S Chotíkovem se nám dařilo, na Petříně jsme ale nic nepředvedli, má jasno Matyáš Flandera

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Matyáš Flandera, brankář Nepomuku. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Chotíkovu jsi předvedl super výkon. Jak bys sám sebe zhodnotil po tomto utkání?
Proti Chotíkovu to byl jak velmi těžký, tak i velmi povedený zápas jak pro mě, tak pro celý tým. Všichni jsme bojovali a chtěli vyhrát, to se taky odrazilo na výsledku. Co se týče mě, tak jsem rád, že jsem něco pochytal a tím pomohl týmu k vítězství.
Na umělce na Petříně to ale nebylo úplně ono... Co stálo za tak vysokou prohrou?
Ten zápas nám vůbec nesedl, hráli jsme na umělce, na kterou nejsme zvyklí. To nás ale neomlouvá, že jsme nic nepředvedli. Pár šancí jsme si vytvořili, ze kterých jsme mohli skórovat, ale bohužel nás trápila koncovka. Kvalita Petřína byla obrovská, není divu, že nám nasázeli osm fíků.
Nepomuk se dlouhodobě drží v klidných vodách krajského přeboru, i když loni to chvílemi vypadalo na lepší výsledek. Mají hráči ambice se zlepšovat, posouvat se o stupínky výše, nebo je to spíše o žízni?
Tak samozřejmě všichni se chceme zlepšovat, obzvlášť my mladší, když to máme všechno před sebou a můžeme se posouvat. Kdybychom se nechtěli zlepšovat, tak bychom to nedělali. Ale po zápase je dobré jít do hospody na pivko, o tom žádná. (směje se)
Co ty si dáš nejraději po zápase?
Nejraději si dám pivko s klukama. Po vyhraném zápase chutná vždycky lépe.
V minulé sezóně byl ve většině zápasů v bráně ještě zkušený Baroch. Aktuálně jsi jej vystřídal na pozici jedničky. Jaký je Marek jako spoluhráč? Předává ti v tréninku hodně zkušeností?
Minulý rok jsem ještě chytal za dorost a Mára byl jasná jednička v áčku. Mára je rozhodně fajn spoluhráč, je dobré mít někoho takhle zkušeného v týmu. Hlavně když jsem byl mladší, tak mi Mára radil.
V Nepomuku jste dokonce hned 4 brankáři na dva týmy. To se mnohde nevidí. Jste s počtem spokojení a není někdo rozmrzelý, když zrovna nechytá?
To je pravda, v áčku se střídáme se Zdendou, v béčku zase Mára s Dominikem. Podle mě je to dobře, protože je mezi námi taková zdravá rivalita a chceme být lepší než ten druhý, a to nás posouvá k lepším výkonům.
Jaké máš cíle ty osobně? Chtěl by ses někdy ještě někam posunout, o patro výše?
Kdyby se naskytla dobrá nabídka do týmu z vyšší soutěže, tak bych o tom dost přemýšlel. Na druhou stranu v Nepomuku jsem spokojený, hraji tady od mala a mám tu spoustu kamarádů, to by se mi odcházelo těžko. Nejdříve by ale musela nějaká nabídka přijít.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.