Největším naším soupeřem jsme my sami, říká hráč 14. kola KP mužů, David Neužil

Kdo jiný by měl vyhrát cenu o nejlepšího hráče 14. KP mužů, než David Neužil, autor 6 gólů v jednom zápase? Fanoušci napříč kluby ocenili jeho výkon a s velkým přehledem se David oficiálně stal hvězdou minulého kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přijměte mou gratulaci ani ne tak k hráči kola, po takovém představení byl vítěz takřka dán, ale k tomu neuvěřitelnému výkonu a ještě s relativně silným soupeřem. Povedl se Vám už někdy podobný kousek?
Neuvěřitelný byl hlavně výkon Lomu, ne můj. Ale je pravda, že mě osobně se nikdy nic takového nepovedlo, pár hattricků už bylo, ale tohle bylo poprvé.
Být útočníkem v takovém ofenzivně laděném týmu, jaký má Lom, musí být asi dobrá zkušenost. Dle mnohých máte předpoklady pro vyšší soutěž, chtěl byste si ji vyzkoušet? Nebo jste spokojený se současným stavem?
Bohužel fotbal již je na druhé koleji, takže výše se určitě nechci osobně hnát. Zkušenosti nějaké jsou, ale zpátky být profesionálem už nemohu s ohledem na finanční stránku. Tahle soutěž mi vyhovuje v rámci času a kvality.
Mohl byste nám v krátkosti přiblížit svou dosavadní fotbalovou kariéru?
Fotbal jsem začal hrávat za FK Tábor od nějakých 5 let. Ve 14 letech jsem měl to štěstí, že jsem se dostal do Sparty, tam jsem byl nějakých 6 let. Poté jsem se vrátil sem Táborska, kde jsem hrál pár sezon. Pak jsem odsunul fotbal na druhou kolej a šel jsem hrát 1. B třídu za Malšice, odkud skoro pocházím. Po dvou sezonách mě oslovili z Lomu a užívám si fotbal tady.
Nemohu se nezeptat na Vaše poslední představení. Jak k tomu člověk přijde, že dá za zápas 6 gólů? Určitě Vám seděla hra soupeře, který nebetonoval, a vy jste mohli vyrážet do otevřené obrany. Ale přesto, nebojíte se, že jste si vybral štěstí na několik zápasů dopředu?
Vědu bych z toho určitě nedělal, protože přišla kvalitní práce od kluků, kteří mě skvěle podporovali. Jenom prostě na konci těch akcí byl hamounek Neužil (smích). Dva góly do prázdné, penalta, to by měl dávat každý útočník a od toho tam právě jsem. Navíc náš obdržený gól jde za mnou, tak jsem to musel nějak vyžehlit. Štěstí si vybírám každý víkend, když si můžu kopnout s takovými fotbalisty, co máme v týmu.
Dotáhli jste se na čelo tabulky, až na pár nepovedených zápasů hrajete líbivý fotbal. Určitě budete na jaře chtít v podobných výkonech pokračovat. Troufáte si popřípadě na divizi, pokud byste ji dokázali vykopat? Nebo je to spíše otázka pro realizační tým?
Myslím si, že je cíl se tam dostat s tímhle fotbalem, který právě hrajeme. Uvidíme, co ukáže čas a jak nám to bude všechno šlapat.
V jakých faktorech vidíte příčiny neuvěřitelného progresu TJ Sokol Lom, který se během několika málo let dokázal vydrápat z okresního přeboru až do KP?
Určitě síla toho hrát hezký a kombinační fotbal. Dobře nastavená hlava všech hráčů na vítězství. Skvělá práce realizačního týmu, protože nám nechybí absolutně nic a máme podmínky jako divizní tým.
Máte v týmu individuality, na kterých výkon týmu stojí. Nemohu nezmínit Jana Šimáka, to musí být pro Vás veliká podpora a zkušenost hrát s takovým borcem. Jak byste ocenil jeho přínos týmu? A chodí s vámi třeba na pivo?
Samozřejmě je Šimi opora. Je znát a hodně cítit, když je na hřišti. Máme stejný pohled na fotbal, takže s ním je spolupráce fantastická.
Ale zpět k Vám. Povoláním útočníka je střílet góly, ale ne vždy je člověk v laufu. Jak se Vy osobně vyrovnáváte s tím, když se Vám momentálně nedaří? Někdo dře ještě více, jiný raději někde v klidu čistí mysl. Co děláte Vy?
Je to jednoduchý, celou dobu se snažím makat proto, aby byl úspěšný tým. Prostě jenom vyndat hlavu ze zadku, nějak pomoci týmu nějakou černou prací a ono se to vrátí na nějakých gólech popřípadě asistencí, a když ne, tak pocit vítězství vyléčí vše.
Blíží se konec podzimní části, mnoho hráčů se už těší na přestávku. Co Vy? Jste takový fotbalový „blázen“, který by nejraději hrál po celý rok anebo i Vy uvítáte delší pauzu?
Podle mě každý se těší na to, že bude mít také párkrát plnohodnotný víkend a věnuje čas něčemu jinému.
Máte nějaký vyloženě neoblíbený tým, proti kterému se Vám špatně hraje?
Asi veškeré týmy, které jdou s cílem faulovat a znechutit fotbal těm nejlepším hráčům od soupeře. Hrají fotbal hlavně pro body. Určitě nechci jmenovat nějaký tým, ale nechápu potom, proč pak takhle skvělý sport hrají.
V příštím kole zavítáte do Blatné. Té se moc nedaří, poslední zápas dohrávala dokonce v osmi! Určitě budou chtít urvat nějaké body, aby nekončili podzimní část sérií porážek. Myslím, že to bude pro vás velmi těžké utkání, které bude bolet. Připravujete se nějak speciálně, nebo je to pro vás zápas jako každý druhý?
Pro nás je to stejný jako každý jiný zápas. Jediný náš soupeř jsme my sami, když budeme hrát svojí hru, tak jsme schopni porazit všechny. Vyrovnané zápasy máme s Olešníkem, ti se prezentují podobným fotbalem a zaslouženě vedou.
Snad každý začínající kluk či holka chtějí střílet góly, o tom ostatně ta hra je a Vy máte to štěstí, že jste se útočníkem nakonec stal. Existuje podle Vás nějaká univerzální vlastnost, kterou by útočník měl mít? A jak byste motivoval začínající fotbalisty, aby jednak vůbec fotbal hrát šli a za druhé, aby měli radost z této hry, i když nebude jejich úkolem střílet branky?
Furt si budu stát zatím, že jsem více střední záložník nebo podhrot než útočník. Vlastnosti, které by měl mít každý fotbalista je podle mě pokora, chtíč k vítězství, týmovost, nebojácnost a radost k samotné hře. Fotbal je suprový na vypnutí hlavy od problémů, zažití vrcholů emocí pozitivní / negativní a taky se třeba naučit prohrávat. Spousta zkušeností se hodí i do běžného života.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.