Každému se hraje na přírodní trávě lépe, nikdo nemá umělku rád, svěřil se hráč Baníku Stříbro, Lukáš Sobolík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Lukáš Sobolík, hráč Baníku Stříbro. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže, po jeho úvodním slovu: "Zdravím všechny čtenáře stránky fotbalunas. Prvně bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří pro mě hlasovali, vážim si toho a toto vitězstvi v anketě patří hlavně jim."

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V létě jsi přišel do Stříbra z Bělé, která odhlásila 1.A třídu. Máš za sebou ale i mládežnické štace v Domažlicích a Horšáku. Jak bys jednotlivé zkušenosti zhodnotil?
Když to tak shrnu, v Horšovském Týně jsme byli spojeni jako spolek mládeže právě s Bělou a mám na tohle období určitě skvělé vzpomínky. Vyzdvihl bych určitě práci Václava Kopejtka, který mi dal už tenkrát šanci v 15 letech si zahrát Krajský přebor za A mužstvo, kam mě doporučil jako nadějného hráče. V Domažlicích to bylo zase hodně o zkušenostech, kterou jsem tam získal. Hlavně mi hodně dala Divize dorostu, kterou jsme si vykopali. Jinak práce s mládeží v Domažlicich je na skvělé úrovni. A jsem rád, že jsem toho mohl být součástí.
Bylo složité pro trenéra Zaorala, aby tě přemluvil k přestupu do Baníku?
Nebylo to ani tak těžké pro něj jako spíš pro mě. Vzhledem k tomu, že jsem za minulou sezónu laboroval se zraněním kolene, a tak trošku jsem uvažoval o konci s fotbalem, tak to byl právě Luboš, který mi jen řekl ať tomu dám šanci a přijdu na trénink a tam se uvidí. Ve Stříbře jsem zase našel chuť hrát fotbal a zdraví prozatím drží, za což jsem rád.
Jako jeho pracovní kolega na něj máš jistě nějaké zajímavé pracovní příhody, které se občas v práci stanou. Jaké to je s ním pracovat?
Luboše vídám víc než je zdrávo. Někdy mi dělá problém najít rovnováhu mezi tím, že je to můj trenér, ale zároveň můj kolega v práci. Veselé příhody zatím nemám, ale jsem rád, že jsem takového člověka mohl potkat.
Když jsi přestoupil z Bělé, která už nebyla schopna v nadcházející sezóně v 1.A konkurovat a i nyní se v 1.B trápí, tak předpokládám, že to bylo zejména motivací si zahrát vyšší soutěž a dál na sobě pracovat. Máš takový přístup, nebo se pletu a jsi flákač?
Určitě jsem si chtěl zahrát Krajský přebor. Jsem tip, který je poctivý a nevynechá trénink. Ještě je stále co zlepšovat. Necítim se ještě v optimální formě, hlavně po té fyzické stránce. Ale to všechno doženu v zimní přípravě. Odchod z Bělé jsem nesl těžce, jelikož jsem se přestěhoval za prací a bydlením do Plzně, a tak jsem to časově nestíhal. Stále ale sleduji svoji rodnou Bělou a smutně se mi dívá na tabulku. Ale věřím, že kluci 1.B třídu udrží.
Prý jsi měl v Bělé zajímavou přezdívku. Pochlubíš se s ní? A jak vznikla?
Tak přezdívku "Cejnek'' jsem zdědil po otci, který hrál celý život fotbal a je zároveň vášnivý rybář. Bez jeho tvrdého přístupu k fotbalu bych nikdy nebyl tam kde jsem. A tím bych mu chtěl i poděkovat, za vše co pro mě udělal.
Na to se tě asi musím zeptat, jelikož si myslím, že znám odpověď od většiny klubů v soutěži. Vyhovuje ti stříbrská umělka?
Tak určitě se každému fotbalistovi hraje na přírodní trávě lépe. Nikdo nemá umělku rád ani já ne. Pravidelně zde trénujeme a jsme na ni zvyklí a soupeři ji moc nemusí, což je pro nás dvojitá výhoda. Domácí prostředí + umělá tráva. Prostě tady děláme body a tak nám to vyhovuje.
Kdy se soupeři dočkají, že si zahrají na velkém plácku pod tribunou?
Těžká otázka. Na mně to určitě nezáleží, ale v jarní části snad už budeme vítat a porážet soupeře na hlavním přírodním pažitu.
Neschytáváš v kabině, že fandíš Liverpoolu?
Liverpoolu fandím od mala, za svým týmem si stojím v dobré i zlém a je pravda, že kluci si v kabině někdy rýpnou, když se nám zrovna nedaří, ale bereme to s humorem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.