Dmytro Dergachov: Ještě stále mohu říci, že mezi mé největší přednosti patří rychlost a vytrvalost

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče podzimní části sezóny a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník SK Slovan Plzeň 1910, Dmytro Dergachov. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče podzimu. Vyhrál jste s velkým předstihem. Čekal jste to?
Děkuji mnohokrát. Vůbec jsem si nepředstavoval, že bych mohl vyhrát něco takového. Chci poděkovat všem, kteří mě podpořili.
Během podzimní části sezóny vás spoluhráči opakovaně chválili. Jako nejlepšího hráče podzimu vás například označil Martin Janoušek. Jak jste se svými výkony spokojen vy sám?
Za podzimní část bych pochválil celý náš tým. Všichni hráči podávali skvělé výkony prakticky každý zápas. Co se týká mých výkonů, docela jsem spokojen, ale určitě bych mohl některé zápasy sehrát lépe.
Nastupujete jako záložník, jak byste se sám charakterizoval. Co patří mezi vaše největší přednosti?
Ještě stále mohu říci, že mezi mé největší přednosti patří rychlost a vytrvalost, tedy pokud mě nezlobí nějaký sval.
Vybaví se vám nějaký konkrétní fotbalový moment z právě probíhajícího ročníku, na který rád vzpomínáte?
Asi ten nejčerstvější je z posledního utkání loňského roku proti týmu Mladotic. Na konci zápasu jsme dali vítěznou branku a vybojovali vítězství proti skvělému soupeři, takže na dokopnou jsme šli s výbornou náladou.
Jak si zatím chválíte angažmá ve Slovanu?
Za mě je všechno skvělé: vedení klubu, trenér, tréninky, přátelské zápasy během pauzy, sranda během tréninku. (směje se)
Nyní máme pauzu, ale druhá část sezóny pomalu klepe na dveře. Jak proběhla zimní příprava? Udály se nějaké změny v týmu?
Příprava teď běží naplno. Nejvíce se mi líbí, že máme každý víkend zorganizovány přátelské zápasy. Proběhly i změny v týmu, ale ty jsou neplánované. Vypadla nám půlka sestavy kvůli dlouhodobým zraněním. Převážně hráči z obrany, takže v druhé části sezóny budeme mít nově poskládanou defenzivní řadu.
Po podzimu jste na první pozici s náskokem čtyř bodů na druhé Mladotice. Jaké jsou cíle do jarní sezóny?
Cíl na každý zápas máme vždy stejný - podat skvělý výkon a získat 3 body.
Závěrem by mě ještě zajímaly vaše koníčky či zájmy kromě fotbalu?
V současnosti je fotbal mým jediným koníčkem. V minulosti jsem plaval, ale to je už dávno. Nyní kromě fotbalu mám jediný zájem - svou rodinu. Mému dvouletému synovi se fotbal už také začíná líbit. Když přijdu domů po tréninku, bere si balón a začíná si se mnou kopat, tím mi prodlouží trénink. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.