zápasy a patří jim touto cestou velké poděkování.
O víkendu vás čeká další důležité utkání proti týmu FC Velim. Cítíte, že máte dostatečnou formu na to, abyste utkání zvládli?
Já doufám, že potvrdíme dobrý vstup do jara a budeme pokračovat v předvedené hře a získáme tři body. Očekávám podobné utkání jako před dvěma týdny s Hřebčí. Velim je zkušené mužstvo, které si zakládá svoji hru na bojovnosti a standardních situacích. Pokud budeme chtít uspět, budeme se těmto situacím muset vyvarovat a proměnit každou šanci, kterou si vytvoříme.
Stíháte kromě fotbalu i jiné volnočasové aktivity? Co vás ještě baví?
Když mám volno, tak rád v zimě vyrazím na lyže. Poslední léto jsem si oblíbil i in-line brusle. Rád si zajdu s přítelkyní do kina anebo do wellness.
Kdo vás přivedl k fotbalu a jaký byl start vaší kariéry?
K fotbalu mě přivedli rodiče. Začínal jsem na Tempu Praha, protože jsme bydleli kousek od hřiště. Začátky byly těžké. Pamatuji si, že jsem každý trénink brečel, že tam nechci. Vždycky jsem z tréninku utíkal se slzami v očích. Mamka s tátou si to se mnou asi dost užili. (smích)
Kdo je váš celoživotní fotbalový vzor?
Když jsem byl malý, měl jsem rád Ronaldinha. Teď se mi hodně líbí Joshua Kimmich z Bayernu.
Vzpomněl byste si na svůj nejhezčí gól kariéry?
Nejhezčí gól, který jsem vstřelil, není tak starý. Bylo to minulý rok na jaře, ještě v dresu béčka Českého Brodu. Přibližně z 35 metrů jsem trefil šibenici. Pro zajímavost, bylo to na hřišti Velimi, takže pokud by se to podařilo v neděli znovu, tak bych se nezlobil.
Koho tipujete jako vítěze anglické Premier League?
To je strašně těžké tipovat, ale můj favorit je Arsenal. Po dlouhé době můžou získat titul, i když si myslím, že City ještě nic nevzdávají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.