Chceme urvat třetí místo, říká hráč kola Šimon Štifter

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství hráče kola, jak jste viděl z vašeho pohledu zápas s béčkem Trhových Svinů?
Děkuji moc. Nejspíš jsme byli lehce favorizovaní, vzhledem k tomu, že soupeř nebyl posílen o hráče z áčka. Do zápasu jsme šli s tím, že nesmíme nic podcenit a co nejdřív vstřelit gól, aby se nám lépe hrálo, což se nám podařilo skvěle. Po poločase jsme vedli 5:0, což bylo nad očekávání. Druhou půli jsme bohužel polevili, přestali jsme běhat a soupeř se dostal do hry. I tak jsme měli několik šancí vstřelit gól, to se nám ale nepodařilo, hlavně díky skvěle chytajícímu brankáři. Výhru jsme si ale určitě zasloužili a teď na to musíme navázat v Hrdějovicích.
Jak jste zatím spokojen s dosavadním průběhem sezony?
Spokojenost je veliká. Přeci jen jsme šli do sezony s tím, abychom se zachránili a nyní jsme na 3. místě, což je super. Je před námi ale ještě spoustu zápasů, takže nemáme vyhráno a určitě budeme chtít pokračovat v podobných výsledcích ve zbývajících zápasech podzimní části a poté i na jaře. Během podzimu mě ale mrzí asi hlavně zápas ve Frymburku, kde jsme se nesešli tak, jak by bylo potřeba a prohráli jsme.
S jakým umístěním na konci sezony byste byl spokojen?
Jak už jsem psal v předchozí otázce, rádi bychom se co nejdřív dostali ze sestupových příček. Zatím to vypadá docela slibně a minimálně podzim bychom mohli uhrát v přední části tabulky. Pokud bude tabulka na konci sezony vypadat jako teď, tak se určitě zlobit nebudeme.
Koho tipujete, že se umístí mezi nejlepší trojkou soutěže?
Tak první místo nejspíš udrží Netolice. Na druhé místo tipuju Větřní. A byl bych rád, kdybychom se o to třetí místo porvali my.
Kdo naopak bude mít starosti se záchranou?
Momentálně tam je trochu namočenej Kameňák, ale ty se určitě zvednou a utečou z toho. Vidím to tedy tak, že na sestupových příčkách se budou pohybovat Chvalšiny a Frymburk. Sezona je ale ještě dlouhá a stát se může cokoliv.
Kdo je podle vás nejlepší brankář, obránce, záložník a útočník soutěže?
To je těžké.. určitě nedokážu napsat jedno jméno ke každému postu. A vynechám z toho radši naše hráče, aby mi to pak neměli za zlý, že jsem je nenapsal :-D. Mezi nejlepší brankáře bych zařadil Olivu (Kameňák), kterého znám už z dřívějšího působení, Hanzala (Sedlec) a nyní i Popoviče (Tr. Sviny), který proti nám zachytal skvěle. Obránci: Koch (Sedlec), Zayml (Zlatka). Záložnící: Sláma (Zlatka), Dudla (Loučovice), Gruber (Boršov), Postl (Chvalšiny). Útočníci: Varyš (Netolice), Miklík (Hrdějovice), Gutheis (Vetřní). Určitě jsem na spoustu skvělých hráčů zapomněl, ale momentálně mě to napadlo takto.
Do konce zbývají čtyři zápasy, ve hře je tedy dvanáct bodů. S jakým ziskem bodů z těchto zápasů byste byl spokojen?
Nečekají nás lehké zápasy, takže kdybychom získali 6 bodů, tak by to bylo asi dobrý. Pokud získáme víc, bude to skvělý a určitě by nám to dodalo větší klid do jarní části.
V dalším kole jedete do Hrdějovic, jaký tam čekáte zápas?
Hrdějovice teď uhráli dobrý body se Sedlecem a se Zlatkou, takže to nebude jednoduchý soupeř. Pojedeme tam ale určitě s tím, že nějaký ten bod si odvezeme a doufám, že se nám to povede.
Poslední kola podzimní části už je zpravidla chladné počasí, horší terény. Spousta hráčů se těší až započne zimní přestávka. Jak toto období vnímáte vy?
Tak toto období má svoje plusy a mínusy. Není alespoň takové horko a zima se dá ještě také vydržet. Bohužel to má právě dopad na terén, ale s tím se dá asi počítat. Někde to tak je i při hezkým počasí, což je horší.
Děkuji za rozhovor
Také děkuji.
Minidotazník Šimona Štiftera
Kdo při tréninku nejčastěji překopává síť za brankou?
Asi já a Honza Posel. Pokud se počítá i překoplej panelák, tak Honza Krenauer :-).
Kdo na tréninku dostává nejčastěji párky?
Ondra Kouba je v tom přeborník, ale nechce to přiznat :-/.
Kdo chodí na tréninky pozdě?
Všichni.. nejvíc ale asi Páťa Hošek:-D.
Kdo na tréninku při střelbě na bránu dává málo branek?
Míša Tesař a Luky Doucha :-)
Kdo má v šatně největší bordel?
Během týdne si každý bere věci domů, ale před zápasem se v šatně rád roztahuje Kreny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.