Václav Lukeš: Na jaře nás čeká hodně práce

Přinášíme rozhovor s nejlepším hráčem jedenáctého kola 1. B třídy skupiny B, Václavem Lukešem ze Sokolu Stachy. V anketě si vysloužil hlasy díky tomu, že v nastavení dokázal svému týmu vystřelit bod vyrovnávacím gólem na 2:2 na půdě Cehnic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste popsal svůj výkon v jedenáctém kole?
Svůj výkon bych hodnotil spíše průměrně. Je pravda, že jsem moc nekazil a většina toho, co jsem chtěl, mi vyšlo. Hlavně pak tedy srovnávací gól (smích).
Jak byste zhodnotil utkání v Cehnicích z pohledu týmu?
Do Cehnic jsme vyrazili s velkou marodkou, která nás bohužel trápí celý podzim. I přesto jsme Cehnicím nechtěli dát nic zadarmo. Tomu i odpovídal počet rozdaných žlutých karet od rozhodčího. S konečným výsledkem 2:2 jsme byli spokojeni.
Na jaké pozici v sestavě se cítíte nejlépe a jaké jsou vaše přednosti?
Nejlépe se mi hraje na pravé krajní záloze. Někdy je ale potřeba odehrát i obranu nebo podhrot. Každopádně za zálohu jsem nejvděčnější. A mé přednosti by vám spíše řekli moji spoluhráči, patřila by tam rozhodně ukecanost a výbušná rychlost (smích).
Stachy mají zatím pouze tři body, co říkáte na podzimní část?
Podzim se nám opravdu moc nevyvedl. Podle mě je to zapříčiněno odchodem pár spoluhráčů a už zmíněnou marodkou. Také jsme na začátku měli nabrat nějaké posily, bohužel ani jedna nevyšla. Samozřejmě 3 body jsou hrozně málo a na jaře nás čeká hodně práce.
Jaké budou ambice do jarní poloviny sezóny?
Tak pokusit se udržet v B třídě a vynaložit pro to největší úsilí. Rozhodně by to chtělo přes zimu přetáhnout nějaké posily. Největší kus práce ale bude na těch hráčích, kteří bojují teď na podzim. Proto doufám, že nás čeká kvalitní zimní příprava.
Celou kariéru trávíte v Sokolu Stachy, jste v klubu spokojený?
Jo, pro mě je to spíše srdcová záležitost. Ve Stachách hraju od malička a mám tam za tu dobu rozsáhlou fanouškovskou základnu. Samozřejmě, že bych v klubu něco málo pozměnil nebo udělal jinak, ale to je práce výboru.
Máte nějaké osobní plány a cíle do dalších fotbalových let?
Fotbal hraju hlavně pro radost a dobrý pocit z pohybu. Doufám, že se mi podaří co nejdéle skloubit práci a chvíli volného času si pro tenhle sport vždycky najít.
Budete muset za hráče kola odevzdat něco do týmové pokladny?
Určitě ano. Takovou příležitost si náš pokladník nenechá ujít. Jen aby mě to nezruinovalo.
Ve dvanáctém kole přivítáte Husinec, jaký čekáte zápas?
Zápas to nebude jednoduchý. Husinec přes léto posílil a na podzim je v dobré formě. Budeme se to jako outsideři snažit urvat a doufat, že to vyjde.
Jaké jiné záliby máte kromě hraní fotbalu?
Kromě fotbalu to budou pak jiné sporty jako snowboard, kolo, občasná posilka. Rád si poslechnu dobrou muziku nebo zajdu do kina.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.