Michal Nový: Chci se s Matyášem Jánským vsadit o kořalky, kdo dá za Áčko více branek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Michal Nový, letní posila Slavoje Mýto. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhráli jste s Janem Melkou s dosti značným náskokem. Kde si myslíš, že jste získali tolik hlasů?
Když budu mluvit sám za sebe, tak nejvíce hlasů jsem získal za pomoci kluků z Áčka, kamarádů, rodiny a hlavně díky mé přítelkyni, která poctivě hlasovala každou hodinu. Za dost hlasů vděčím také sestře Matyáše Jánského, která se na výhře taky podílela. Co se týče Jana Melky, dost hlasů bude mít také určitě od spoluhráčů z týmu a spolužáků.
Naskočil jsi v utkání se Sušicí až do druhé půle... Proč jsi nebyl od začátku? Nemá to co dočinění s nekvalitní přípravou na zápas?
Původně jsem do zápasu neměl zasáhnout vůbec z osobních důvodů. Domluva s vedením zněla tak, že se pokusím stihnout alespoň část. Tudíž naskočení do druhé půle nemělo s nekvalitní přípravou nic společného. Pokud ale máte na mysli nějaké páteční oslavy, tak pár pivek samozřejmě padlo. (smích)
Ale nastřílel jsi hattrick a v podstatě rozhodl o vašem vítězství. Bude tě střelecká provázet i v Bělé?
Doufám, že mě bude střelecká provázet v neděli v domácím divizním utkání proti Hořovicím. Zápasu v Bělé za B tým se nezúčastním.
Do Mýta jsi zavítal letos z Petřína... Jsi z Rokycanska, ale co tě zaválo přímo sem? Nelákal tě spíš návrat do také divizních Rokycan?
Měl jsem jistou nabídku, kterou jsem po uvážení a konzultaci s bývalým trenérem Petřína odsunul a začal trénovat v Mýtě, kam jsem později v přestupovém období přestoupil. Do Mýta jsem šel především za účelem získání zkušenosti v divizním fotbale a za vidinou jisté příležitosti.
V Áčku Mýta jsi spíše střídajícím hráčem a velmi často Matyáše Jánského. Nepřemýšlel jsi nad tím, že bys mu na tréninku třeba přišlápl nárt, aby ses na jeho úkor dostal do základu?
Snažím se to brát víc týmově než z pohledu jednotlivce. Jsem rád, že se nám zatím bodově celkem daří a Matyášovi to přeju. Je jasné, že bych chtěl být členem základní sestavy, ale postupem času sbírám zkušenosti v dospělém fotbale a o místo v základní sestavě budu bojovat. Matyáše nemám v plánu nijak zranit... Zatím. (smích)
Každopádně, za Béčko máš už 5 vstřelených branek, zá Áčko pouze jednu. Znamená to, že tě teď budeme vídat spíše v dresu B týmu?
B tým pro mě není priorita, spíš klukům zajdu občas vypomoct. Chci se hlavně soustředit na A tým, ve kterém vidím svoji budoucnost.
Jak bys popsal po relativně krátkém působení v Mýtě tyto dlouhodobé mýtské opory - Petr Bejček, Tomáš Hatina, Martin Matouš?
Jmenované kluky ještě stále moc neznám, neboť jsem je viděl pouze na třech zápasech B týmu. Ale kdybych je měl popsat pár slovy, tak Petr Bejček je určitě hlavní opora a skvělý střeďák. Tomáš Hatina je rozhodně produktivní útočník, který se do šancí dostává a také je proměňuje. Poslední jmenovaný Martin Matouš má jisté kvality a určitě je pro B tým také důležitý.
Chceš někoho z týmu vyzvat na nějaký souboj?
O nejvyšší počet vstřelených branek v A týmu bych se chtěl vsadit s Matyášem Jánským, který má momentálně 1 gólový náskok, který se ale pokusím dotáhnout a nakonec ho i předčit.
O co se s ním vsadíš?
Viděl bych to o nějaký kořalky na dokopné na účet toho, kdo prohraje.
*** Redakce se obratem dotázala Matyáše Jánského, a ten sázku přijal. Výsledek budeme bedlivě sledovat, jistě se k němu na jaře vrátíme. ***

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.