Proti Čkyni jsme štěstí neměli, ale Pája Klas si dobře postavil tyče, směje se hráč kola Filip Zitta

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Filip Zitta – SK Vacov, podal dobrý výkon a vstřelil jednu branku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. V zápase proti Čkyni jste dokázali vyhrát. Co podle vás rozhodlo? Rychlé góly na začátku zápasu?
Děkuji za gratulaci a chtěl bych poděkovat všem co mi poslali hlasy. V zápase se Čkyní podle mě rozhodly rychlé dva góly na začátku zápasu a celkově úspěšnost proměňování šancí. Všechno tohle vychází z týmové pohody a že momentálně vše šlape.
Na 3:0 jste zvyšoval z penalty, kam jste ji umístil? Trénujete penalty na tréninku?
Penaltu jsem umístil doprostřed brány, byl jsem přesvědčen o tom, že Jakub Formánků zkusí tipnout stranu. Trénoval jsem je na pátečním tréninku a nebyla to žádná sláva. (smích)
Dle statistik od SK Čkyně vás soupeř přehrál. Měli 11 střel na branku, vy 6. Dá se říct, že jste měli v zápase i štěstí, navíc Čkyně dvakrát nastřelila brankovou konstrukci.
Statistiky jsou jedna věc, finálové skóre na tabuli věc druhá. Čkyně byla v poli lepší o čemž vypovídá i poměr střel, ale rozhodlo proměňování šancí a v tom jsme byli téměř stoprocentní oproti soupeři. Pája Klas říkal, že si dobře postavil tyče, že to štěstí nebylo. (smích)
Příští kolo jedete do Vl. Březí jako favorit, ale Březí umí být doma nepříjemným soupeřem, co čekáte od zápasu?
Jako favorit ano, ale s respektem k soupeři. Z minulosti vím, že ve Březí je to hlavně o bojovnosti. Čekám tedy těžký zápas s velkým množstvím osobních soubojů, takže nic jednoduchého. Věřím, že zápas zvládneme a odvezeme si plný počet bodů.
Byla to vaše třetí trefa v sezóně, kolik gólů byste chtěl dát, abyste byl na konci sezóny spokojený?
Začátek sezóny úplně nevyšel podle mých představ, teď už to tam začalo padat. Před sezónou jsme se bavili s trenérem a řekl mi, že očekává první místo ve střelcích, tak uvidíme na konci sezóny. Já osobně bych byl spokojený s 15 a více góly.
Jaká je vaše kariéra? Kde jste začínal a kterými kluby jste prošel?
Kariéru jsem začínal v 5 letech ve Zdíkově, kde jsem hrál tuším 2 roky. Poté jsem šel do Vacova, kde jsem hrál až do mladších žáků. Z Vacova jsem šel hrát ještě do Vimperka, kde jsem odehrál tři nebo čtyři sezóny a pak jsem s fotbalem skončil. Začal jsem znovu až v 19 letech, kdy mě znovu draftoval náš aktuální trenér G. Bujok.
Kdybyste kopal 10 pokutových kopů, kolik byste jich proměnil, když by byl v bráně průměrný brankář I.B třídy.
Věřil bych si tak na 7/10.
Mini dotazník Filipa Zitty:
Nejrychlejší hráč v týmu?
Těch adeptů by bylo asi víc, jsme tým rychlíků. (smích) Já, T. Bujok, J. Ketzer, M. Valta.
Nejdůraznější hráč v týmu?
Také těžké posoudit, ale buď Adam Jírovec nebo Honza Mrázek.
Sparta nebo Slavia?
V první řadě dobrý fotbal, ale spíše Sparta.
Ronaldo nebo Messi?
Jednoznačně Ronaldo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.