Michal Drápela, FC Velim: Rád vzpomínám na zkoušku v klubu West Ham United FC, kde jsem se setkal s Tomášem Řepkou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase jste vychytal čisté konto, můžete nám popsat zápas z vašeho pohledu?
Zápas proti Klíčanům jsme chtěli zvládnout ze dvou důvodů a to udržet domácí neporazitelnost před vlastními diváky a dobrým výsledkem z tohoto utkání prvního týmu tabulky s druhým a začít oslavy titulu krajského přeboru. V utkání měli obě družstva několik příležitostí, ale obrany v čele s brankáři měli v ten den navrch.
Už jste mohli slavit titul, jak byste zhodnotil sezónu?
Vzhledem k faktu, že jsme mohli 3 kola před koncem soutěže slavit mistrovský titul, sezónu hodnotím tedy jako vydařenou.
Splnila se všechna předsezóní očekávání?
Před každou sezónou si klademe jen ty nejvyšší cíle. Sezónu ovšem ovlivnila řada zranění v našem kádru. Ale i tak věřím, že jsme diváky bavili pohledným fotbalem s velkým množstvím vstřelených branek.
Už máte za sebou oslavy titulu?
Nějaké "drobné" oslavy po utkání proti Klíčanům máme za sebou, ale věřím, že po posledním domácím utkání společně s fanoušky ty pravé oslavy teprve propuknou.
Který z útočníků v soutěži vám dělal největší vrásky?
Osobně mi největší starosti dělal můj bývalý spoluhráč a vynikající útočník Mára Volf. Tento rok v našich dvou zápasech má na kontě nastřelené 3 tyče a pamatuji si situaci, kdy už zvedal ruce a slavil, ale můj zákrok byl proti. Zároveň bych byl moc rád, aby se dal do kupy náš útočník Honza Jícha a zase mi dělal vrásky nejenom na tréninku, ale i ostatním golmanům v soutěžních utkáních.
Kdo má z týmu největší ránu?
V týmu máme víc bombarďáků s opravdu velmi tvrdou střelou. Ovšem pokud vezmu v potaz taky to, že je potřeba trefit tou ranou prostor branky, určitě musím zmínit střelecké umění Petra Šourka a Tomáše Michalka.
Kde jste s fotbalem začínal a kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínám doma v Brně a od základní školy jsem byl členem fotbalové akademie FC ZBROJOVKA BRNO. K fotbalu jsem se nejspíš přivedl tak trochu sám, rodiče nejsou úplní sportovní nadšenci.
Jak pokračovala dál vaše fotbalová kariéra?
Moje fotbalová kariéra je opravdu velmi rozmanitá. Prošel jsem hodně fotbalových soutěží a ještě více fotbalových klubů, možná až moc. (smích) Měl jsem alespoň možnost poznat spoustu výborných a zajímavých spoluhráčů napříč celou republikou.
Máte nějaký fotbalový moment na který nezapomenete?
Snažím se, abych každý týden zažil nějaký fotbalový moment, na který nezapomenu a budu z něj mít radost. Jedna z věcí na kterou rád vzpomínám je zkouška v klubu West Ham United FC, kde jsem se setkal s Tomášem Řepkou a měl jsem možnost trénovat pod vedením Luďka Mikloška.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.