ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 12.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2018-2019 - Hrajícího trenéra Veselé Tomáše Dujku trápí koncovka jeho týmu ve venkovních zápasech

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, vybrali Tě fotbaloví experti po duelu s Lužkovicemi, jak toto derby utkání
Děkuji za gratulaci. Derby s Lužkovicemi bylo asi nejméně vyhecované ze všech, které jsme proti sobě za čtyři roky odehráli. Někteří hráči Lužkovic mi přišli až moc bez zaujetí a na to, že minulý týden bodovali s Fryštákem, jsem očekával, že nás více potrápí. V utkání jsme byli po celou dobu aktivnější a zaslouženě zvítězili a hosté můžou děkovat gólmanovi Aldovi Jenčekovi, že utkání neskončilo větším rozdílem.
Už pomalu lze hodnotit podzimní část sezóny. Překvapil tě vyloženě některý tým svým vzestupem nebo naopak sestupem.
Podzim se blíží ke konci, nicméně je pořád ve hře 6 bodů, které můžou s konečným pořadím po podzimu dost zamíchat. Pro mne osobně je překvapením vzestup Chropyně a naopak po slibném začátku propad Kostelce u Holešova.
Podzim Veselé z tvého pohledu ? Spokojenost ?
Nám se daří držet krok se špicí tabulky a pokud to tak vydrží i po dvou posledních kolech podzimu, tak budeme spokojení. Už před sezonou nám bylo jasné, že bude těžké navázat na loňskou podzimní jízdu (31 bodů z 39 možných). Hráči mají své pracovní a studijní povinnosti a když se k tomu přidají zranění, tak jsem rád, že dám dohromady na zápas jedenáct lidí a na lavičku dva dorostence. Těm se snažíme postupně dávat ve hře patřičný prostor. Naše současné postavení v tabulce tedy odpovídá realitě.
Doma jste stále stoprocentní. Ale venku se týmu z Veselé asi nedaří podle tvých představ, tušíš kde je chyba?
Rozdíl v našich domácích a venkovních zápasech je hlavně v tom, že doma se nám ze šancí, které si vytvoříme, daří dávat góly, padne nám tam skoro vše a drží se nás štěstí. Naproti tomu ve venkovních zápasech jsme schopni si taky vypracovat hodně šancí, ale nedaří se nám je na rozdíl od domácích zápasů proměňovat a proto se na góly venku moc nadřeme a tím, že chceme hrát fotbal za jakéhokoliv stavu i hodně inkasujeme.
Tabulce vévodí fotbalisté z Fryštáku s pětibodovým náskokem. Vy jste vloni v jeden okamžik měli náskok až sedm bodů a přišli jste o něj, takže určitě to není ještě náskok rozhodující.
Sami z vlastní zkušenosti víme, že být první a držet náskok je horší, než útočit z nižších míst. Do konce podzimu jsou ještě dvě kola, ale předpokládám, že Fryšták si první místo udrží. Ale na jaře ho určitě čeká ještě hodně práce, takže uvidíme až na konci sezony. Rozhodnuto myslím ještě není.
Už to vypadalo, že konec tabulky bude jako vloni brzy jednoznačný, ale všechno je jinak. Poslední kola tabulkou zamíchaly a naopak se nepříjemně propadá Kostelec u Holešova, který je z formy...
Už několikrát se ukázalo, že mužstva, která byla po podzimu na dně tabulky, dokázala na jaro tabulkou rychle poskočit nahoru. Jak jsem psal v minulém rozhovoru, tak nás čeká do konce sezony ještě hodně kvalitních zápasů a troufnu si říct, že konečná tabulka po sezoně může být dost překvapivá.
V podobném jarním rozhovoru jsi sdělil, že se stále cítíš víc hráčem než trenérem. Kolik hodin týdně na sobě pracuješ, aby sis udržel svou „fotbalovou kvalitu“.
Svou hru jsem měl vždy založenou na dobré fyzické kondici, takže na hřiště se dostanu 2x týdně v rámci tréninku a o víkendech zvládám odehrát utkání jak za A tým, tak i za B tým a když je chvilka, tak se jdu proběhnout do lesa, takže se snažím tělo udržovat pořád v zápřahu, protože je za ty roky na zátěž navyklé a pokud to zdraví dovolí, tak v tom budu chtít vydržet co nejdéle.
Koho z Vašeho týmu bys pochválil za podzimní výkony a taky za přístup k zápasům?
Nerad chválím, ale nad očekávání se zatím daří našim střelcům Žaldovi (Jan Žaludek) a Longrovi (Petr Dlouhý) a budu rád, když v tom budou pokračovat. Za přístup děkuji všem ostatním hráčům, kteří se vždy do utkání zapojí a hlavně přijdou na zápas, protože jak jsem se již zmiňoval, poslední dobou se tak tak scházíme. A v neposlední řadě musím poděkovat všem, kteří se na chodu klubu podílejí, také obci Veselá a všem sponzorům, protože i oni svými příspěvky nám vytváří skvělé podmínky pro hru i přípravu a i oni jsou součástí našeho každého zápasu a bez nich by fotbal na Veselé nebyl na takové úrovni, na jaké poslední roky je.
Fotbalové jsi působil v ligovém Zlíně. Jak tipuješ sobotní zápas Sparty Praha ve Zlíně?
Z vlastní zkušenosti vím, že Sparta nemá ve Zlíně zrovna příznivou bilanci a přeji zlínským hráčům a fanouškům, aby 3 body zůstaly na zlínské Letné, takže tipuji vítezství Zlína 2:1.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 19 60:27 39
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 19 50:35 32
5 SK Tlumačov 19 35:31 32
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 21
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 64 53,8% 1
2 Libor Adamik 53 54,1% 0
3 Jiří Kadlík 49 49,0% 0
4 Ladislav Beran 47 48,5% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku