Za mojí střeleckou formou je dřina celého týmu, říká hráč kola Václav Welser

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Vašku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z tvého pohledu?
Ahoj, děkuji za gratulaci, moc si toho vážím a jdeme ihned k zápasu. Hned od začátku jsme přebrali otěže a Hodějovice si uvědomili, že to nebude nic snadného a proto jsme v desáté prohrávali (smích) ovšem taktický tah pana trenéra v rozestavění nás vrátil do zápasu a od té doby Hodějovice pouze tahali za kratší konec.
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Určitě jsem byl spokojený. Trošku mě mrzí, že mě trenér vystřídal abych nemohl završit hattrick, ale hlavní je pro mě týmový výkon a výsledek.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
V žákovských kategoriích jsem prošel Lokotkou ČB, Vltavou, Včelnou, Planou v dorostu pak v Roudném rok a od nějakých 18 let jsem v Černém Dubu. Na trávníku se proháním od nějakých 6-7 let. K fotbalu mě přivedl můj taťka, který mne zároveň v Lokotce a také pak tady v mužích trénoval.
Černý Dub prošel razantní obměnou kádru, kdy přišlo více jak deset nových tváří. Jaká je v mužstvu a v kabině atmosféra. Podle výsledku si vše sedlo jak má?
Ono se to muže zdát, ale ta obměna kádru není tak razantní. Přišli k nám kluci co si sem nepřijeli honit triko (kromě pana Ďuriky) (smích) ale sestava se stále mění a v sezóně jsme snad ještě ani jednou nenastoupili ve stejném složení. Jediní dva hráči kteří mají zaručené místo v sestavě jsou Čupapi (Milda Horák) a Ďuri, ty to mají ve smlouvě. Jinak se stále točíme a funguje to!
Nově vás od této sezóny trénuje Jan Vančura. Jak bys ho jako trenéra charakterizoval?
Musím říct, že trenér sezóny je pro tento rok jasný, protože ne každý trenér si poradí s příchodem deseti hráčů aby to fungovalo. A když je třeba, zaskočí i na hřišti a opět tam předvádí svoje neskutečný zasekávačky, které mu útočníci žerou i s navijákem. Jinak samozřejmě tréninky jsou na ligové úrovni a jeho motivační řeč před každým zápasem v nás probouzí touhu jít za vítězstvím.
Kromě zápasu s Kamennou jste zatím vše vyhráli. Je postup do Okresního přeboru hlavním cílem?
Tým a zázemí na to určitě je a budeme se chtít o to porvat.
Ty jsi ve druhém zápase po sobě zaznamenal krásnou branku z přímého kopu, prakticky z totožného místa. Celkově si se v posledních dvou zápasech prosadil třikrát. Trénuješ nějak speciálně standardky? A co stojí za tvojí střeleckou formou?
Abych byl upřímný, ano. Jsem na hřišti prakticky každý den a trénuju standardky k tomu se doma poctivě dívám na videa Davida Beckhama. Ovšem v týmu máme taky jednoho specialistu na přímáky a nebylo snadné ho z této pozice dostat, protože bilance přímáků Davida Schneidera je dvaceti přímáků z toho 6x trefená zeď a 14x překopnutá sít za brankou (smích). A za mojí střeleckou formou je dřina celého týmu bez kterého bych se neprosadil.
Máš oblíbeného hráče, fotbalový vzor?
Vzor a hráč určitě můj taťka, který vynikal především svojí rychlostí, stahovačkou, kejvačkou a šajtlí kterou vstřelil jednou gól z rohu a už pak jinak nestřílel. Rychlost jsem podědil akorát v posteli a techniku tu mám po něm, hlavičkáři nejsme ani jeden, táta na to neměl výšku a já hlavu (smích). K těm hráčům přidám ze světové úrovně CR7 a Federica Valverdeho.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.