Dva zápasy za víkend zvládám v pohodě, v tom třetím za béčko už „tahám“ nohy, přiznává hráč kola Petr Pubal

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Petr Pubal – SK Slavoj Volyně, v zápase proti Strunkovicím se mu dařilo a vstřelil jednu branku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Proti Strunkovicím to bylo asi divoký utkání. Co si myslíš, že zápas nejvíc rozhodlo?
Děkuji za gratulaci. Myslím, že zápas ovlivnil rozhodčí, protože domácí klidně mohli dohrávat bez dvou vyloučených hráčů. Na začátku utkání nás Strunkovice tlačily, ale pak jsme se zvedli, vytvořili si pár šancí a mým gólem se ujali vedení 1:0. Konec poločasu patřil domácím, ale to jsme přežili a po přestávce se dostali do dvoubrankového vedení gólem Hájkyse. Posledních dvacet minut ale byly Strunkovice jasně lepší, k ničemu nás nepustily a v závěru otočily výsledek.
V sobotu si odehrál kvalitní utkání za áčko téměř celý zápas a v neděli ještě 90 minut za béčko. A ještě před těmito zápasy si v sobotu dopoledne hrál za dorost celé utkání. Smekám. Jaké to je hrát za víkend tři zápasy? Jsi na tom s fyzičkou dobře?
Myslím, že po fyzické stránce jsem na tom celkem dobře, takže dva zápasy za víkend zvládám v pohodě. V tom třetím v neděli za béčko už jsem ale „tahal“ nohy. Občas je toho dost, třeba v Husinci jsem za áčko musel střídat kvůli únavě už v prvním poločase.
A na jakých postech nastupuješ v těch třech týmech?
V dorostu hraji převážně na stoperu nebo ve středu zálohy a za béčko de facto to samé. Za áčko jsem rád za každý start a pozici si nevybírám. Ze začátku přípravy jsou hrál hlavně na kraji zálohy, kde jsem zahrál dobře snad jen generálku proti Vodňanům. V mistrovských zápasech teď hraji převážně v útoku a tam se mi poslední kola střelecky daří.
Letos jste ve Volyni oslavili 110 let výročí. V exhibici sis zahrál proti staré gardě Sparty. Jak se ti hrají takové zápasy? Nechybí ti v tom třeba vyšší nasazení, které je v mistrákách?
Zahrát si proti tak slavnému týmu, ještě když jsem sparťan, pro mě byl velký zážitek a čest. Ale pro nás to byl zápas v rámci přípravy, takže jsme se snažili k tomu přistupovat jako k normálnímu přátelskému utkání, akorát jsme nechodili naplno do osobních soubojů, aby se nikomu nic nestalo.
Je u vás v kabině více sparťanů nebo slávistů, jak se slávistům hrálo proti Spartě?
Dříve nás bylo více sparťanů, ale teď v posledních měsících je to celkem vyrovnané. Přišel k nám jako nový trenér Jiřík, který je zarytý slávista, takže si občas v kabině něco vyslechneme. Tím, že jihočeské Dynamo teď postoupilo do první ligy a hraje dobrý fotbal, tak sledujeme v kabině i Dynamo.
Před sezónou vás nově vede jako trenér Jan Jiřík, jak se ti líbí tréninky pod novým trenérem?
Tréninky jsou dobré a líbí se mi více než v minulosti, takže mě to baví. Akorát jsou náročnější na fyzickou přípravu, protože s námi chce trenér hrát náročný fotbal, abychom neustále napadali rozehrávku soupeře.
Kdo je u vás v týmu pokladník? Bude mít radost z tvého vítězství v anketě o hráče kola?
Pokladníkem je Tonda Mack a myslím, že se mu to bude líbit. Hned, jak se na Slavoji dozvěděli, že jsem zase vyhrál hráče kola, tak mi psal vedoucí mužstva Jirka Raba, že to budu mít zase drahé. Za minulý rozhovor u vás jsem musel dát do kabiny flašku „zelený“.
Kdyby ses měl k nějakému profesionálnímu fotbalistovi svou hrou přirovnat, kdo by to byl?
Když hraji uprostřed zálohy, tak jsem jako můj oblíbený hráč Mesut Özil – dopředu to jde, ale dozadu se nevracím. V útoku žádný vzor, který by mi byl herně podobný, nemám, ale líbí se mi hra Zlatana.
Mini dotazník Petra Pubala:
Kolik zvládneš dát v kuse shybů?
10
Kolik asi tak kliků?
25
A kolik zvládneš dát za večer piv?
Nepiju, není mi 18.
Od koho nejvíce bolí souboje z vašeho týmu?
Asi od Tondy Macka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 9. 2019 21:08
Když už pan Půbal zmiňuje rozhodčí, tak by také měl připomenout zákeřný loket hráče Volyně ke konci zápasu na hráče Strunkovic za který měla být jasná červená. A také by neměl zapomenout, jak je rozhodčí uchránil od několika jasných žlutých karet (fauly zezadu, držení za dres, zákroky bez míče, přerušení akcí do otevřené obrany nedovoleným zákrokem). Jedna žlutá karta pro hosty byla výsměchem fotbalu. Chtělo by to místo toho brekotu z Volyně utřít ty slzy a vidět zápas reálným pohledem. A to, že hráči Volyně nemají fyzičku a posledních cca 25 minut nepřelezli půlku, nestíhali a vytvářeli faul za faulem ,to není chyba rozhodčího, naopak ten jim odpuštěním několika žlutých karet dopomohl k tomu, že mohli vyrábět další fauly bez hrozby druhé žluté karty.