ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 23.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Přeborníkem v hecování je náš trenér Luděk Lošťák, říká pilíř defenzívy Mladcové Michal Kraváček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, podařilo se Vám vyhrát v Přílukách, jak zápas probíhal?
Děkuji a děkuji všem, kdo pro mě hlasovali. Zápasy v Přílukách bývají vždy vyrovnané, plné soubojů a emocí. Přesně typ zápasu, které nemám moc v oblibě. Stejně to probíhalo i tentokrát. První poločas se nám moc nedařila kombinace, přesto jsme měli několik zajímavých šancí. Bohužel nás zklamalo zakončení. Ve druhém poločase se nám podařilo sice zpřesnit hru, více kombinovat, ale gólově jsme se trápili. Vyložených šancí bylo opravdu hodně. Nakonec se nám podařilo jeden gól vstřelit a jsme rádi, že jsme si z derby odvezli tři body. Navíc z Příluk, se kterými se nám výsledkově moc nedaří.
Příluky trénuje Váš bývalý hráč a bývalý druholigový fotbalista Kroměříže Zdeněk Julina, nebylo před utkáním nějaké hecování?
Zdeňu Julinu samozřejmě znám. Toho zná snad každý, kdo se točí kolem fotbalu ve Zlíně, ale žádná hecovačka neproběhla. Alespoň v mém případě. V hecování je přeborník náš kouč - Luďa Lošťák. Snad jsme mu vítězstvím udělali radost a přinese za odměnu nějakou tekutou dobrotu do kabiny.
Jak hodnotíš Vaše jarní výsledky, nevyšel Vám jen duel s Fryštákem?
Na jaro se nám zatím daří, což nás na Mladcové těší. Prý jsme už zachránění a můžeme si zahrát v klidu fotbal. Jen je škoda, že máme takovou marodku. Neřekl bych, že nám zápas s Fryštákem nevyšel. Diváci, rozhodčí a všichni, kdo na tom zápase byli, říkali, že to byl nadstandartní fotbal na 1.B. Měli jsme šance dát gól, ale to měl Fryšták taky. Spravedlivá remíza.
O víkendu hostíte Malenovice, ty si v posledním kole snadno poradily s Veselou?
V této soutěži může porazit každý každého, takže moc soupeře nesleduji. Beru to tak, jak to přijde. Někdy se stává, že přijdu na zápas a teprve zjistím, s kým hrajeme. Každopádně je to derby, bude to vyrovnané.
Jak vzpomínáš na své angažmá v Sehradicích a sleduješ jejich výsledky?
Na Sehradice mám výborné vzpomínky. Přivedl mě tam švagr (nejběhavější, hlavu neprohrající, neprostupný stoper Mladcové - Michal Blažek). Sešla tam skvělá parta lidí, kteří si šli zahrát fotbal a výsledky tomu odpovídaly. Postup z okresu do 1.B a následně i do 1.A. S většinou ještě teď hraju na Mladcové (Peťa Bob Kupka, Michal Bláža Blažek, Laďa Bohudík Bahulík, Peťa Pajta Polášek, donedávna ještě populární Zetor Tomáš Zetek). Jejich výsledky sleduji jen okrajově. Moc se jim aktuálně v okrese nedařilo. Snad se jim podaří se v soutěži udržet. Přál bych jim to.
Jak se odvíjela Tvoje hráčská kariéra? Na které bývalé spoluhráče nejraději vzpomínáš?
Většinu času po fotbalové stránce jsem strávil v Otrokovicích, kde jsem si zahrál v dorostu 2. ligu, už v šestnácti letech naskakoval v krajském přeboru za muže. Bohužel pak přišlo zranění kolene, operace a návrat po půlroční pauze (!) byl pak velmi náročný. Naskakoval jsem za B tým Viktorky ve IV. třídě, kdy jsme vykopali postup do III. třídy. Následovalo půlroční hostování na Mladcové a návrat do A týmu Viktorky, se kterým se nám podařil postup do divize, kterou jsem hrál několik let až do přestupu do Sehradic. Hráčů jsem za ty roky potkal opravdu hodně a nerad bych na někoho zapomněl.
Kde jsi udělal první fotbalové krůčky? Na které trenéry nezapomeneš?
Jsem odchovanec FC Viktoria Otrokovice. Takže tam.Trenérů bylo hodně a každý mi něco dal. Vzpomínám na každého z nich.
Se svým parťákem Michalem Blažkem a brankářem Petrem Kupkou patříte k pilířům defenzívy Mladcové, jak se Ti s nimi spolupracuje?
Hrajeme spolu už několik let a víme, co si můžeme a nemůžeme dovolit. Já s Blážou se snažíme zavazet soupeři a když to proletí, tak to chytí Peťa Kupka, který nám pak vynadá, že neumíme ani zavazet. S Bobem (Peťa Kupka) v zádech se nám obráncům hraje dobře. Někdy se až divím, co pochytá a i po zemi do toho umí kopnout. Defenzíva ale není jen o nás třech. Všichni spoluhráči na hřišti se podílejí na bránění, takže díl patří i každému z nich.
Jaké je Tvé zaměstnání a také záliby?
Aktuálně pracuju pro jednu větší zlínskou společnost, která prodává elektro, jako datový analytik. Rád sportuju - kolo, lyže... Na záliby není moc času. Mám dva malé kluky doma, tak je aktivity kolem nich až moc...
Jak dlouho chceš ještě pokračovat v hráčské kariéře, nenakazil Tě trochu Jirka Jaroš, který už možná trošku fotbalově přesluhuje?
Pokud vydrží zdraví a skvělá parta lidí na Mladcové, tak je vše otevřené. Bílý Drogba (Jirka Jaroš) je nadšenec, který bude hrát do padesáti a pořád bude střílet góly na počkání. Já tak dlouho určitě hrát nebudu..

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku