Venkovní výhru musíme teď potvrdit v domácím zápase, říká hráč kola Šimon Štifter

Šimon Štifter vstřelil v zápase se Sedlecem čtyři branky a měl tak zásadní podíl na výhře svého týmu. Prošel Kaplicí, Českým Krumlovem, mládeží Dynama České Budějovice. Zahrál si Juniorskou ligu a v létě 2018 přestoupil do Dolního Dvořiště, kde se stal okamžitě oporou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola, jaký byl zápas se Sedlecem z vašeho pohledu?
Děkuji. Já bych chtěl poděkovat všem, kteří mi poslali hlas, především mamce a ségře:-). Vzhledem k našemu postavení v tabulce jsme jeli do Sedlece s tím, že musíme vyhrát, aby nám ostatní týmy neodskočily, což se nám povedlo. Začátek zápasu byl opatrný, ani jeden tým nechtěl udělat zbytečnou chybu. První půle byla plná nepřesností, hlavně finální přihrávka nám vůbec nevycházela. Naštěstí jsme dali jeden gól, což nás lehce uklidnilo, ale věděli jsme, že nemáme nic vyhraného. Do druhé půle jsme vstoupili opět opatrně, ale postupně jsme si začali vytvářet tlak, ze kterého pramenily góly. Díky skvělé přihrávce od Koubiče (Ondra Kouba) jsem vstřelil svůj třetí gól, který nám už dodal klid. Měli jsme možná i trochu štěstí, že nám tam padlo vše (hlavně mně), ale domácí si vytvořili šanci až v závěru zápasu, kterou neproměnili. Z mého pohledu zasloužená výhra a teď to musíme potvrdit doma.
Jak jste spokojen s dosavadním průběhem jara ?
Oproti podzimu jsme udělali kus práce. Začalo se nám dařit i výsledkově, za což jsem rád. Několik zápasů se nám ale nevydařilo tak, jak bychom chtěli a bohužel jsme stále na sestupové příčce. Jsou před námi ale ještě tři zápasy a já věřím, že to zvládneme.
Kdo vás přivedl k fotbalu a jaká je vaše dosavadní kariéra?
K fotbalu mě vedla celá rodina už od malička. Největší díky ale patří mamce, která mě ve fotbale podporuje nejvíc, jezdí skoro na každý domácí i venkovní zápas a v anketě hlasuje o sto šest. Začínal jsem jako malý klučík v Kaplici, kde jsme ale pouze trénovali, tudíž jsem tam neodehrál ani jeden zápas. Poté jsem hrál asi čtyři roky v Českém Krumlově, odkud si mě vyhlédli trenéři z Dynama ČB, kde jsem odehrál celou mládež, juniorskou ligu a minulý rok jsem přestoupil do Dolního Dvořiště.
V jaké značce kopaček hrajete? Měníte značku nebo máte nějakou oblíbenou a proč?
Převážně celý život jsem odehrál v kopačkách značky Nike, protože mi nejlépe sedí a nemám v plánu to měnit.
V dalším zápase vás čeká Kamenný Újezd a další důležitý zápas, navíc soupeř také potřebuje body k jistotě záchrany. Jaký zápas očekáváte ?
Zápas to pro nás bude velice důležitý. Kameňák je na tom sice o trochu lépe než my, ale taky určitě přijedou pro body. Bude to těžký zápas, ale doufám ve šťastnější konec pro nás.
Jaké fotbalové soutěže sledujete ?
Sleduju převážně anglickou Premier League. Na Livesportu ale občas kouknu i na výsledky z český, španělský, italský, německý a francouzský ligy.
Jaký je váš oblíbený tým a hráč?
Oblíbený tým je Chelsea a hráč Eden Hazard, u kterého to ale bohužel vypadá, že v létě přestoupí do Realu Madrid (to bude mít trenér Štefan Bršťák určitě radost). Co se týče českých týmu, tak jsem rád, že Dynamo postoupilo do nejvyšší soutěže a doufám, že se jim tam bude dařit.
Jaké máte další koníčky, kromě fotbalu?
Škola mi zabere poměrně dost času, takže moc volna na další koníčky nemám, ale když už nějaký je, tak si rád zahraju téměř jakýkoliv sport, například volejbal, tenis nebo squash.
Pamatujete si na svou první branku, jak padla a komu byla?
Tak to si bohužel nepamatuju. Určitě to bylo v Českém Krumlově, ale jak a proti komu, to netuším. Jediné, co si pamatuju, tak to je první zápas, který jsem odehrál v Českém Krumlově proti Xaverovu. Gól jsem nedal a prohráli jsme 12:1.
Jaký je váš oblíbený film se sportovní tématikou?
Z českých filmů to bude nejspíš Okresní přebor. A ze zahraničí mě napadá Trestná lavice nebo Kokosy na sněhu.
Jaký den by jste nejraději hrál zápasy?
Mně osobně to nejvíce vyhovuje v sobotu ráno nebo brzy odpoledne. S tím by se mnou ale nejspíš velká většina spoluhráčů nesouhlasila.
Už víte kolik vás výhra hráče kola bude stát do týmové kasy?
To nevím, ale je mi jasný, že si to hned vyslechnu na čtvrtečním tréninku.
To bude všechno, děkuji za rozhovor a ať se vám daří v dalších zápasech.
Také děkuji.
Minidotazník Šimona Štiftera
Oblíbený film?
Nedotknutelní, Baby driver, Prokletý ostrov, Marvelovky.
Oblíbená hudba?
Poslouchám téměř všechno. Z českých zpěváků to bude ale nejspíš Tomáš Klus a ze zahraničí Ed Sheeran a Imagine Dragons.
Ideální relax?
Sobota večer, po vyhraném zápase, fifa turnaj s klukama, ve kterém pravidelně vyhrávám.
Oblíbené jídlo a pití?
Svíčková od babičky, točená kofola.
Vysněná práce?
Profesionální fotbalista, to už jsem ale promeškal. Tak teď to bude asi fyzioterapie, kterou studuju.
S kým ze slavných osobností byste se chtěl potkat?
Nejspíš by to byl Hazard nebo Lampard.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.