Matěj Novák, FK Bohemia Poděbrady: Tento milník i samo vítězství bylo potřeba pořádně oslavit!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V předešlém utkání jste vstřelil 2 branky. Můžete nám je popsat?
První branku jsem dal hned v úvodu utkání, když jsem se dostal k dlouhé přihrávce za obranu a míč jsem vystřelil na kříž k levé tyči. U toho druhého jsem běžel z poloviny hřiště až k vápnu, kde jsem si míč navedl na pravou nohu kolem obránce a poslal jsem to do šibenice.
Utkání skončilo 3:3. Jak to, že se Poříčí pokaždé povedlo dotáhnout? Přibližte nám ve zkratce zápas.
Ano utkání skončilo 3:3, i přesto, že jsme třikrát vedli. Soupeř byl kvalitní a vždy naše vedení dokázal dotáhnout. Zápas byl pro diváky určitě atraktivní, šance byly na obou stranách a mohli vidět 6 gólů.
Můžete nám popsat vaší dosavadní fotbalovou kariéru?
Začínal jsem v Kolíně, kde jsem si prošel celou mládeží. Zhruba od sedmnácti let jsem začal trénovat i s A týmem Kolína. Po konci dorostu mi bylo nabídnuto hostování v Poděbradech, kde stále působím, dnes už ale jako hráč Poděbrad.
Jak dlouho je vaším působištěm FK Bohemia Poděbrady a jak se vám zde líbí?
Už tu jsem přes 3 roky a musím říct, že se mi tu opravdu líbí. Máme skvělou partu, v kabině je vždycky sranda a zároveň jsou kluci excelentní na hřišti.
Kdo je Váš fotbalový vzor? Jaký je váš oblíbený klub v Česku a jaký v zahraničí?
Mým fotbalovým vzorem je Lionel Messi, líbí se mi jeho herní styl a chuť střílet góly. Jinak jsem fanoušek Slavie Praha a FC Barcelony.
Dozvěděl jsem se o Vás, že máte dvojče. Komu z vás bylo fotbalově více naděleno?
Ano, je to tak. S bráchou jsme spolu hráli od malička až po starší dorost, kde se naše cesty rozdělily. Já šel do Poděbrad a on, jelikož fotbalem nechce trávit tolik času, šel do ambiciózního klubu TJ Polepy. Myslím si, že oběma bylo naděleno stejně, ale samozřejmě mezi sebou soupeříme dodnes, například v počtu vstřelených gólů za naše kluby.
Nedávno jste úspěšně dokončil bakalářské studium. Změnilo se něco ve Vašem životě po tomto milníku? A pokračujete ještě dále ve studiu?
Ano dokončil jsem bakaláře na UK FTVS. Zatím se nic nezměnilo, maximálně mám o pár písmen víc před jménem. Pokračuji v navazujícím magisterském studiu stále na UK FTVS.
Po zápase s Kosoří, kdy se Vám podařilo vstřelit hattrick, jste po zápase bujaře oslavoval v jednom poděbradském podniku. Nebál jste se, že během vašeho tanečku spadnete ze židle?
Je to tak, tento milník a samo vítězství bylo potřeba pořádně oslavit. Neřekl bych úplně bujaře, ale slavení bylo poměrně slušné. Samozřejmě, že jsem se nebál. Spoluhráči by mě určitě stihli chytit.
Plánujete další taneční show i na sobotní rozlučce?
Ano, samozřejmě, že plánuju, ale pro jistotu už jen na zemi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.