Na střet s protihráčem se vůbec nepamatuji, na trávník se chci vrátit co nejdříve! Tvrdí hráč 9. kola KP, Milan Budoš z Oseku

Vítězem hlasování o hráče kola se po boji stal Milan Budoš z Oseku. V posledním zápase utrpěl zranění závažnějšího charakteru, ale naštěstí ho to nijak nelimitovalo v rozhovoru. Milanovi všichni přejeme brzké uzdravení a návrat na fotbalový pažit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Milane, předně přijměte mou gratulaci ke zvolení hráčem kola. Svým dílem k tomu přispělo Vaše zranění, ke kterému se ještě vrátím později. Nicméně dlouhodobě podáváte kvalitní výkony, a tak věřím, že ocenění je ve správných rukou. Řekněte mi, co nebo kdo Vás přivedl k fotbalu a proč právě na brankářský post?
Děkuji moc. Já doufám, že ano (smích), snažím se podat nejlepší výkon v každém zápase, ale není to jen o mě, je o výkon celého týmu a hlavně kluků v obraně. K fotbalu mě přivedl můj první trenér pan Josef Lodin, zkoušel jsem i jiné posty, ale přeci jen v té bráně mi to jde nejlépe, tedy aspoň myslím (smích).
Ptal jsem se proto, že málokterý kluk či holka chce chytat, všichni chtějí raději dávat góly. Co Vy, netoužil jste někdy po nějakém jiném postu?
Tak góly chce dávat každý, to je tak i u mě, ale když na to nemáte kondici, tak vám nic jiného než být brankář nezbývá (smích). Góly dávám o tréninku, a to mi stačí. I když bych si chtěl občas kopnout penaltu i v zápase, ale trenér mi stále nevěří (smích).
Fotbal umí být krutý a krásný zároveň, asi jako většina sportů. Byl ve Vaší kariéře nějaký okamžik, kdy jste chtěl seknout s fotbalem? A pokud ano, co Vás přimělo u něj zůstat?
Nebyl! Už od mala se věnuji fotbalu, zkoušel jsem i jiné sporty, ale fotbal je fotbal.
Vraťme se ale k tomu pro Vás nešťastném zápasu. Pamatujete si, co se vlastně přihodilo?
Bohužel jsem si ten střet nezapamatoval. Nejdříve mi to volali a popsali kluci po telefonu, když jsem přijel do nemocnice. Já se zpětně kouknul na záznam a nějak jsem si to trochu vybavil.
Ten střet vypadal hrůzostrašně, ale i takové chvíle fotbal přináší a hráč s tím musí počítat. Byl jste již svědkem nějaké podobné události?
Ano byl, a to když jsem byl asi v mladším dorostu. V Praze jsem hrál na nějakém mezinárodním turnaji a já omylem zlomil jednomu klukovi obě ruce najednou.
V zápase po Vás do branky naskočil spoluhráč Honza Hoch, který má v popisu práce spíše střílení gólů a nepočínal si vůbec špatně! Nebojíte se, že Vás vystrnadí ze sestavy?
V poslední době moc gólů nedává (smích), tak si aspoň vychytal nulu, po které já toužím od začátku sezony (smích). Tak trochu se bojím, ale důležitější je v poli.
Výsledkově se teď Oseku příliš nedařilo, ale v posledním zápase jste zabrali. Změnili jste něco, nebo to byla jen otázka sebevědomí?
Dopouštěli jsme se spousty zbytečných chyb, kterých bychom se měli v budoucnu vyvarovat a začít hrát svojí hru jako na začátku soutěže. Když se nedaří, tak je jasné, že sebevědomí vám klesá, ale po této důležité výhře věřím, že nám zas narostlo.
KP má za sebou 9 kol. Je nějaký tým, jehož výkony Vás příjemně překvapily a naopak tým, který zůstal za očekáváním?
Myslím, že tak jak tabulka momentálně vypadá, tak to odpovídá výkonům všech týmů. I když bych byl raději, kdybychom byli od pár stupínků výše, než momentálně jsme.
Spoluhráči Vás údajně při hlasování výrazně podpořili, to je v pořádku. To Vás ale asi bude něco stát. Už jste na toto téma hovořil s klubovým pokladníkem?
To jim moc děkuji (smích). To je vždy překvapení pro každého, co pokladník vymyslí (smích).
Jako gólman si musíte obranu dirigovat, někdy i za pomoci zvýšeného hlasu. Poslouchají Vás spoluhráči, když si je třeba před standardkou organizujete? Nebo máte popřípadě v týmu nějakého kverulanta?
Teď posledních pár zápasů kluci poslouchají a za to jsem moc rád.
Předpokládám, že se do zimní přestávky na trávníku neobjevíte. Jak naložíte s volným časem?
To se mýlíte, nejraději bych tam vlétl hned. Nicméně raději to nechám chvíli odpočinout. A vrátím se co nejdříve a ještě tvrdší.
V neděli zajíždíte do Milevska, které poslední dobou podává dobré výkony. V posledním kole jim výhru nad jinak suverénním Olešníkem sebral dvě minuty před koncem David Lafata. Jaká taktika by na soupeře měla platit?
Podle výsledků se Milevsku zatím daří, ale po naší výhře nad Dražicemi si jdeme pro body i do Milevska.
Jak jsem už v rozhovoru výše zmínil, začínající fotbalisté a fotbalistky se do branky moc nehrnou. Jak byste je namotivoval Vy, aby si vybrali právě místo mezi tyčemi? V čem je podle Vás lepší jak ostatní posty?
Pro každého to samozřejmě není, musí to být trochu jiný člověk než ostatní, aby nechal na sebe střílet (smích). Je to na každém, co chce hrát, ale musí se tomu věnovat na 100 % a dávat tomu maximum. Každý post má své, ale doporučuji každému si to alespoň vyzkoušet, aby zjistil, o čem všem to je. Přeji všem mladým brankářům hodně štěstí a mnoho úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.