"Manželka v 7. měsíci těhotenství, já o berlích, byly to veselé Vánoce", podělil se s námi v rozhovoru bývalý hráč Viktorie Plzeň

Radek Štych, střední záložník s výbornou technikou. Hráč týmu, který dotahuje dva celky těsně před sebou. Radek nechyběl v jediném utkání Strašic. Prosadil se v posledním zápase v domácím prostředí proti Volduchám. Podívejte se z čeho jsme ho vyzpovídali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k nejlepšímu hráči podzimu. Komu nejvíce vděčíš za hlasy?
Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Spoluhráčům, kamarádům a hlavně manželce, která si dokonce udělala účet a pravidelně mi hlasy posílala.
Tak to je obdivuhodné. Jak by jsi zhodnotil zápasy, které se stihly odehrát?
Když to vezmu z pohledu našeho týmu, tak nám hrozně ublížilo nedohrání minulého ročníku, který bychom dle mého vyhráli. Na začátku této sezóny jsme úplně nenavázali na formu z minulé. Postupně se to zlepšovalo, ale zase nám to ukončila opatření ohledně Covidu. Na začátek prohra se Skomelnem, ale pak už jsme kromě klopítnutí v Cheznovicích všechny zápasy zvládli v klidu. Dali jsme nejvíce branek a nejméně jich dostali.
Váš trenér, Jakub Loub, mě trénoval také v žákovských kategoriích. Je poměrně mladý, jak ho berete?
Kubu všichni berou jako trenéra velmi dobře. Je sice mladší než já a někteří kluci z týmu, ale i my starší jeho rady a pokyny bereme a plníme na 100 %. Jakub umí udělat v týmu přátelskou atmosféru, a to nám pomáhá i na hřišti, kdy makáme jeden za druhého. Umí pracovat s mladými hráči a postupně je začleňuje do mužů a dává jim šanci v zápasech. Tréninky s ním jsou velmi pestré a zábavné, takže nám ani nevadí, že se na nich musí makat.
Mohu jedině potvrdit. Jaké máte jako tým cíle do budoucna?
Naším cílem je určitě postup do 1.B třídy. Uvidíme jestli nám to situace tuto sezónu umožní. Dalším cílem je hrát atraktivní útočný fotbal, který bude bavit diváky. A postupně dávat šanci mladším hráčům, aby sbírali zkušenosti a měli šanci se zlepšovat.
Věřím, že sleduješ i fotbal na profesionální úrovni. Kterému týmu fandíš a jakého hráče rád sleduješ?
Že bych byl vyloženě někoho fanoušek, to se říct nedá. Ale když jsem byl mladší, tak já s dědou fandili Slavii a bratr s tátou fandili Spartě. Tím, že jsem do dorostu hrál ve Viktorce, tak trošku fandím i jí. Chlapy v hospodě se mi smějí, že nevím kam patřím. Líbí se mi jak hraje momentálně Liverpool. Sleduji anglickou ligu, tak mi dělá radost Tomáš Souček. Jinak teď hraje výborně Bruno Fernandes z Manchesteru United.
Co říkáš na slávistickou dvojku ve West Hamu Souček-Coufal?
Myslím si, že ani oni sami nedoufali, že se takhle rychle chytí v Premier League. Je vidět, že přišli ze Slavie dobře připraveni herně i fyzicky. West Ham teď šlape, tak snad jim to vydrží.
Otázka, která nesmí v této době chybět. Co říkáš na aktuální situaci tady v ČR?
Opatření ohledně Covidu mě samozřejmě netěší. Když ale vnímám zprávy z dalších evropských států, tak si myslím, že ještě nějakou dobu to bude trvat, než se to zlepší. Snažím se na tom hledat i pozitiva. Více času jsem strávil z rodinou, užívám si našeho malého syna, dělám z domova atd. Nejvíce mi chybí kolektivní sport a posezení s přáteli. Bohužel pro fotbal a obecně sport to bude mít velké následky do budoucna. Děti přestaly pravidelně sportovat a nikdo neví, kdy se zase začne. Tam bych si dokázal představit jiné opatření, protože sport je jako prevence neocenitelná.
Ještě jsem slyšel o tvém zranění, co se stalo?
Nejvážnější zranění byly přetržené vazy v koleni 2 roky zpět. Těsně před Vánoci jsem si na fotbálku v tělocvičně přetrhl postranní a natrhl křížový vaz v pravém koleni. Byly to takové veselé Vánoce. Operace 23.12., po mém naléhání mě pustili domu odpoledne na Štědrý den. Manželka v 7. měsíci těhotenství, já o berlích. Ale celkem rychle se to hojilo a ještě poslední zápas na jaře jsem stihl nějakých 20 minut.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.