I když jsou od nás nejdále, rád se potkávám s mužstvem z Bělčic, říká hráč kola Václav Beneš

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Václav Beneš – TJ Blaník Strunkovice. My Vám s tímto hráčem přinášíme rozhovor

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. V minulém kole jste jasně přehráli Osek B v poměru 2:7 na jeho hřišti. Byli jste od začátku tedy jasně lepší a čekal jste tak vysokou výhru před zápasem?
Do Oseka jsme jeli s jasným cílem zvítězit. To, že jsme vyhráli o 5 gólů to jsem určitě nečekal. Pomohli nám dva rychlé góly na začátku a střelecký apetit našich útočníků, R. Žurka, V. Páníka a I. Šimčíka. Žádná výhra se nerodí lehce, ale po prvním poločase, kdy jsme vedli 4:0 jsem věřil že si vítězství pohlídáme.
Jako trenér jste teď nastoupil v posledních čtyřech zápasem, které jste všechny vyhráli, třikrát udrželi nulu a inkasovali pouze dva góly. Co vás vedlo k tomu, že opět nazujete kopačky a tolik pozvednete mužstvo?
Máme výborné mužstvo, ale po třech prohraných zápasech v řadě na nás padla deka. Spolu s asistenty p. Kortusem, p. Žurkem st. Jsme hledali způsob, jak mužstvu dat nový impuls a dostat do hráčů vítěznou energii do dalších zápasů. Tak jsem nastoupil a hrál jsem. (úsměv) Na hřišti mi v tom pomohli kapitáni L. Klein a J. Němeček, dali jsme si za úkol vyhrát všech zbylých 5 kol. Ještě nám chybí poslední, je to pro nás finále, věřím že se to povede.
Podzimní část je téměř za námi. Jak ji hodnotíte? Je nějaký tým, který vás překvapil nebo naopak zklamal?
Na špici i na konci tabulky je to velmi vyrovnané. Překvapila mě snad jen Čkyně. Čekal jsem od ní více, ale už se posouvá pomalu nahoru. Myslím, že ještě neřekla poslední slovo.
Máte poměrně bohatou kariéru, hrál jste v Písku, divizi za Dynamo Č. Budějovice, nebo divizi v Prachaticích a pak vaše Strunkovice, když pomineme právě Strunkovice, tak na které angažmá nejradši vzpomínáte?
Rád vzpomínám na angažmá v Písku. Je to už dávno co jsem tam hrál, ale systém fungování oddílu bylo na vysoké úrovni. Areál, trenéři, tréninky, parta – super. Rád se tam i dnes zajdu podívat na 3. ligu.
Kolikrát byste trefil břevno z velkého vápna, kdybyste měl 10 pokusů?
Dřív, když jsem trénoval bych to viděl tak na 3–4krát. Dnes bych byl rád za 1 břevno. (smích)
Už víte, kdy budete začínat zimní přípravu?
Dlouhá příprava nám nikdy moc nevyhovovala, myslím, že začneme tak někdy v půlce února, přesný datum zatím nemáme.
Mini dotazník Václava Beneše:
Nejsympatičtější tým v této soutěži (kromě vašeho)?
I když jsou od nás nejdále, tak se rád potkávám s mužstvem z Bělčic.
Nejméně sympatický tým v této soutěži?
Nejméně sympatický nevím, ale nemusím Cehnice. Jejich tvrdost a důraz na jejich hřišti nám vůbec nesedí.
Hráč s nejlepší kopací technikou v týmu?
Jirka Němeček, Roman Žurek, Láďa Klein – škoda, že se netrefují z trestňáků
Největší palič šancí v týmu?
Na podzim bych to viděl na mého bratrance P. Beneše, kdyby proměnil aspoň ty nejvyloženější, musel by být mezi nejlepšími střelci I.B třídy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.