Žádný trenér mě zatím nedal na hrot, chtěl bych tam hrát, říká hráč pátého kola Jan Matas

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Jan Matas z FK Rokycany. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sedm kol a pět bodů. Asi jste v Rokycanech mohli mít lepší start do soutěže?
Mohli jsme mít lepší start do soutěže a samozřejmě jsme chtěli. Nicméně situace je taková, jaká je. Minulou sezonu jsme měli o poznání více bodů v téhle fázi soutěže. Bojujeme především sami se sebou a s vlastními nevyrovnanými výkony a chybami především v defenzívě, kterých za zápas uděláme velké množství. Za mě je taky určitě znát, že za remízový zápas se již nekopou penalty a nepřiděluje se druhý bod. Před sezónou jsem v nadsázce říkal, že budeme vepředu tabulky díky druhým bodům z penalt.
Vy jste se stal hráčem kola po duelu s Mýtem, který skončil bezbrankovou remízou. Jak na utkání vzpomínáte?
Na utkání nevzpomínám dobře. Bylo to derby a my jsme jako domácí tým měli vyhrát. Šance jsme měli, sám jsem neproměnil 100% šanci, respektive mě Vilďák vychytal. Takže osobně to beru jako ztrátu dvou bodů, protože doma musíme vyhrávat. Ještě k tomu mě v poslední minutě zápasu píchlo v noze a poslední dva zápasy jsem kvůli tomu nehrál. Takže se mi nevzpomíná na tenhle zápas vůbec dobře.
Velkou část kariéry jste strávil v ČFL. Jaký je rozdíl mezi třetí ligou a divizí?
Ten rozdíl je velký. Určitě v rychlosti hráčů, ať už se jedná o běžeckou rychlost či práci s míčem. Rozdíly jsou např. v trénování, kde v ČFL se trénuje 4 – 5 za týden plus zápas, kdežto v divizi většinou je těch tréninků méně. V neposlední řadě je rozdíl určitě ve financích. Hodně týmů z ČFL jsou na pomezí druhé a třetí ligy a hráči již dostávají nějaké odměny.
Zahrál jste si i ve Švýcarsku, jak na tuto zkušenost vzpomínáte?
Na Švýcarsko vzpomínám jen v dobrém. Co se týče fotbalu, tak ve Švýcarsku se hraje trošku jinak než u nás. Je tam spousta hráčů z ciziny, kteří preferují především technický fotbal. U nás je to více soubojové a více spjaté s taktikou. Takže v tomhle ohledu jsem se musel přizpůsobit. Vzpomínám, že v prvním přáteláku ve Švýcarsku, hned v první minutě, jsem šel do souboje a ihned jsem dostal žlutou kartu. U nás v Čechách by to nebyl ani faul, ale tam to bylo nastavené prostě jinak. Co se týče žití, tak to pro mě byla velká škola. Jsem rád, že jsem tam byl a že tam mám dodnes kamarády.
Na jakém postu hrajete na hřišti nejraději?
Rád hraju středního záložníka. Chtěl bych hrát nejlépe na hrotu, ale zatím mi žádný trenér nedal důvěru. Tak snad se někdo někdy najde. :-)
Bylo by něco, co byste v kariéře vrátil a udělal jinak?
Nic bych nevracel, takhle to mělo být. Za svými rozhodnutími si stojím. Možná bych se teď díky zkušenostem rozhodl jinak, ale ničeho nelituji. Žiju přítomností.
Jak jste spokojený v Rokycanech?
V Rokycanech jsem spokojený. Co mě trápí, jsou naše výsledky a tráva… Ale věřím, že body začneme dělat už teď o víkendu s Berounem a tráva do jara naroste. :-) Zdravím všechny fanoušky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.