Imrich Pinke: Proti Zruči očekávám férovou hru na dvě brány, kde Marek Koranda dá hattrick a pojedeme domů slavit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 11. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce SK Slovan Plzeň 1910, Imrich Pinke. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Lukáš Mareška je ve formě a ty jsi už sedmým hráčem Slovanu, který vyhrál hlasování...(smích)
Děkuji moc. Jo, podle mě si náš prezident Lukáš Mareška dal za úkol do konce sezony dotlačit sem všechny. Teď padla karta na mě, protože jsem po dlouhý době přišel včas na zápas, tak mě potřebovali podojit jinak, aby byl stálý příjem.
V posledním zápase jste rozdrtili Mýto 9-1. Byl to podle tebe váš nejlepší výkon na podzim?
Nejlepší výkon to za podzim asi nebyl, ale dařilo se vše, na co se sáhlo. Vyzdvihl bych náš gólostroj - Patrika Matulu, kterému to teď padá a Martin Makkai říkal, že se taky rozstřílel, tak se máme asi na co těšit. Skvěle hrál taky Dmytro “Dymo“ Dergachov, což ale ostatně jako každý zápas.
Nastupuješ buď jako stoper nebo krajní bek. Která pozice ti vyhovuje víc?
Momentálně mi asi více vyhovuje stoper, protože na téhle pozici hraju už delší dobu, ale na kraji obrany si zase lépe zaútočím. Na stoperu s Martinem Janouškem nám to docela sedí, kor když na kraji obrany máme Pepu Noska. To je souhra jedna báseň.
Proti kterému týmu se ti zatím hrálo nejhůře? Kdo byl těžkým soupeřem a proč?
Nejhůře, zároveň těžkým soupeřem - na to navazuje náš nejlepší zápas proti Volduchám. Bylo to docela bolestivé utkání, ale naše bojovnost byla neskutečná. Taky menší hra nervů, ale naštěstí od toho máme v týmu vyloženě kliďase Mirka Ciglera, který nás po celý zápas uklidňoval a raději se s protihráči handrkoval sám.
V jakých týmech jsi v průběhu své kariéry působil?
Nejdéle jsem hrál za SK Čkyně, kde jsme ze začátku hráli kraj, padlo se do B. třídy a omladil se celý tým a rok před mým odchodem jsme opět vykopali A. třídu. Pak taky chvilku ve Vimperku A. třídu, ale to bylo na střídavý start, tak to jsem spíš proseděl. A taky jsem si v mládí kopnul divizi ve Strakonicích. No kopnul je silný slovo, 4x týdně tréninky, abych pak celý zápas leštil prkno a až ke konci jsem začal hrát.
Jak jsi vůbec ve Slovanu spokojený? Dle rozhovorů to vypadá, že tam musíte mít super partu.
Já jsem velice spokojený, parta je skvělá a máme ambiciózní tým, jak A, tak B tým. Plus jsou tam taky vyloženě srdcaři, kteří mají naražený nebo dokonce zlomený žebra, jako Michal Ráb nebo Pavel Fiala, ale jsou připravený do zápasu stejně nastoupit a žebra třeba dolomit. Pak Adam Žák, který do každého zápasu jde naplno a málokdy odejde zdravý. Taky odehrál teda asi 4 zápasy, ale srdíčkem.
"V mém věku to už více hraji hlavou, a proto je pro mě běh na druhém místě" - to jsi řekl naší redakci v minulém rozhovoru. Jak to máš s během nyní, když jsi o 5 let starší?
Já jsem popravdě doufal, že tenhle článek už nebude dohledatelný. Jinak to vidím pořád stejně. 5 let je znát na stavu těla, to už se to pak musí hrát spíš hlavou. Ale kouč nám dává záhul každý trénink, takže nebudu lhát, i ten běh tam pořád je.
O víkendu vás čeká zápas ve Zruči. Co od utkání očekáváš?
Já popravdě proti nim asi nikdy nehrál, takže očekávám férovou hru na dvě brány, kde Marek Koranda dá hattrick a pojedeme domů slavit.
Koho z kabiny bys označil za největšího vtipálka?
Asi bych takhle nevypichoval jednoho. Sranda v kabině je pokaždý. Ale co musím vyzdvihnout je trénink, kde pršelo a moc vtípků nepadalo, a tak se to rozhodl Martin Kolečko ozvláštnit s jeho legendární kámen, nůžky, papír, kde jeho taktika a zároveň švindl bylo počkat na soupeře, až mu ukáže co má v rukávu (kámen) a Martin po vteřině a dlouhým rozmýšlení dal nůžky, protože si asi myslel, že ty jeho jsou z damaškové oceli a šutr přepůlí.
Závěrem by mě zajímaly tvé koníčky či zájmy kromě fotbalu.
Momentálně mým jediným koníčkem a zároveň adrenalinem je vychytat, kdy můžu jít spát na dýl než 30 minut. Máme doma 6-ti nedělního syna a teprve až teď nám ukázal, že spánek vlastně v životě není až tak důležitý, jako se dobře najíst a vys***.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.