Zkušení kluci jsou v hospodě k nepřekonání, říká před dokopnou Patrik Matula

Už podruhé v sezóně vyhrál anketu o hráče kopa Patrik Matula. Útočník Prazdroje Plzeň se na hřišti béčka Chotíkova trefil dvakrát. I tentokrát jsme ho samozřejmě vyzpovídali. Matula nám například prozradil, jak se těší na podzimní dokopnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Jaký je to pocit, vyhrát již podruhé?
Důležité pro vítězství v anketě je se tam vůbec nominovat svými výkony a za vítězství jsem určitě rád. Ale v týmu jsou důležití i hráči, kteří gólům zabraňují.
Pořešilo se po Vašem prvním triumfu nějaké zápisné za vítězství v anketě, nebo z toho opět vyváznete?
První vítězství zůstalo bez placení, ale teď při dokopný bych nějakou rundu vzít mohl i dobrovolně.
Na hřišti rezervy Chotíkova jste nakonec padli v penaltovém rozstřelu, byť jste v poločase vedli už 3:1. Jak to utkání s odstupem hodnotíte?
Utkáni jsme nezačali dobře, jelikož jsme si dali téměř vlastní gól a po naší chybě soupeř skóroval téměř do prázdné brány. Pote jsme začali hrát směrem dopředu a celkem lehce se nám podařilo dát 3 góly. Pote jsme ještě neproměnili par šancí a nastřelili tyčku. Poločas jsme vyhráli zaslouženě. Ve druhé půli nás soupeř naopak celkem jasně přehrál a zasloužil si remízu. Nicméně určitě měl proměnit některou ze svých šanci a ne spoléhat na to, že rozhodci 5 minut před koncem pustí 5 metrový offside. Pote jsme se soustředili spis na chybu rozhodčího a penalty nezvládli hlavně psychicky..
V zápase jste se dvakrát trefil. Popsal byste nám Vaše góly?
Při prvním gólu jsem Dmytrovi narazil na půlce balón a on to klasicky zabalil a doběhl s ním až na roh malého vápna, kde míč vrátil pod sebe a já gólmana prostřelil jesličkami. Při druhem gólu jsem dostal balon za obranu a z vápna vystřelil k tyči.
V posledním podzimním kole hostíte béčko Žruče. Co od zápasu očekáváte?
Očekávám bojovné utkání tabulkových sousedů. Rádi bychom se výkonem a výsledkem naladili na dokopnou. Otázkou je, v jaké sestavě nastoupíme, protože kluky i mne trápí zranění.
Naposledy jsme se bavili, když jste byli čtvrtí se ztrátou jediného bodu na lídra. Jak hodnotíte teď téměř kompletní podzimní část?
Podzimní část hodnotím pozitivně. Dokud jsme byli zdraví, hráli jsme na špici. Od zápasu v Druztové se to zlomilo a 3 důležitý hráči nám postupně kvůli dlouhodobým zraněním odešli. Pote se nám nedařilo hlavně venku. Nicméně jako nováček jsme v klidném středu což asi nakonec odpovídá výkonům.
Předpokládám, že po utkání bude následovat podzimní dokopná. Jak se těšíte? Chystáte se spoluhráči něco speciálního?
Dokopná bude určitě boj v tom smyslu, jak dlouho to se zkušenýma vydržím. Kluci, i když předvádí v 50 letech famózní výkony na hřišti, v hospodě jsou nepřekonatelní.
Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Žádný výraznější úspěch zatím nemám, ale v žacích a v dorostu jsem hrál divizi. Poté i dorosteneckou ligu a byl v nějakých výběrech, což se ne úplně všem povede a vážím si toho.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.