Je mi jedno, co hraju za post, říká smíchovský Alexandr Zikmund

Hráčem 14. kola městského přeboru jste zvolili smíchovského Alexandra Zikmunda. Mladý fotbalista se trefil proti Hradišti dvakrát a výrazně tak přispěl k výhře svého týmu 5:2. Vítěze ankety jsme pro naše čtenáře samozřejmě vyzpovídali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zvítězil jste v anketě o hráče kola. Co na to říkáte?
Je to dobrý pocit vědět, že když se snažíte pracovat na něčem, ať už je to fotbal nebo cokoliv jiného, tak odměna se vždy dostaví. Jsem za to rád a doufám, že se v ní budu objevovat častěji.
V utkání, za které jste byl vyhlášen, jste zdolali 5:2 Hradiště. Jak na zápas vzpomínáte?
Velmi pozitivně. I když tam bylo pár nedostatků v naší hře, ve kterých bychom se měli zlepšit, tak i tak pozitivně.
Dvěma góly jste jistil výsledek. Popsal byste nám své trefy?
První gól padnul z kopnutého rohu, kdy Láďa Rout poslal milimetrový balón na zadní tyč, kde jsem vyčkával. Vzápětí jsem si ho našel a jednoduše zakončoval. Druhý gól padnul v poslední minutě zápasu, kdy jsme odrazili nepovedený útok Hradiště a vzápětí jsme šli s Janem Kovářem a Davidem Tobrmanem do přečíslení 3 na 1. Akci jsme vyřešili jednoduchou narážečkou a poté jsem vstřelil pohotově balón do druhé odkryté poloviny brány.
V neděli zajíždíte do Chotíkova, se kterým jste v úvodu soutěže překvapivě ztratili body. Co udělat, aby se něco takového znovu neopakovalo?
Jedině zodpovědně se připravit, nic nepodcenit a hlavně dát góly a vyhrát (smích).
Jak byste charakterizoval sebe jako fotbalistu? Na jakém postu nejraději nastupujete?
Je mi jedno, co hraju. Vždy se dokážu adaptovat do dané pozice, ale nejvíce mi baví hrát střed zálohy nebo jako křídelní hráč, kde si můžu víc pohrát s balonem.
Pojďme se podívat na vaší fotbalovou kariéru. Jakými kluby jste během ní prošel?
V mládí mě vychoval Smíchov, poté jsem přestoupil do FC Viktorie Plzeň, odkud jsem se vrátil zpět na Smíchov.
Předpokládám, že asi fandíte plzeňské Viktorce. Máte ale oblíbený klub i mezi zahraničními celky?
Ano, určitě fandím FCVP. Mám to trochu jinak. Svůj nejoblíbenější tým nemám, protože těch by bylo klidně přes 100. V každé lize mám své oblíbené týmy, na kterých se mi líbí jejich hra a další věci. Ať už je to španělská liga nebo Anglie, každý klub je něčím dominantní a z toho si já beru příklad. Od každého kousek.
Máte oblíbeného fotbalistu – fotbalový vzor?
S fotbalistou je to stejné, jako s týmem. Mám vyhlédnutých X hráčů, na kterých se mi líbí, jak hrajou, co dělají, jak se prezentují svoji hrou. Ať je to bývalý stoper Barcelony Carles Puyol nebo Luka Modrić, Paul Pogba, Olivier Giroud, nebo slavná čtveřice Messi, Ronaldo, Bale, Neymar. Kdybych měl vyjmenovat všechny jména, tak bychom tu mohli být klidně do zítra (úsměv).
Co rád děláte ve volném čase, pokud zrovna nejste na hřišti?
Ve volném čase se věnuji škole, která mě baví a mým nejoblíbenějším hobby po fotbale je focení a cestování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.