Na hřišti se poměrně pravidelně pohádáme, ale po zápase za to umíme pořádně vzít, prozradil hráč třetího kola Martin Bláha

Přinášíme s menším zpožděním rozhovor s hráčem 3. kola Ondrášovka KP. Vítezným hráčem se stal Martin Bláha z Nového Strašecí. V zápase s Poděbrady si poradil na výbornou s výškovou převahou hostujícího útočníka Peterky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S Lukášem Mrázkem jste nejstarší v kabině. Určitě budeš souhlasit, že je v každém klubu potřeba někdo starší, je tomu tak?
Myslím, že to není nezbytně nutné. Mně se líbí týmy, které mají samé mladé kluky, ale v dnešní době je to téměř nemožné. Třeba v našem případě začíná být věk trošku problém, protože stárneme a téměř polovině hráčů je více než 30 let. Pokud to tak půjde dál, brzy budeme muset přihlásit soutěž pro staré pány. Chybí dorostenci, kteří by doplňovali, respektive nahrazovali dosluhující generaci. Ale to je globální problém, s kterým se potýká většina menších klubů.
Dost lidi z týmu říká, že máte super partu. Jak to vidíš Ty?
Je pravda, že většina z nás má dvě tváře. Na hřišti se poměrně pravidelně pohádáme, ale po zápase za to umíme parádně vzít. Často se scházíme i mimo hřiště, takže to zřejmě bude pravda. Pokud bychom nebyli parta, tak bychom to nemohli dělat.
V zimě se vrátil zpět do Rakovníka na SK Martin Krupička. Za A tým nastupuje spíše jako střídající hráč. Myslíš, že je to pro takového hráče škoda, že nehraje od začátku?
Martin je podle mě výborný hráč, který potřebuje pravidelně hrát těžké zápasy, aby se mohl posunout výš, protože předpoklady na to má. Nerozumím tomu, proč ho k nám Rakovník opět nepustil. Sleduji sestavy a za A tým téměř nehraje a B třída je pro něj rozhodně málo. Nejvíc na to bohužel doplatí Martin, což je velká škoda.
Jak vzpomínáš Ty sám na časy, které si strávil v týmu SK Rakovník?
Nejlepší moje roky v Rakovníku byly, když jsem v A týmu začínal. Dostal jsem šanci ještě jako dorostenec a tenkrát tam byli dobří hráči, takže se hrál celkem slušný fotbal a já jako mladý kluk byl samozřejmě nadšený. Závěr mého působení byl už z mnoha důvodů slabší.
Máš rád zápasy, které jsou takzvané derby, nebo je to pro Tebe zápas jako jiný?
Derby mám rád pouze z jediného důvodu, že se nemusí jezdit daleko. Jinak tyto zápasy nemám rád, protože pravidelně dochází úplně nesmyslně ke konfliktům mezi hráči a často i mezi trenéry.
Je to spíše hodně nereálná věc, ale přeci jen se zeptám. Kdyby se spojily divizní týmy z Rakovníka a třeba i Nové Strašecí. Myslíš, že by se hrála vyšší soutěž než divize?
Jak jsem již říkal, my jsme věkově hodně starý tým, takže my určitě na vyšší soutěž než kraj nemyslíme. V této vizi by byl největší problém domluvit sloučení, protože mezi zdejšími kluby (SK, Tatran a Strašecí) je podle mě velká rivalita. Ale myšlenka je to správná. Rakovnicko je malý region, kde 2 týmy v divizi a jeden v přeboru je moc. Není zde tolik kvalitních hráčů, proto se přivádí drazí hráči z jiných regionů a to je špatně. Tenkrát mělo město trvat na spojení rakovnických klubů a mohlo to být jiné. Ale dnes, kdyby se dal dohromady jeden tým z nejlepších místních hráčů, v ČFL by, myslím, někteří obstáli.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.