Pavel Javorský, hráč 1. kola Krajského přeboru

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, nejsi moc nadšený z vítězství v této anketě. Pročpak?
Když se kluci dozvěděli o mé nominaci v této anketě, tak jsem si na naší skupině přečetl, že se domlouvali na hlasování a i přes můj zákaz to dopadlo, jak to dopadlo. Jako trenér musím mít autoritu a toto neuposlechnutí bude mít následky pro celý tým. Také budu muset vyměnit asistenta, jelikož se do hlasování také aktivně zapojil. Hráči teď minimálně 14 dní neuvidí při tréninku balón a poprvé jsem rád za atletickou dráhu na našem stadionu, hráči si ji dost užijí.
Kondičně tedy budete asi dobře připravení. Kam asistenta za trest pošleš?
Určitě do zálohy, ať si pořádně zaběhá a takové nápady ho příště přejdou.
Vím, že jsi "povoláním" útočník, ale pamatuješ si, kdy jsi takto rozhodl zápas, nebo kdy jsi naposledy dal třeba i tři branky?
Popravdě, útočník se ze mě stal cca před 4 až 5 lety. To jsem byl ještě jako hráč Benfiky střední záložník, ale v té době jsme zrovna nestříleli moc branek a na mé časté naléhání mě konečně vypustili na hrot tehdejší trenéři Martin Steinbrucker a Tonda Vlček. A zůstal jsem tam do teď. Občas se mi naštěstí nějaký ten gól podaří vstřelit a rozhodnout zápas, za což jsem rád, ale úplně nic konkrétního mi teď nenapadá.
Jsi hrajícím trenérem. Jak se tyto dvě pozice dají na hřišti skloubit a nedělá to neplechu?
Tohle bude asi věčné téma a jak často říkám, má to své pro a proti. Na hřišti už toho moc nenaběhám, takže mám rozhled a mohu na některé věci reagovat přímo ze hřiště. Což je velká výhoda než jen pokřikovat od lajny, protože to hráči občas moc nevnímají. Nevýhodou bude asi střídání, protože tam občas na Romana (asistenta) volám koho vystřídat a je to pak trošku hektické. Zdraví je u mě teď velký otazník, takže je možné že se v budoucnu přesunu jen na lavičku, ale už teď vím že to pro mě bude hodně těžké jen stát za lajnou.
Nepřipadáš si občas jak Jirka Luňák?
Popravdě si občas tak připadám, ale balóny chci sklepávat jak do strany, tak do středu. (smích)
Jak se připravujete na následující zápas a co od něj čekáte?
Jsem pravidelně v kontaktu s Petrem Kučerou (hrající trenér Chotíkova), tak vím, že se na nás pořádně připraví. Nečeká nás nic jednoduchého, jako každý zápas proti nim. Dost omladili, takže už je nebude tak lehké uběhat, ale my si na domácích zápasech zakládáme, takže si jdeme za vítězstvím a uděláme pro to všechno.
Budete hrát doma v celkem přívětivý čas (nedělní večer). Máš nějaký vzkaz pro fanoušky?
Všechny příznivce domažlického fotbalu a hlavně Benfiky, chci pozvat po tak dlouhé době na domácí utkání a celý tým uděláme vše pro to, aby si to s námi užili a mohli jsme spolu po zápase slavit vítězství.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.