V posledním podzimním zápase si zlomil klíční kost a zřejmě pro něj celá sezóna skončila

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Martin Jandík, kmenový hráč Senca, na hostování přes řeku na Rapidu Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase proti Stříbru jsi kvůli zranění nedohrál. Co se stalo a jak jsi na tom?
Tak ve Stříbře, kvůli malé umělce, to byl dost soubojový zápas a právě v jednom takovém souboji jsem bohužel ztratil rovnováhu a spadl na rameno. Následkem toho byla zlomenina klíční kosti, kterou mi museli před pár dny operovat. Nyní mi klíční kost drží pohromadě tři šrouby, takže můj návrat na hřiště nebude tak brzký. Navzdory tomu jsem rád, že kluci dokázali v poslední minutě srovnat a posléze mohli výsledek na dokopné oslavit.
V létě jsi se přesunul přes řeku ze Senca na Rapid. Co tě k tomu vedlo a jak se ti na Rapidu libí?
Na Sencu jsem se z dorostu přesunul do Áčka, kde jsem neměl tolik příležitostí si zahrát, a tak po uvážení jsem se rozhodl jít hostovat na Rapid. Začátky nebyly jednoduché, trenéři zde měly jinou taktiku, než jsem byl zvyklý ze Senca, takže mi chvíli trvalo, než jsem se s klukama sehrál. Každopádně jsem vděčný, že mi trenéři dali šanci a musím uznat, že zde kluci tvoří skvělou partu.
Kde začneš zimní přípravu?
V plánu bylo začít zimní přípravu na Sencu, kde se mnou počítali. Vzhledem k okolnostem mého zranění budu muset bohužel zimní přípravu a nejspíše i zbytek sezóny vynechat. Po vyndání šroubů z klíční kosti se budu hlavně soustředit na rekonvalescenci a k pomalému návratu na hřiště. Nechci nic uspěchat, jelikož tuto klíční kost mám zlomenou již podruhé.
V dorostu na Sencu jsi byl prý nejlepším FIFA hráčem. Jak často trénuješ?
Tak určitě. FIFU už hraju několik let, takže v tom si docela věřím, jen tak někdo mě v ní neporazí. (směje se)
Aktuálně probíhá Mistrovství světa ve fotbale. Jak tento turnaj vnímáš? A sleduješ jej?
Mistrovství světa je vždy pro mně fotbalový svátek, kdy všechny ostatní věci jdou stranou. Sleduju hlavně ty velké zápasy, momentálně mám na to dostatek času.
Dostalo se ke mě, že jsi tak veliký fanoušek fotbalu, že pod lavicí ve škole tajně sleduješ zápasy místo studia. Co je na tom pravdy?
Jelikož po operaci klíční kosti ještě nechodím do školy, sleduji zápasy v klidu z pohodlí domova. Ale je pravda, že jinak bych asi šampionát sledoval tajně pod lavicí a studium by bylo v tomto případě až na druhém místě.
Koho favorizuješ na vítěze Mistrovství světa a proč?
Já doufám a věřím, že Mistrovství světa vyhraje Argentina. Ačkoliv se jim první zápas moc nepovedl, přál bych to právě Messimu, kterého sleduji už od dětství.
Prý máš zálibu ve starostech o své vlasy. Pověz nám, jak speciálně se o ně staráš?
(směje se) Nic speciálního na tom není. Samozřejmě chci před zápasem nebo tréninkem vypadat dobře, takže vlasům věnuji trošku větší pozornost, ale jakmile vstoupím na hřiště, soustředím se jenom na hru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.