Marek Sedláček, FK Dobrovice: Když jsem viděl kvalitu hráčů na reprezentačních srazech, říkal jsem si, co tu vůbec dělám.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním utkání jste se z pozice stopera prosadil, můžete nám popsat vaší branku?
Branka padla po rohovém kopu, který zahrával můj bratr. Před standardní situací mi říkal, že to bude kopat cíleně na první tyč. S branícím protihráčem jsme se lehce postrkovali, v posledním okamžiku jsem se dostal před něj a naštěstí se mi podařilo umístit míč do sítě.
Jak jste se cítil v prvním zápase po zimní pauze a jak byste zhodnotil zápas proti Polabanu Nymburk?
Kromě toho, že jsem měl klasickou chlapskou nemoc (rýmičku), jsem se cítil v pohodě. Začátek zápasu byl z obou stran nervózní a převážně bojovný. Po půl hodině hry jsme vstřelili uklidňující 1.góll ze standartní situace. Do druhého poločasu jsme vstoupili skvěle. Kuba Novák z pravé strany vyslal střílený centr před branku Nymburka, kde si domácí hráč srazil míč do vlastní branky. Poté jsme vstřelili již zmiňovaný 3.gól a bylo po zápase. Následně jsme neproměnili několik slibně rozjetých akcí. Nymburk si za celý zápas nevytvořil vyloženou šanci. Hrozil pouze z dobře kopajících standardních situací.
Můžete nám přiblížit vaší fotbalovou kariéru?
Jsem odchovanec Mladé Boleslavi. V patnácti letech jsem se ocitl na dvou reprezentačních srazech, kde byli hráči například (Kadlec V., Kadeřábek, Brabec, Krejčí, Skalák a jiní). Když jsem viděl kvalitu těchto hráčů, tak jsem si říkal, co na tom srazu vůbec dělám :). První seniorskou zkušeností pro mě byl FK Kolín, kde se nám podařilo vyhrát ČFL. Z Kolína jsem přestoupil do Bohemians Praha, ve které působil Jan Šimák, na něj se byla radost dívat i v tréninku. Poté jsem se přes Benátky nad Jizerou a klub z nižší Rakouské ligy dostal do Dobrovice. Z Dobrovice jsem přestoupil do Přepeř, kde jsem strávil krásné 3 roky a pak se vrátil zpátky do Dobrovice.
Jak probíhala vaše zimní příprava?
Zimní příprava pro mně byla specifická. Změnil jsem pracoviště a nemohl se zúčastnit všech tréninkových jednotek. Snažil jsem se připravovat individuálně, když jsem měl odpolední směnu. Jsem si jistý, že nás trenéři připravili na sezónu velmi dobře a budeme moct pokračovat v dobrých výkonech z podzimní části.
Proběhly v zimní pauze v klubu nějaké změny?
Kádr zůstal přibližně stejný. Nikdo neodešel a přišli dva mladí pracovití kluci.
Máte nějaké individuální nebo týmové cíle pro jaro?
Individuální cíle nemám, vítězem v počtu žlutých karet se už asi nestanu. Týmové cíle jsou jasné, chceme vyhrát každý zápas a být co nejvýše v tabulce. Po posledním kole uvidíme, na co to bude stačit.
Jak je možné, že jste jako jediný odehrál celou podzimní minuta bez střídání a zranění, je to štěstí, poctivá příprava, nebo snad dobré vztahy s vedením, trenéry a maséry?
Určitě je to tím, že mám dobré vztahy se všemi:D Ne tím to není. Měl jsem v letní přípravě 100% docházku, zároveň i v podzimní části. Štěstí bylo na mé straně, že jsem neměl žádný zdravotní problém. Trenéři také neměli moc možností, jelikož další stopeři byli zraněný.
Vás oblíbený tým v Premier League Manchester United moc nezáří, co byste změnil?
Ano to máte pravdu. Nevím co bych změnil, asi bych povolal žvýkajícího sira Alexe. Nicméně jsem věrný fanoušek a stále věřím, že Manchester United skončí nejhůře na 4.místě.
Co vás přimělo se vrátit zpět do Dobrovice?
Hlavním důvodem bylo zaměstnání a rodina. V nynější práci dělám na 3 směny. Jsem přesvědčený, že 3.ligu bych tak nezvládal. Nahrávali tomu i rodinné důvody. Přeci jen je lepší hrát 8km od baráku než 45km.
Jak se cítíte v nižší soutěži? Asi máte více času na rodinu a přátele, když jste přešel z ČFL do krajského přeboru, nebo to tak úplně není?
V nižší soutěži se cítím dobře. Většinou se člověk rychle přizpůsobí... Určitě mám více času hlavně na rodinu, se kterou se snažím, mimo pracovní a fotbalové povinnosti, trávit co nejvíce času.
V hlasování jste s přehledem získal nejvíc hlasů, čím to je?
Nejlehčí otázka. Spoluhráč Pavel Klain měl v telefonu upomínku a každou hodinu hlasoval. Nakazil tím další spoluhráče, nebudu jmenovat (Ondra Bartoš). Samozřejmě to udělali s jediným cílem, aby ze mně něco káplo do týmové pokladničky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.