Tomáš Vlk: Někdy nejsem zrovna nejslušnější

Vyzpovídali jsme vítěze ankety o nejlepšího hráče třetího kola, brankáře Střelských Hoštic Tomáše Vlka. Ten zvítězil díky vychytanému čistému kontu v utkání proti Vacovu, kterým zajistil svému týmu bod za bezbrankovou remízu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V utkání s Vacovem jste udržel čisté konto, jak byste ohodnotil svůj výkon?
Čisté konto vždy potěší, ale velkou zásluhu na tom má výborně pracující obrana. Co se týče mého výkonu, tak jsem jen dělal to, co se ode mě jako od brankáře čeká. Ve Vacově jsem z mého pohledu předvedl bez drobných chyb dobrý výkon.
Jak byste zhodnotil toto utkání z týmového pohledu?
Do zápasu jsme šli s tím, že se chceme pokusit urvat nějaké body. Věděli jsme, že nejsme favoriti a získat nějaký bod bude velmi těžké, ale kluci předvedli opět velmi kvalitní a bojovný výkon, hráli jsme to, co jsme chtěli, a i přes velký tlak hostů v závěru utkaní jsme urvali zasloužený bod.
Vacovské jste sice neporazili na hřišti, ale v hlasování o hráče kola těsně za vámi skončili hned dva jejich hráči. Máte z toho radost?
Určitě z toho mám radost. Jsem rád, že jsme je porazili aspoň tímto způsobem. Děkuji všem, co mně dali svůj hlas, velmi si toho cením.
Chtěl jste se hned od malička stát právě brankářem?
Jako malého kluka mě to vždy táhlo do brány, chtěl jsem chytat i díky Petru Čechovi, který je mým velkým oblíbencem. Postupem času mě to táhlo do útoku, místo zabraňování gólům jsem chtěl góly dávat, ale nakonec jsem se vrátil k postu, který mně jde ve fotbale nejlépe.
Co byste popsal jako svoje největší brankářské přednosti?
Určitě hru nohama a řvaní, neboli organizaci obrany, i když někdy nejsem zrovna nejslušnější (smích).
Po třech kolech mají Střelské Hoštice na kontě 4 body. Jste s takovým startem do soutěže spokojený?
Myslím si, že ano, i když ve finále těch bodů mohlo být více. Před začátkem soutěže bychom 4 body určitě brali i proto, že jsme měli na úvod soupeře, kteří se budou rvát o prvenství v celé soutěži.
Máte před sebou nějaké cíle pro fotbalovou kariéru?
Určitě ano. Nedokážu si představit, že bych žádné cíle neměl, to by pak nebyl důvod se zlepšovat. Chtěl bych si určitě zkusit zachytat ještě vyšší soutěž a myslím si, že zrovna u nás v Hošticích to není nereálné. Máme skvělou partu a i výborné hráče. Kdyby se nám právě v Hošticích povedlo ještě postoupit, byl bych moc rád.
Zahrál jste si ve Strakonicích, Katovicích nebo v Oseku, ale nakonec jste se vrátil do Střelských Hoštic, co k tomu vedlo?
Ve své fotbalové kariéře jsem prošel mnoha týmy. Každopádně v Hošticích jsem vyrůstal, v Hošticích bydlím, mám tam skvělé kamarády, je tu skvělá parta, a tak mi přišlo nejlepší se vrátit tam, kde to všechno začalo. A musím říct, že toho nelituji, ba naopak.
V dalším kole vás čeká doma Volyně, jaký zápas očekáváte?
Čekám hodně bojovný zápas, plný tvrdých soubojů, ale věřím, že předvedeme kvalitní výkon jako v předešlých zápasech, potěšíme naše fanoušky a vyhrajeme.
Máte ještě nějaké jiné zájmy a záliby kromě fotbalu?
Ano mám. Rád hraju tenis, hokej a další sporty a nejraději objevuji krásy přírody s mojí přítelkyní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.