Šimon Smola: Venca Bláha bude chytat podle mě tak do padesáti

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář Lhoty, Šimon Smola. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě. Jsi vlastně už jeden z mála, kdo z vašeho týmu ještě tento titul neuzmul. Věděl jsi, že se hlasující zhostí svého úkolu podobně jako dříve u jiných?
Děkuju moc… Samozřejmě ankety ohledně hráče kola sleduji pravidelně, takže vím, jak to většinou dopadá, když je v nominaci někdo ze Lhoty. Prsty v tom má hlavně trenér Nykles, který podle mě asi ani nespí, když je někde nějaké hlasování.
Udržel jsi nulu proti Rapidu, kde jsi si minulou sezónu také nějaký start připsal. Jaké to bylo?
Na zápas s Rapidem jsem se moc těšil. Hrálo se ještě na Sencu, kde jsem se taky něco natrénoval a skončilo to pro nás vítězně ještě s nulou vzadu, takže jsem byl moc spokojený.
V zápase skóroval David Křížek. Už naplnil svůj slib, že poběží slavit gól na střídačku? Nebo byl rád že chodí?
Abych řekl pravdu, tak ani nevím. Běžel jsem se totiž rychle napít, protože většinu zápasu tempo hry udával Rapid, tak jsem na občerstvení moc času neměl. Ale co jsem periferně viděl, tak David na střídačku neběžel, takže si budeme muset počkat.
Jsi ale vlastně fotbalově odkojen na Sencu, které je od Rapidu přes řeku. Po konci v dorostenecké kategorii by ses v mužích neprosadil, že jsi volil jinou cestu?
Ano, je to tak, na Sencu jsem hrál od 5 let. Ale v srpnu 2020 jsem si bohužel přetrhl přední zkřížený vaz a oba menisky v koleni, ještě v té době byl covid, takže se operace odložila až na konec června 2021 a já tím pádem jsem byl úplně fit až na jaře 2022. V té době ale v dorostu na Sencu byli už 2 gólmani, takže byla varianta, že bych mohl zůstat, ale odchytal bych na jaře třeba tak 5 zápasu a nebo jsem mohl zkusit šanci jinde. Na Rapidu byl zrovna jenom jeden gólman, což mi připadalo ideální, protože mě ještě čekala v květnu maturita a přijímačky na vysokou školu, takže jsem věděl, že nemůžu jít někam, kde bych dělal jedničku a stalo by to na mně, když jsem dopředu nevěděl kolik volného času na fotbal budu mít.
Jak jsi se vlastně ocitl ve Lhotě? V Rapidu jsi byl jen půl roku. Toto angažmá tě neoslovilo?
Ke Lhotě jsem se dostal hlavně díky tátovi, který tam dlouho hrál, takže to už na jaře 2022 pro mě byla jedna z varianta, kam bych mohl jít. Ale Rapid pro mě z časového hlediska byla lepší volba. Ovšem hned od začátku jsme se domlouvali, že se nejspíš bude jednat pouze o půlrok a s ohledem kolik jsem toho tam na jaře odchytal, tak pro mě bylo logicky, že by to chtělo nějakou změnu. Ve Lhotě v létě zrovna jeden z gólmanů skončil, takže tím pádem to pro mě byla jasná volba.
Zmiňoval jsi přijímačky na vysokou.. Povedly se? A čím se chceš stát?
Ano, jsem momentálně na právnické fakultě, ale ještě nevím, jaké konkrétní odvětví bych chtěl dělat.
Ve Lhotě jsi pod křídlem zkušeného a zodpovědného Venci Bláhy. Jak se ti s ním trénuje?
Tak nemůžu si stěžovat, jak říkáš, Venca je zkušený, takže všechny tréninky má na starost on… Já vlastně jenom přijdu a on se o všechno postará a hlavně to má úroveň, taky jsem občas poznal, jaký to je, když je gólman jenom jeden a může si tak maximálně sám se sebou kopat o zeď, takže tohle je za mě super.
A už je dost starý na to, abys převzal otěže většiny odehraných zápasů na svou stranu?
To se mi budeš muset zeptat asi znova za 10 let, protože Venca bude chytat podle mě tak do padesáti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.