Jakub Huml: Instinkt zabijáka nemám, od toho mám v týmu jiné hvězdy. Pro mě je lepší mít hřiště před sebou a rozdávat radost

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jakub Huml z Chotíkova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První jarní kolo a Petr Kučera tě hned (spolu s Praisem, na kterého ale nezbylo v obraně místo, pozr. redaktora) nominoval do sestavy kola. Překvapení?
Pro mě to bylo překvapení, nečekal jsem to, ale po zápase se mnou Kůča mluvil a říkal mi, že jsem na něj udělal dobrý dojem. Je to pro mě takový malý úspěch, ale chci odevzdat 100% pro tým a porvat se o čelo kraje a historický úspěch Chotíkova co se týče umístění.
Je fakt, že Kuča málokdy chválí, takže to asi úspěch byl. Jak jsi se ale ty ocitl v Chotíkově?
Je pravda že nás převážně jenom kárá, ale to nebyl trenér přeci… V Chotíkově jsem třetím rokem, docela už jsem se tam zabydlel i když na podzim jsem moc nehrál základ, jenom naskakoval s lavičky. Přišel jsem z Petřína a Kůča mě původně chtěl přivést na stopera, ale teďka nastupuju na obou stranách obrany a dokonce jsem okusil i hrotovou pozici v přípravě.
A jak ti to na hrotu vonělo?
Moc ne upřímně, instinkt zabijáka nemám, od toho mám v týmu jiný hvězdy. Já góly spíš rád připravuju. Je pro mě lepší mít hřiště před sebou a rozdávat radost (směje se).
Rozdáváš pravidelně radost i v kabině, nebo na nějaké zábavě "ve městě"?
V kabině si děláme srandu všichni navzájem ze sebe, ať už na tréninkách a nebo u piva. A ve městě, tam zůstávám u toho “co se stane ve městě, zůstane ve městě“.
Měli jste v sobotu sportovní ples. To vlastně není "město", takže povíš, co jsi vyhrál v tombole?
Brali jsme celý ples zodpovědně, protože se další den hrálo (směje se). Já přijel až když byly lístky z tomboly pryč, takže jsem jenom fandil, aby někdo z týmu vyhrál, ať už nějakou flašku a nebo hodnotnější cenu.
A kdo nakonec slavil?
Z týmu asi Kůča, klasicky podplatil losování tomboly a vyhrál asi 4 ceny z celý tomboly (směje se). Ale hlavně byla sranda a to je hlavní!
Společenské akce před zápasem asi nejsou tedy problém. Plánujete něco na následující sobotu, před domácím utkáním s Mýtem?
Zápisný budeme mít až budeme hrát na domácím hřišti v Chotíkově, takže až další víkend po zápase. Mýto chceme porazit jako každého soupeře, hlavně hrajeme na umělce, takže by ten fotbal mohl mít kvalitu.
Na závěr jsem se dozvěděl, že jsi jediný v klubu, kdo má alespoň C licenci.. Máš tedy na starosti taktickou přípravu týmu?
To je pravda no, ale k taktice mě pan trenér nepouští. Nikdo mu do toho nesmí kecat. Jediný k čemu se tak dostanu je rozcvička, ať už na zápasu, nebo na tréninku. Ale to bývá tak dvakrát do měsíce. Popravdě jsem i rád, že to nemusím dělat každý týden, alespoň se můžu soustředit na zápas, popřípadě trénink.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.