David Ivanič: Fanouškovská základna ve Zbiroze je velká

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 8. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím střední obránce TJ Město Zbiroh, David Ivanič. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide, gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 8. kola. Překvapilo tě to?
Ahoj, děkuji mockrát, poslední dobou hraji v dobré formě a tento zápas se mi to jen podařilo potvrdit, ale upřímně jsem nečekal ani nominaci do této kategorie. Když jsem ale zjistil, že v ní jsem, byl jsem téměř přesvědčen o tom, že to vyhraju. Fanouškovská základna ve Zbiroze je velká. Nicméně tohle beru jako týmové ocenění, protože bez týmu nemůžou nikdy existovat individuality.
V posledním zápase jste porazili Mýto 5-1 na jeho hřišti. Jak se na utkání díváš s odstupem času?
Z naší strany to bylo velmi povedené utkání. Dařilo se nám v mezihře a v přechodu do útoku jsme byli velice silní. Celý zápas, až na pasáž od 45. do 55. minuty, jsme jasně dominovali a potvrdili, že jsme na hřišti lepším celkem.
Formu v zápase potvrdil i tvůj spoluhráč Václav Bystřický, který v současné době vede tabulku střelců s 9 góly. Čekal jsi před sezónou, že mu to bude takhle pálit?
Je super, že to Bobovi střílí, hrozně mu to přeju. Před sezónou jsem samozřejmě slyšel, že je to kanonýr, měl ale takové svoje tiché období, a tak je jen dobře, že mu to tam padá. Jen tak dál a snad mu to vydrží co nejdéle.
Klasická otázka na začátek. Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal už jako prcek, zhruba ve 4 letech. Přivedl mi k němu táta, který trénoval.
Za jaké týmy jsi nastupoval během své kariéry?
Začínal jsem v Rokycanech, v 9 letech si mě všimla Viktoria Plzeň a přestoupil jsem tam. Šel jsem tam jako útočník, ale v tomhle věku se v Plzni hodně rotují pozice a já jsem se objevil v jednom zápase v brance a trenér Kocík vycítil, že bych mohl být dobrý brankář. Musím mu za to poděkovat, díky tomu jsem si následně připsal starty v reprezentaci a tréninky s A týmem.
Za Viktorku jsi chytal, nyní nastupuješ jako střední obránce. Proč ta změna?
Nebylo to úplně v plánu. Od 16 let se potýkám se zraněným ramenem a musel jsem absolvovat již 3 operace. Po 3. operaci už máte v hlavě spousty myšlenek a koukáte na všechno jinak. Velkou roli v tom hraje náš vynikající fyzioterapeut I. Vonásek, se kterým jsme se domluvili na roční pauze od chytání a rovněž padla myšlenka, že bych mohl posílit Zbiroh. Patří mu jedno velké DÍKY, protože po těch letech jsem nalezl tu ztracenou radost k fotbalu právě tady ve Zbiroze.
Tvůj spoluhráč Kuba Huňáček nám prozradil v rozhovoru, že nejlínější na tréninku jsou brankáři. (smích) Souhlasíš s ním nebo máš jiný názor?
To víte..Kuba.. osobně nesouhlasím. Velkou roli v tom hraje ten kontrast toho, když vidíte, jak se brankáři plácají o zem a vy běháte úhlopříčky. Kubovi ale tímto dávám poukaz na brankářský trénink se mnou a třeba změní názor. (směje se) A jak jsem se nad touhle otázkou pozastavil, tak vlastně ani nevím, kdo je nejlínější.
Máš nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Oblíbený tým úplně nemám. Co se týče vzorů, tak jsou dva. Sergio Ramos, protože to je prostě leader, jak má být a Ricardo Quaresma. Quaresmu sleduju už odmala a díky němu jsem se naučil 5* skills. V týmu je pak největší inspirací právě Kuba Huňáček.
Co nějaké koníčky nebo zájmy mimo fotbal?
Zajímám se o Esport, kde mám velký přehled. Převážně se jedná o Counter Strike, kde jsem mimo jiné i největší level, a to 10.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.