Michal Baláček: Skvělé zázemí, super lidi... Žandov je nejlepším týmem, ve kterém jsem kdy hrál

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Michal Baláček z Dolního Žandova! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máš za sebou velice náročný duel v Sedleci, jak ho hodnotíš?
Oba dva týmy do toho daly maximum, myslím, že remíza byla pro obě strany zasloužená. Všichni tam nechali hodně potu, někteří i krev.
Byl to tvůj vůbec první zápas v základní sestavě Žandova. Teď už v ní uhnízdíš?
Bylo pro mě hodně důležité, že jsem nastoupil v základu. Na kluky jsem furt koukal z lavičky a hrozně moc jsem si s nimi chtěl zahrát od začátku. Bylo to pro mě fakt silný. Jestli budu nastupovat v základu, to je samozřejmě na trenérovi, já doufám, že jsem se mu líbil a že ještě dostanu další šance.
V minulosti máš angažmá v Karlovarském i Plzeňském kraji a teď opět Karlovarský, čím to?
Do plzeňského kraje jsem šel za prací. Chtěl jsem zároveň dál hrát fotbal, takže jediným východiskem bylo hledat týmy tam, proto ty angažmá. Teď jsem zpět, poněvadž jak se říká, všude dobře, doma nejlíp!
Jak si užíváš působení v Žandově?
Užívám si ho moc. Je tu skvělý zázemí, super lidi a hlavně musím říct, že tohle je nejlepším tým, ve kterým jsem zatím mohl hrát. Kluci jsou skvělí, všichni mě podporujou, fakt mi dávají hodně, jsem za ně hrozně rád, i za trenéra.
Nyní vás čeká jedno z nejtěžších utkání prot Chyši, která ještě neprohrála, vím, že váš kapitán je hodně nabuzený, jak utkání vidíš ty?
No, vidím, jak Chyše v sezóně dominuje. Kapitánovi se vůbec nedivim, že je nabuzenej, bylo by super nad Chyší vyhrát a já věřím, že se nám to podaří!
Dá se říct, co tě na Žandovu uchvátilo nejvíce / co by se podle tebe naopak mělo zlepšit?
Nejvíc mě rozhodně uchvátila moje přítelkyně, poněvadž je ze Žandova! (smích) Jinak, co se fotbalu týče, tak se musím opakovat, ale jsou to ti kluci, jsou fakt skvělí. Co se týče zlepšování, tak víš jak to chodí, na fotbale se dá vždycky něco zlepšovat.
Co tě vůbec přimělo přestoupit zrovna do Žandova?
Dřív jsem se byl několikrát podívat na žandovské zápasy a bavilo mě, jak hráli, jak se k sobě chovaj. Vyzařoval tam respekt a toho si já u fotbalu hrozně vážím, protože si vážím i fotbalu. Takže spojení lidí tady a mé lásky k fotbalu.
Co život mimo fotbal? Jiné záliby?
Co se týče sportu, tak absolutně cokoliv. Baví mě všechny sporty, žádnému bych neřekl ne. Abych nabral fyzičku, začal jsem dost běhat. Jinak jsem hodně hrával nohejbal. K tomu bych se chtěl časem vrátit, i když asi už ne na závodní úrovni.
Tým má určitě zázemí, které by si zasloužilo hrát alespoň A třídu. Má na to i herní kvalitu? Máš ty za svůj cíl postoupit výš?
Se zázemím máš určitě pravdu. Ale byl jsem se podívat třeba na Trstěnice a musím říct, že kdybychom nastoupili proti nim, měli bychom ještě hodně co dělat. Postupu se rozhodně nevyhýbám, ale znamenalo by to ještě hodně práce.
Co tě po příchodu nejvíce překvapilo? Ať už mile, či nemile?
Překvapilo mě chování kluků. Nenadávají za chybu, naopak se podporují a mají vůči sobě respekt, čehož si hrozně cením.
Do konce podzimní části zbývají tři zápasy. Budou tři výhry?
Tři výhry by byly samozřejmě výborné, já proto udělám maximum. Byl by pak i o to větší důvod pořádně slavit v zimní pauze! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.