Jaroslav Ketzer: Dopředu se mi vždycky běží lépe než do obrany

Položili jsme několik otázek nejlepšímu hráči sedmého kola 1. B třídy skupiny B, kterým se v hlasování čtenářů stal Jaroslav Ketzer z SK Vacov. Hlasy obdržel díky hattricku nastřílenému v derby proti Stachům při devítigólovém vítězství svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V derby proti Stachům jste si připsal hattrick, jak hodnotíte svůj výkon?
Hodnocení výkonu nechám raději na trenérovi. Pocitově jsem z toho měl dobrý pocit.
Už jste někdy dříve v dospělém fotbale nastřílel 3 góly v jednom utkání?
Párkrát už ano. Shodou okolností naposled také proti Stachům v průběhu letošní přípravy s Béčkem. V mistrovském utkání už to pár let bude, naposledy to bylo ještě v 1. A třídě.
Jak byste ohodnotil týmový výkon v zápase proti Stachům?
Očekával jsem, že nás soupeř potrápí výrazně více. Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou a tomu odpovídalo i tempo hry. V průběhu prvního poločasu jsme se ještě trošku trápili s proměňováním šancí, ale většinu vyložených šancí se nám podařilo proměnit. Druhý poločas už byl v „pouťovém“ stylu.
V anketě o hráče kola jste obsadili první dvě místa, o to se postarali vaši spoluhráči z Vacova?
Samozřejmě také. Navíc v poslední době ožily stránky „SK Vacov“ na sociálních sítích, díky kterým se o hlasování dozvědělo větší množství lidí – včetně mojí rodiny, která se do hlasování rovněž zapojila. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří mně nebo Filipovi zaslali hlas.
Jaký post v sestavě vám nejvíce vyhovuje a co považujete za své přednosti?
Raději se držím v útoku, protože dopředu se mi vždycky běží lépe než do obrany. Obránci, kteří hrají za mnou, ví, že se občas zapomenu a pak mají o zábavu postaráno. Snažím se to kompenzovat tím, že občas uteču po lajně a připravím nebo dám gól.
Vacov je po sedmi kolech druhý se 13 body a dosud neporažený, jak jste s průběhem sezóny spokojeni?
Byl bych spokojenější, kdyby těch bodů bylo výrazně více. Celý tým nás od začátku sezóny trápilo proměňování šancí. Nebýt toho, tak bychom byli schopni některé z těch remízových zápasů překlopit na naši stranu.
Máte nějaké plány do dalšího průběhu fotbalové kariéry?
Chci ve Vacově ještě zažít postup do 1. A třídy. Tým je zde dostatečně kvalitní na to, aby to zvládl, tak doufám, že to již tuto sezónu vyjde. Můj osobní cíl je hrát, dokud to půjde a bude to bavit mě i ty, s kterými hraju.
Další zápas vás čeká na hřišti prvních Lhenic, které můžete v případě výhry bodově dotáhnout. Co od zápasu očekáváte?
Ve Lhenicích jsem snad v životě nevyhrál, a to i v případě, kdy na tom jejich tým nebyl takto dobře. Očekávám, že to bude těžký zápas, který ale zvládneme, a toto prokletí zlomíme.
Vždy jste hrál pouze za Vacov, nelákalo vás někdy zkusit si i jiný klub?
Musím přiznat, že ani nelákalo. Ve Vacově jsme vždy měli skvělou partu, kvalitní zázemí a nic mi nechybělo ke spokojenosti.
Jaké jiné zájmy kromě fotbalu naplňují váš volný čas?
Bohužel toho volného času v současné době není dostatek pořádně ani na ten fotbal a jsem rád za každý trénink, kterého se mohu zúčastnit. Volný čas se jinak snažím trávit se svojí rodinou, především se svou dvouletou dcerou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.